pamiętnik Poldka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 04, 2012 21:08 Re: pamiętnik Poldka

Nie ma co zazdraszczać, trzeba było przyjechać. Duża tyle tego mięska przygotowała, że i dla paru innych by starczyło.
A Agatka jest bardzo miła, to ja zazdrosny nie jestem.
A wczoraj to było strasznie. Była taka okropna burza, że wszyscy schowaliśmy się pod łóżko, a gremliny to nawet weszły do szafki na buty w przedpokoju. A Dużej to akurat nie było bo utknęła w ogródku.
I jak Duża w końcu z tego ogródka przyszła to od razu się jakoś raźniej zrobiło. I co z tego, że dalej była burza, i tak wszyscy wyszliśmy z kryjówek, a gremliny to nawet na parapet weszły żeby łapać błyskawice.
Jednak ta duża to nie tylko do sprzątania kuwet i dawania jedzonka się przydaje.
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro lip 04, 2012 21:13 Re: pamiętnik Poldka

Ha, kochasz Poldusiu tą swoją Dużą :D :1luvu: I bardzo dobrze, kochaj Dużą bardzo :D
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob lip 07, 2012 7:05 Re: pamiętnik Poldka

Duża jutro robi ognisko z pieczeniem ziemniaków. Jak ktoś ma ochotę na ziemniaczki z popiołu to Duża zaprasza.
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Sob lip 07, 2012 11:47 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Duża jutro robi ognisko z pieczeniem ziemniaków. Jak ktoś ma ochotę na ziemniaczki z popiołu to Duża zaprasza.

Ziemniaczki z popiołu? Toż to smaki dzieciństwa! Rozmarzyłam się... Polduś dzwonie do Dużej.

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Sob lip 07, 2012 17:13 Re: pamiętnik Poldka

Duża mówiła, że do tych ziemniaczków będzie tradycyjnie sól i masło, a oprócz tego bryndza, ogórki kiszone i zielone.

Killatha

Post » Sob lip 07, 2012 21:13 Re: pamiętnik Poldka

Mniam. Szkoda, że mam do Was tak daleko :( Poldusiu, życzę smacznego tobie, twojej Rodzince i Waszym Gościom :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Sob lip 07, 2012 23:10 Re: pamiętnik Poldka

beeeeee, jak można tak szczuć człowieka, no jak?!?....
ziemniaczki z ogniska i ogóraski, i serek, a ja jutro wyjeżdżam, beeeeee..... :crying:
KotkaWodna

Post » Nie lip 08, 2012 9:20 Re: pamiętnik Poldka

Tak...ziemniaki z popiołu...Lepsze niż kiełbasa...
adeeniet

Post » Nie lip 08, 2012 19:35 Re: pamiętnik Poldka

I jak wieczerza Poldeczku? Smakowało? :D
Obrazek

bulba

Post » Pon lip 09, 2012 8:47 Re: pamiętnik Poldka

Nie wiem, jak Poldkowi, ale nam z Dużą baaardzo smakowało. Co prawda było trochę przeciwności losu, towarzystwo nie dopisało (miałyśmy randkę we dwoje :mrgreen: ), najpierw drewno było mokre po porannej burzy, potem grill nie chciał się rozpalić, ale jak już żaru naprodukowałyśmy, to ziemniaczki były palce lizać. Napchałam się po kokardki. Na koniec burza przegoniła nas do domu. Wracałam z przygodami, bo oczywiście TA burza w niczym nie ustępowała intensywnością innym tego typu zjawiskom. :evil: Ściana deszczu taka, że wycieraczki nie nadążały ze zbieraniem wody, troche gradu i pozalewane drogi. Część rozlewisk udało mi się objechać chodnikiem w opcji "slalom z przeszkodami", niestety 2 razy musiałam szukać objazdu, bo woda była tak głeboka, że już stały w niej utopione auta.
Podsumowując super spotkanie, więc następnym razem niech kto żyw korzysta z zaproszenia Basi. :ok:

Betaka

Post » Pon lip 09, 2012 16:56 Re: pamiętnik Poldka

No i ominęły mnie pyszne ziemniaczki :roll: Z powodu burz ,nie miałam przez parę dni dostępu do neta :? Teraz muszę wszystko ogarnąć :strach:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon lip 09, 2012 19:22 Re: pamiętnik Poldka

Nooo, Duża mówiła, że było pysznie. Ale my koty ziemniaków nie jadamy. No chyba, że gremliny ale one jedzą różne dziwne rzeczy... pierogi z serem, ziemniaki gotowane, makaron... no jak to gremliny.
A Duża napewno jeszcze coś takiego zrobi, ona w każdą niedzielę i sobotę tam lata i przynosi jakieś pachnące badyle i mówi na to melisa cytrynowa i mięta. No nawet ładnie to pachnie. A lato dopiero się zaczęło.

Killatha

Post » Czw lip 19, 2012 18:33 Re: pamiętnik Poldka

:arrow: viewtopic.php?f=27&t=143820 Może ktoś ,coś :wink:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt lip 27, 2012 9:28 Re: pamiętnik Poldka

Z tego co mówiła Duża, to ciocia Ania ma już tymczas u cioci Beaty. Duża liczy na kolejny babski comber przy ziemniaczkach, tylko jakiś piroman jest poszukiwany. Co to jest piroman?
Duża mówi ,że Kacperek to słodki kot. No i wszystko się zgadza. Kacper jakimś cudem wybabrał się w soku wiśniowo-porzeczkowym, który Duża zagęszcza. Teraz Kacperek jest cały w słodkie, czerwone kropki.

Killatha

Post » Nie sie 05, 2012 18:31 Re: pamiętnik Poldka

Poldek, nie masz pojęcia, jak tęsknię za ziemniaczkami i spokojem na działce u Dużej. :)

Betaka

[poprzednia][następna]