50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 15, 2011 22:32 Re: 50kotów Darłowo- Zuzka pojechała do Wrocławia ! :)

Dyktatura pisze:A na Kielce nie masz jakiś turystów???

Niestety chyba nie ma :/ Pytałam też Gosię- u nich przewaga Ślązaków :|

Glucio ma rozwolnienie.. czas do weta... ciekawe tylko za co :cry:

Jedna z koteczek z Biedronki, ta większa, ma zdrowe oczka :!: Uff.. :dance: :dance2: Ale coby się nie zaraziła czymś, fajnie by było ją zabrać na DT :roll:

Aaaa, i żeby tak fajnie nie było ( że Zuza w domku.. ), to wczoraj na działkach zauważyłam jakąś małą trićkę........ Malutka jest piękna, zadbana, tłusta i.. dzika... Dom znalazłaby szybko, ale bez DT też pewnie nie ma szans :|

Gdyby tak Zozol i Miśka znalazły wspólny dom, mogłabym wziąć kolejne. Dlatego proszę Was bardzo mocno o pomoc w ogłaszaniu :arrow: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/odd ... z-je,46031 Jeśli nikt się nie znajdzie, to zamawiam pakiet ogłoszeń. Ale gdyby ktoś pomógł, zawsze skorzysta inne futro..
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto sie 16, 2011 8:30 Re: 50kotów Darłowo- kocięta z chorymi oczami, pomocy ! :(

Kiniu ja wreszcie rozpoczęłam ten bazarek... bo tyle się dzieje i tyle obowiązków (smutków niestety też co niemiara :( ), że nigdy nie wystartuję... więc niech będzie tak jak się da....

BAZAREK DLA KOTÓW Z DARŁOWA
viewtopic.php?f=20&t=131598
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto sie 16, 2011 22:18 Re: 50kotów Darłowo- kocięta z chorymi oczami, pomocy ! :(

meksykanka pisze:Kiniu ja wreszcie rozpoczęłam ten bazarek... bo tyle się dzieje i tyle obowiązków (smutków niestety też co niemiara :( ), że nigdy nie wystartuję... więc niech będzie tak jak się da....

BAZAREK DLA KOTÓW Z DARŁOWA
viewtopic.php?f=20&t=131598

Bazarek ruuuszył :1luvu: Dziękuję bardzo, meksykanko :1luvu:

Dziękuję też Reniferowi za wpłatę w wysokości 120zł :1luvu: :dance: :dance2:

A teraz fotki, uwaga, MARCELA z DS :!: Tak, Marcelka - tego, który jako ostatni został złapany z 'drewutni' i był w najgorszym stanie. Zdjęcia małe, bo małe, ale widać że kocisko cuudowne :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aaa ! I jeszcze fotka siostry Marcelka i pozostałych dwóch dziewczyn ( Sówki vel Grr :P i Furii ) - Luny :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Śro sie 17, 2011 22:49 Re: 50kotów Darłowo- kocięta z chorymi oczami, pomocy ! :(

Kominiarz po operacji jamy ustnej. Zostały mu tylko 2 kły, Reszta była zepsuta :|

Dzwonił domek Zuzy :D Państwo zadowoleni.Zuza biega po całej chałupie, aż do upadłego :mrgreen: Jedyny problem to starsza kotka, która bije Zuzę, jak tylko do niej podejdzie :| Miejmy jednak nadzieję, że to kwestia czasu.

Najprawdopodobniej na 27 potrzebny będzie transport Kraków-Rzeszów :kotek: :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Czw sie 18, 2011 21:53 Re: 50kotów Darłowo- kocięta z chorymi oczami, pomocy ! :(

Taka cisza, że klepię post za postem :( zaraz mnie mod upomni :roll: :oops:

Bulweczka była u weta. Oczko niestety, ale możliwe, że do usunięcia :| rogówka jest już uszkodzona. Na razie zobaczymy, co zdziałają kropelki i antybiotyk. Co do gulgotania - płuca czyste. Jak nie przejdzie po antybiotykach, to wet będzie szukał dalej, bo podejrzewają uszkodzenie przegrody nosowej :|

My z Gluciem też dziś zaliczyliśmy weta. Chłopak jest tak chudy, jakbym go głodziła.... Dostał zastrzyk nicieniobójczy i coś jeszcze. Za 2 tygodnie powtórka. Wet nic nie wziął :1luvu:

Glunio pokochał moją Lolkę :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Towarzyszymy króliczkowi :D
Obrazek

Obrazek

Tutaj jeszcze Glucio z Mańkiem z rowu :kotek:
Obrazek

Zobaczcie tylko na niego.. tutaj z 3-miesięcznym Zozolem........
Obrazek

Niestety.. marmurkowa kotka spod Biedronki została zabita przez samochód :cry: [*]
Obrazek
A tak zawsze do mnie biegła, jak szłam z jedzeniem, maiuuucząc przy tym.. :( [*]

I... Maleństwo zostało uśpione przez karmicielkę... :( Wet powiedział, że mała ma już zapadnięte oczy, zapchany nos, jest wychudzona i nic z niej nie będzie.... Śpij aniołku, nie zdążyłam...... może jeszcze była szansa na wyleczenie Ciebie.. :( Chciałam, abyś pojechała do Kingi.. ( tak, Kinga z Wawy miała zamiar zabrać na DT 2 maluszki. Miałam wysłać tą kicię i jej siostrę ) miało to nastąpić już 26 sierpnia... dlaczego tak się stało ?! :( Karmicielka sama teraz bije się z myślami, że może jednak była szansa.. widziałam, że jej ciężko :( :(
Obrazek
A siostra kici [*] została oddana do DS i zagryzł ją pies... Nieszczęśliwy wypadek, podeszła do miski :cry: [*] Dlatego proszę, pomóżmy chociaż szczęśliwie trafić ostatniej z miotu koteczce :(

Matka Jogusia i reszty, już ciachnięta na koszt karmicielki ;) :ok: Pysia jednak dalej do adopcji.. pani wczasowiczka się nie zgłosiła :|
Obrazek

Obrazek

Nie chcę nawet o tym myśleć, ale wydaje mi się, że matka Miśka i Zozola ma znowu młode......... Mam nadzieję, że to tylko jednak moje " wydaje mi się ".. A Misia i Zozol tak czekają u mnie na dom:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

No jak ja mam je rozdzielić ?!
Obrazek

Obrazek

No i Plamka :roll:
Obrazek
To bez sensu, i tak jej nikt pewnie nie zechce. :roll: ZOSTAJE :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Pt sie 19, 2011 18:06 Re: 50kotów Darłowo- kocięta z chorymi oczami, pomocy ! :(

Co za chol..na czarna seria. Tak mi szkoda tych wszystkich kotków [*].
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pt sie 19, 2011 22:04 Re: 50kotów Darłowo- kocięta z chorymi oczami, pomocy ! :(

Dziękuję Agnieszce za przekazanie 50zł na kociambry :1luvu: A także jej małej córce, Ali za dyszkę, którą wolała dać na kotki niż np. słodycze :1luvu: :1luvu:

Z Gluciem nie jest za dobrze :cry: Normalnie leci z niego...... dziś niosłam go z pokoju i nie doniosłam do kuwety :| :|
Obrazek

kinia098

Post » Sob sie 20, 2011 9:39 Re: 50kotów Darłowo- kocięta z chorymi oczami, pomocy ! :(

Dzień dobry zamelduję się ładnie na wątku :) Poproszę też o nr konta. W tym miesiącu nie wspomogę z racji chorób moich futer ale w przyszłym na pewno coś wyskrobiemy ze skarbonki na kotki :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Sob sie 20, 2011 14:57 Re: 50kotów Darłowo- kocięta z chorymi oczami, pomocy ! :(

urwiniu pisze:Dzień dobry zamelduję się ładnie na wątku :) Poproszę też o nr konta. W tym miesiącu nie wspomogę z racji chorób moich futer ale w przyszłym na pewno coś wyskrobiemy ze skarbonki na kotki :)

Witamy serdecznie :1luvu: :1luvu:

I od razu jestem ze złymi wieściami... w Darłówku kolejne 4 małe :!: :!: 8O SKĄD ?! Tak myślałam, że jednak są 2 kotki.. bo chyba nie możliwe, żeby znowu okociła się matka czarnuchów, które pojechały do Ulki.. karmicielki na nią polowały, ale bezskutecznie :|

Pani karmicielka zauważyła, gdzie kicia z MPGK ma młode. Na uśpienie będzie już chyba jednak za późno... Pozostaje więc zorientować się ile jest maluchów i szukać domów...
Obrazek

kinia098

Post » Pon sie 22, 2011 16:53 Re: 50kotów Darłowo- kocięta z chorymi oczami, pomocy ! :(

Słuchajcie, jest tymczas dla 2 kociąt ( myślę o 2 marmurkach z chorymi oczami z działek ! ) ! Ale potrzebne są "zapasy" finansowe, ponieważ Gosia nie będzie w stanie utrzymać kociąt za swoje pieniądze. Musimy mieć pewność, że nie zabraknie pieniędzy. Proszę, pomożecie ? :(
Obrazek

kinia098

Post » Śro sie 24, 2011 20:13 Re: 50kotów Darłowo- jest DT ! Ale bez kasy ani rusz.. Błagam..

Karmicielka znalazła nowy dom Pysi, ostatniej z 5 rodzeństwa. Jak ją spotkam, dopytam szczegółów. Mam nadzieję, że nowi właściciele ją wysterylizują.

Paula wczoraj była z Gluciem u weta, bo zastrzyk nicieniobójczy i jakiś jeszcze, nie pomogły .. :| No i okazało się, że Glunio ma chyba niestrawność pokarmową.. musi przyjmować tylko jedno białko, więc kupuję mu ćwiartki z kurczaka w Lidlu. To już koszt 16zł. Wydaje mi się, że starczy do końca tygodnia.. I widzę poprawę, chłopak zaczyna nabierać tłuszczyku, ciutkę, ale nabiera. Bo to naprawdę same kości skóra... Dlatego teraz potrzebne będzie jeszcze wsparcie finansowe, bo Glutek będzie musiał jeść tylko kurczaka, ew. rybę :| :cry:

Słuchajcie, znacie kogoś kto jeździ trasą Kraków-Rzeszów ? Albo kogoś, kto mógłby pojechać ? Jeszcze na bilet/paliwo coś wysupłam. Transport potrzebny będzie na sobotę, bo najprawdopodobniej w piątek wieczorem Gosia ma pociąg. Jutro jednak da mi na 100% znać, ale na 95% zabierze kociaki. Tylko co z nimi dalej w Krakowie ?! :| Zaraz porozsyłam prośbę na pw do dziewczyn z Krakowa, czy ew. nie przetrzymałyby kociaków. Mój numer w razie czego można łatwo znaleźć, także w razie czego proszę chociaż o smska.. bo ja muszę jeszcze połapać te dzikusy 8O :conf:

Na tymczas dla kociaków w Darłowie, u Gosi, zebrało się już 134,57zł + karma od Hani :1luvu: :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Sob sie 27, 2011 12:31 Re: 50kotów Darłowo- transport Kraków - Rzeszów na 27. PILNE !

Na razie jeszcze nie jestem w stanie nic więcej napisać... Gluciu [*] Przepraszam...
Obrazek

kinia098

Post » Sob sie 27, 2011 12:55 Re: 50kotów Darłowo- transport Kraków - Rzeszów na 27. PILNE !

o matko,nie możliwe 8O Glutek [*] co się stało? :cry:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob sie 27, 2011 12:56 Re: 50kotów Darłowo- transport Kraków - Rzeszów na 27. PILNE !

:( [*]
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Sob sie 27, 2011 13:03 Re: 50kotów Darłowo- transport Kraków - Rzeszów na 27. PILNE !

[*]
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

[poprzednia][następna]