Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon sty 28, 2013 12:19 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Ciekawa dyskusja...

Pani trzeba uświadomić, że nawet jak auto się kupuje używane od kogoś to za sprawdzenie go w warsztacie płaci kupujący - niezależnie czy go kupi czy nie. I po prostu nie wypada tak powiedzieć - zapłacę za testy tylko jak wyjdą ok. Jeśli chce się adoptować kota z Fundacji to trzeba się liczyć z pewnymi ograniczeniami. Przecież skoro Pani chce kota przebadanego to niech szuka wśród tych przebadanych - myślę, że jest ich mnóstwo!
No i też jestem ciekawa czy jej kot jest testowany. Ja myślę, że jest tak jak pisze koteczekanusi - Pani coś wie, coś słyszała ale tak do końca nie wie jak to wygląda, jak to się odbywa, jak działają Fundacje, skąd mają pieniądze itd. Myślę, że wystarczyłaby normalna rozmowa i sprawa by się wyjaśniła, szkoda, że podczas PA nie zostało to ostatecznie wyjaśnione. No nic, czekamy na odpowiedź Pani.

A Neigh to nie miała być gdzieś na wyjeździe, co ona tu robiła?

magaaaa trzymam kciuki! Kiedy ją odbierasz?
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Pon sty 28, 2013 12:41 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Bedetka pisze:magaaaa trzymam kciuki! Kiedy ją odbierasz?

Po południu, albo jak się wysika i wy... :mrgreen:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon sty 28, 2013 13:06 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

magaaaa pisze:
Bedetka pisze:magaaaa trzymam kciuki! Kiedy ją odbierasz?

Po południu, albo jak się wysika i wy... :mrgreen:

I tak dobrze, że sama nie musisz wszystkiego łapać :mrgreen: To jest dopiero fascynujące zajęcie :lol: I te komentarze rodziny... :twisted:

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Pon sty 28, 2013 14:34 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Nieee, no sików to ja nie złapałam jeszcze w całym swoim życiu...
Ew z wyparzonej pustej kuwety, ale to głupiego robota.

magaaaa

Post » Pon sty 28, 2013 14:50 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Jeśli będzie miała dobre wyniki wątrobowe i trzustkowe to podamy jej Enisyl F.

Ona ma dobre wskazania wątrobowe i nerkowe, wszystkie wyniki ponoć książkowe.
Dr dziś po raz kolejny obiecała mi przesłanie wypisu i wyników; na razie jeszcze nie mam nic...

Nadal brak wyników :?
ale:
- mamy kupsztyla do zbadania (jutro rano zaniesiemy)
- nie mamy moczu, ale mamy zdradziecki plan: jutro skoroświt kotę nawodnić i wtedy zrobi...
Dziś całkowicie odmówiła współpracy; tzn moczowej.
Bardzo zależy mi na tym zbadaniu moczu, bo w ogólnym wyjdzie co tam w tym pęcherzu jest, a z posiewu się dobierze antybiotyk...

magaaaa

Post » Pon sty 28, 2013 17:39 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh jest wyjechana, ale wyjezdzam tam gdzie net tyż mają:-)
Zaliczylam dzis dzien zakupow ( leje ) i powiem szczerze - wykanczajace zajecie...

Ale ad rem

Pani mi się nie podoba. Moje prawo. Najwyraźniej ja mam inne podejcie - darujcie, ale jesli ktos ma studia podyplomowe to trudno mi uwierzyć, ze nie orientuje sie jak funkcjonują Fundacje ( choćby na fali jednego procenta ). A jesli nawet........postawa "mój mnie obchodzi, cudzy nie" mnie wkurza. Nie każdy musi być wariatem mojego pokroju - zgoda, ale dać parę groszy na jakąś bidę każdy może. Zwłaszcza jak potencjalnie jest nią zainteresowany.

Pani wzięła kredyty i nie stać ja na badania? Nie jest zmotoryzowana i to ma ją usprawiedliwiać? DZIZAS - to skoro tak, to po kiego bierze kolejnego kota??? Nie ma 150zł? Nie wierzę. Otóż ma, tylko ich w "bloto" wywalac nie będzie. A to bloto - to "nasz" kot. Wsio ryba który.

I NIE ZGADZAM SIĘ !!!!!!!!!!! absolutnie i pod żadnym pozorem, ze pani powinna wziąc kota z dt! A czemu? A bo w imię CZEGO dt, który żywi, leczy, do weta biega, ma zaplacić za wszystko? Kto się MNIE pyta ile ja mam kredytów na głowie, jak zgraniam obs.....kawałek futra z ulicy. Daruj Ania, ale niezmiennie mnie oburza taka postawa "na gotowe". Kazdy by chciał do 3 lat, w typie rasy, najładniejszego z kolekcji, bezproblemowego, z kompletem badań, zaświadczeniem od weta.........moze jeszcze dodam w gratisie transporter, drapak i kuwetę .......a pani w swej łaskawości po prostu weżmie..........Albo odda jak nie spełni oczekiwań. SORRY...........nie mój model adopcji.

Żadne znane mi schronisko nie działa jak luksusowy salon. Konkretnie?

- Tośka - moja pierwsza kotka wzięta ze schronu - bez szczepień za to z grzybem. Którym pozarażała wszystkich w moim domu. Chip, testy uchahahaaha. Kto nie rozumie rozbawienia - zaparaszam do odwiedzenia "kociarni" w podwarszawskim schronisku w Józefowie.....

- Bromba - zapchlona, skołtuniona, śmierdząca tak - ze mój syn po powrocie ze szkoły i wejściu na podwórko zapytał "matka, co tu tak kosmicznie smierdzi" - z książeczką zdrowia a jakże - wścieklizna + wirusówki zaszczepione na wejściu do schronu 7 lat wcześniej.............Golona do gołej skóry, z nadżerkami w uszach i całą resztą.....Owszem sterylizowana.

Takie są realia. Ładne, brzydkie - własnie takie.

I powtarzam Ryzyk/ Lukrecja to nie są koty, które trudno oddać. W ich przypadku ( zresztą w każdym innym też ) - to dom powinien się wykazać. Po prostu.

A co do Lukrecji w miejsce Ryżyka - po prostu - moim skromnym zdaniem Ryzyk w kawalerce jako towarzysz rozrywek dla pani kota.........to brak szans powodzenia. Lukrecja bardziej. Ale jak nie ......to nie.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon sty 28, 2013 17:52 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Anegotycznie.

Kilka dni temu - dzwoni do mnie jakas pani, ze u niej pod balkonem siedzi biedny kotek
- to niech go pani wezmie - doradzilam zyczliwie
- JAAA? zdumiala sie niebotycznie pani
- A jaaaaa? ......zdumialam sie ja
- nooo taaaaak - nieco mniej pewnie odrzekla pani
- a dlaczego ja, a nie pani - dopytalam
- noo bo to pani obowiazek - juz pewniejszym glosem powiedziala pani
- a jaki to moj obowiazek bardziej niz pani - dopytalam sie ja. Co czyni tego kota bardziej moim problemem niz pani?

Pozostawiam do zastanowienia

Na miejscu Kotkinsa bym tamtej pani dopisala - ze Fundacja takze oczekuje badan, testow i zaswiadczen od jej rezydenta. Bo ( jak tu ktos slusznie napisal ) jaka pewnosc, ze rezydent nie jest dodatni? A o zaklad ide, ze badany nie byl....

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon sty 28, 2013 19:26 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

i masz rację we wszystkim.

Jola Wela

Od: Sob sie 06, 2011 8:15

Post » Pon sty 28, 2013 19:38 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Dobra, myślę, że już nie ma co ciągnąć tematu. Za to chciałabym zobaczyć zdjęcie Lukrecji w wersji "na pudelka". :mrgreen:

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon sty 28, 2013 22:12 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

No jak ma wygladac? OHYDNIE:-)
Pers żeby był ładny musi byc owlosiony. Tak wiem, wiem takie Ci się najbardziej podobaja:-). pers w roli sfinksa z pedzelkiem na ogonie.......a bleeeeee

Obrazek

Neigh

Post » Pon sty 28, 2013 23:26 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:No jak ma wygladac? OHYDNIE:-)
Pers żeby był ładny musi byc owlosiony. Tak wiem, wiem takie Ci się najbardziej podobaja:-). pers w roli sfinksa z pedzelkiem na ogonie.......a bleeeeee

No, nie wiem..
Czasem wyglądają ładniej niż w kołtunach..
to mój Bazyl, po zabiegach pielęgnacyjnych.. :twisted:

http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... e0185b.jpg

NIE do adopcji.. :mrgreen:
Ostatnio edytowano Wto sty 29, 2013 14:33 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmieniłam za duże zdjęcie na link
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon sty 28, 2013 23:52 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Brzydki.
Ładną ma główkę:)
Jak obrośnie będzie cudny.

Ja jakoś wolę TAKIE persy...

Obrazek

To moja Amelia.Po zabiegach pielęgnacyjnych.Codziennych.Dwa razy.
Macie persy?To je czeszcie!!!!!
Ostatnio edytowano Pon sty 28, 2013 23:55 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon sty 28, 2013 23:54 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

A Pani mi odpisała.Ale ja tego nie rozumiem.Neigh...przeczytaj to i przetłumacz.Znasz języki...

A!Pani nas czyta.

Albo czytała.I napisała ,że persy powinnyśmy odbić z policja albo strażą ekologiczną.Troszkę to zabrzmiało jak...groźba?nie wiem...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon sty 28, 2013 23:57 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Ja też czytałam, a raczej widziałam nie czytałam-mój komputer tego nie przyswaja. Po przetłumaczeniu proszę też o kopię...
Obrazek

koci-swiat

Od: Śro mar 23, 2005 18:57

Post » Wto sty 29, 2013 0:19 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Z tego co zrozumiałam, to persy zostały oddane pod opiekę Kasi z Kociego Świata przez właścicielkę nieboszczkę. Może trzeba by postępowanie spadkowe przeprowadzić? ;)
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

[poprzednia][następna]