Boysband z Warsiawki - chłopaki na swoim :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 26, 2010 8:43 Re: Boysband z Warsiawki

Asiu, nie tak za chwilę - kociaki będą do wydania dopiero za ok. 2 tygodnie, po szczepieniu. Ale te dwa domki są zdecydowane i poczekają, jesteśmy zresztą w ciągłym kontakcie. Choć pewnie przyszłych opiekunów zżera niecierpliwość - zgodziliśmy się, że dla maluszków będzie lepiej jesli nie zostaną zbyt szybko rozdzielone, przebywanie z braćmi daje im poczucie bezpieczeństwa i zapewnia lepszy rozwój, niż zostanie jedynakiem w wieku zaledwie 6 tygodni. Ale masz rację, rozstanie będzie ciężkie. Po raz pierwszy mam w domu maluchy w liczbie większej niż jeden - to niezwykłe doświadczenie obserwować je razem, jak się bawią i ustalają relacje między sobą. Po tym doświadczeniu tym mocniej będę polecać posiadanie co najmniej dwójki kotów.

A Małysza i Marginia nadal intensywnie ogłaszam - ich też muszą wypatrzeć super domki. Miałam już o nie pytania, ale jeden domek nieodpowiedni, drugi na pytaniu na razie poprzestał, inne osoby też raczej niezobowiązująco podpytywały... :roll: Ale uważam że to był dobry pomysł, żeby robić ogłoszenia z małym wyprzedzeniem :)
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro maja 26, 2010 9:10 Re: Boysband z Warsiawki

dwa tygodnie miną jak z bicza..... :wink: - szczególnie przy tak aktywnym towarzystwie!!! :mrgreen:

oby i dwa chłopaki M-ki znalazły takie dobre, oczekujące ich z niecierpliwością domki!!!!! :ok: :ok: :ok: - bardzo dobrze zapowiadają się te dla H-etków (nie pętelków :wink: ) :mrgreen:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro maja 26, 2010 16:11 Re: Boysband z Warsiawki

No i kicha - jednak szukamy innego domku dla Hogana :(

Przed chwilą zadzwoniła mama Darii, znaleźli 2 kotki, jeden ma złamaną łapkę - i to one u nich zostaną. Z jednej strony przykro mi, ale nie mam pretensji. Mam nadzieję że szybko łapka się zagoi :ok:

a my nadal będziemy ogłaszać futrzaki.
Obrazek

slapcio

Post » Śro maja 26, 2010 16:18 Re: Boysband z Warsiawki

Mam nadzieje że łapka się zagoi szybko.. :) .I wielką nadzieje że Hoganek znajdzie
dobry i kochający domek szybko :1luvu: Jak znajdzie mu pani domek niech mi pani da znac :ok:

Daria<33

Od: Czw lut 25, 2010 18:27

Post » Śro maja 26, 2010 16:21 Re: Boysband z Warsiawki

Jasne, a ja czekam na info jak się łapka goi. I może zdjątka maluchów jakieś... :D
Obrazek

slapcio

Post » Śro maja 26, 2010 16:23 Re: Boysband z Warsiawki

Oki jak tylko wyzdrowieje mu ta łapka dam znać i wtedy zrobimy zdjęcia maluszków :kotek: :) :ok:

Daria<33

Post » Śro maja 26, 2010 17:13 Re: Boysband z Warsiawki

No i mamy taką sytuację, w której z jednej strony smutno - no bo Hogan stracił domek .... Ale z drugiej strony bardzo trzeba się cieszyć, że dwa bezdominiaczki znalazły domek .....

To ja spokojnie - biorąc pod uwagę powyższe - potrzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:

Za nowy domeczek Hogana :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Za oba bezdomniaczki ze wskazaniem na zagojenie złamanej łapki maluszka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: W razie konieczności rehabilitacji złamanej łapki -mam namiary na takową :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro maja 26, 2010 17:28 Re: Boysband z Warsiawki

Dziękuje będe o tym pamiętała jak będą potrzebne rehabilitacje to skorzystam :)
Ja też trzymam kciuki za nowy domek dla Hoganka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: Mam nadzieje że szybko ktoś się nim zachwyci tak jak ja :1luvu: i go
wezmie do domciu... :kotek:

Daria<33

Post » Czw maja 27, 2010 10:43 Re: Boysband z Warsiawki

wystawiłam chłopakom allegro: http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1056493459

Piekne dzięki kociamysza i MD :1luvu:
Obrazek

slapcio

Post » Czw maja 27, 2010 14:24 Re: Boysband z Warsiawki

Czyli dopiero jeden kotek znalazł przyszły dom? Myślałam że takie cuda to raz, dwa i będzie kolejka chętnych :D
Ja w każdym razie zrobię własną kampanię reklamową bo wiem z doświadczenia ile to nerwów kosztuje żeby kotkom odpowiedni dom znaleźć. Może akurat sie uda :ok:

loczek

Od: Śro maja 19, 2010 15:44

Post » Czw maja 27, 2010 14:46 Re: Boysband z Warsiawki

Pięknie dziękuję :)
Obrazek

slapcio

Post » Czw maja 27, 2010 15:21 Re: Boysband z Warsiawki

slapcio pisze:wystawiłam chłopakom allegro: http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1056493459

Piekne dzięki kociamysza i MD :1luvu:

no brawo!!!!!!! allegro cudne! moim faworytem jest jednak Hogan - powala na obie łopatki! :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw maja 27, 2010 16:44 Re: Boysband z Warsiawki

Swietny pomysł... :ok: :ok:

Daria<33

Post » Czw maja 27, 2010 21:12 Re: Boysband z Warsiawki

Im dłużej o tym myślę, tym bardziej mi się marzy... :oops: :oops: :oops:

marzą mi się 2 podwójne adopcje, chyba najbardziej w zestawach: Halik+Marginio (one zawsze wdrapują się na moje kolana i usypiają przytulone do siebie) oraz Hogan z Małyszkiem (te gagatki są siebie warte w zabawie, tylko one są w stanie się nawzajem zmęczyć)

dzisiaj mialam intensywną wymianę emaili z jakimś kolesiem, niepoważnie to wyglądało: wykręcał się od podania telefonu, zero reakcji na propozycje spotkania, aż stwierdził że kotek (obojetnie który) jest dla kogo innego. Na pytanie o umowe adopcyjną stwierdził że "kotek będzie miał dobrze" :roll:

potem mail od osoby, której spodobał się (chyba) Hogan - ale z charakteru to wg mnie chyba Margi by bardziej pasował. Napisałam o tym, na razie cisza.

a więcej to napiszę jutro. O. 8)
Obrazek

slapcio

Post » Czw maja 27, 2010 22:46 Re: Boysband z Warsiawki

Jeśli tak jednak myslisz, to chyba warto było napisać w allegro, że lepsza byłaby dla kotów podwójna adopcja. Maluchy są ze soba związane, dwa łatwiej by się aklimatyzowały w nowym miejscu i byłyby łatwiejsze w "obsłudze" dla opiekunów - bawią się, wspierają, można je zostawić na dłużej same, bo sie nie nudzą, ich kondycja psychiczna jest na pewno lepsza w parze - zreszta sama wiesz, jakich argumentów użyć.
Ja "dokociłam" sie dopiero po pięciu latach i wtedy było to już trudne, bo pierwszy kot z jednej strony nudził sie jak mops, a z drugiej był i jest do dzisiaj zazdrosny. Dzisiaj żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej.
Z wątku wiem, że Haliczek już obiecany i czeka na niego dobry dom, ale szkoda że nie w parze.
Może chociaż allegro poprawić, że pozostałe mogłyby iść w parze, zaznaczyć to jako możliwą opcję - oprócz adopcji pojedynczej - dobrą dla kotów.
Przepraszam, jeśli Ci mącę, Slapcio. Ale sama piszesz, że o tym myślisz, więc chyba warto w ogłoszeniu stworzyć dla pozostałych kotków taką możliwość.
Koty są urocze, allegro poruszające, zdjęcia fantastyczne - maluchy znajdą domy, przecież się nie spieszysz.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

[poprzednia][następna]