Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 31, 2015 10:39 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Dyżury:

sobota (31.10) - dilah
niedziela (01.11) - Pietraszka
poniedziałek (02.11) -Pietraszka
wtorek (03.11) - kociarkowaaa
środa (04.11) - Krystian i Ania
czwartek (05.11) -
piątek (06.11) - Pinezkowa
sobota (07.11) - dilah
niedziela (08.11) - Pietraszka
poniedziałek (09.11) -
wtorek (10.11) - Krystian i Ania
środa (11.11) - pyma
czwartek (12.11) -
piątek (13.01) -

wypisałam się z 5/11 bo zapomniałam, że wyjeżdżam :roll: ale mogłabym wziąć 2/11 jakbyś się chciała Aga zamienić.
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Sob paź 31, 2015 17:38 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Ja o Sugarku napiszę - codziennie dostaje wit B12, steryd anaboloczny, probiotyk i kroplówki z nacl z odżywką i voluven. Z nacl troszkę już przystopowałam bo Sugar na sterydzie pięknie je. Wczoraj niestety zepsuł się wenflon, więc dziś musiałyśmy pojechać na założenie nowego. Potem dostała w kroplówce voluven na podniesienie poziomu albumin. Dużo je, dużo pije, dużo siusia, kupal też był. Jest jednak smutna i osowiała, martwi mnie bardzo jej brzuszek, bo zrobił się duży - a to mnie bardzo niepokoi. Od jutra dostanie espumisan - może to tylko gazy...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob paź 31, 2015 19:57 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

a może to kroplówka się nie do końca wchłonęła, Anetko, ile ona dostaje tego nacela dziennie?
trzymamy kciuki wraz z konku, żeby Sugarek odzyskał swój urok i przypomniał sobie, że najbardziej na świecie lubi głaskanie...
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Sob paź 31, 2015 21:16 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

O Sugarku dziś pomyślałam jak tylko weszłam do kociarni... trzymam kciuki baaardzo :ok:

Byłam dziś długo, bardzo się ciesz z Frani i Kubusia, oboje odżyli baaaardzo, Franię trzeba czesać strasznie jej sierść wyłazi a ona na czesanie mruczy :1luvu: oboje chętnie zjedli felixa z królikiem

Ptyś uwielbia miamora, niestety została tylko jedna saszetka na jutro.

Pati wyeksmitowałam z klatki na rzecz kotki z Konstantynowa, Pati ma cały szpitalik nie musi mieć klatki :twisted: obie klatki odkażone, tamta mała a ta od okna duża i ze słońcem :ok: Pati zaakceptowała tą zmianę, kotka z Konstantynowa zadowolona.

Z trzech dzikusów dwa z nich mruczały mi na rękach pingwin i Mela 8) Tolek ma zaklepany dom, przeprowadzka w piątek wówczas zabrałabym Melę do siebie :)

Pati kochana jak zawsze :!: prośba do paparazzo jeśli uda się Wam zrobić jakieś fajne fotki plissss będę baaardzo wdzięczna, potrzebne do ogłoszeń.

Zrobiłam pranie, pozamiatałam wszędzie i pomyłam podłogi :ok:

Proszę przyznać się, kto kupił tego mopa microfibrowego :?: koniecznie takiego chcę plissss :201494

Przywiozłam papier toaletowy i żel w kostce do wc, bo nie było.

Dziś z Agą i Izą miałyśmy łapankę na Stokach 4 dzieci zabezpieczona, 2 są u Agi a 2 na dt u osób które nam zgłosiły rodzinkę, kotkę zabrałyśmy do lecznicy, jest w lokalu klatka nr 3 unidox 1/2 raz dziennie do czwartku, potem sterylka i wypuszczenie.
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Nie lis 01, 2015 1:40 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

pyma pisze:wypisałam się z 5/11 bo zapomniałam, że wyjeżdżam :roll: ale mogłabym wziąć 2/11 jakbyś się chciała Aga zamienić.

jeśli chcesz mogę się zamienić za trzeciego ;)
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Nie lis 01, 2015 18:23 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Wieści z niedzieli:
dyżur spokojny, tylko było nasikane koło naszej szafy ubraniowej, poza tym jeden mały pawik w pokoju zabaw.
Alicja nie w humorze, nie chciała jeść, dopiero jak ją wymiziałam, to zjadła. Reszta ok.

W szpitaliku i dwóch dzikusków sajgon w klatce, u Meli normalnie.
Kotka z Konstantynowa dostała biegunki, dałam jej Intestinala, jak jutro się powtórzy sytuacja, to ja zgarnę do Ani (bardzo lubi się miziać, ale niewiele zjadła).
Dzika kotka nic nie jadła i nie piła (w związku z tym nie zjadła też antybiotyki wczoraj, jak jutro się powtórzy sytuacja z jedzenie, to też ją zabiorą do Ani, ropa jej cieknie z oka, dała się trochę pogłaskać, ale nie zjadła tego, co jej zostawiłam. Martwię się o nią :(

Odwiedziły nas dwie młode dziewczyny, chcą być wolontariuszkami, będę przychodziły w niedzielę, rodzice się zgadzają, będą miały zgody rodziców na piśmie (jedna z nich miała dziś zgodę, ale zapomniałam od niej ją zabrać), umówiłam się z nimi na przyszłą niedziele, bo akurat mam dyżur. Wymiziały dziś kociaki i pobawiły się z nimi :) Kotów w szpitaliku na razie nie miziały.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pon lis 02, 2015 10:36 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Dyżury:

poniedziałek (02.11) -Pietraszka
wtorek (03.11) - pyma
środa (04.11) - Krystian i Ania
czwartek (05.11) - Kociarkowaaa
piątek (06.11) - Pinezkowa
sobota (07.11) - dilah
niedziela (08.11) - Pietraszka
poniedziałek (09.11) -
wtorek (10.11) - Krystian i Ania
środa (11.11) - pyma
czwartek (12.11) -
piątek (13.11) -
sobota (14.11) -
niedziela (15.11) -

Dzięki Julia :201494
Obrazek

pyma

Post » Wto lis 03, 2015 11:28 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Dyżur poniedziałkowy:
znów było nasikane przy szafce na buty, kurcze, nie wiem które to.
Frania nie ma zbytnio humoru (podobnie jak Alicja), chociaż ładnie je. Ganiała wczoraj się z Alicją, Balbinka gania Kubusia (oczywiście chodzi o miski z jedzeniem), ale Kubuś się nie zniechęca.
Ptyś ładnie zjadł Kattovit (którego Alicja już nie bardzo chce jeść, za to Agatka z chęcią). Kottovitu zostało chyba 2 puszki, więc zaraz się skończy. Agatka lubi Gourmeta paszteciki - to może zamówić trochę dla niej i Ptysia (bo on też lubi).

W szpitaliku Pati dokucza trochę kotce z Konstantynowa, to znaczy syczy na nią przez kratki od strony kuwety, że ta nie może spokojnie się załatwiać - założyłam tam zasłonkę, żeby miała spokój. Biedna miała wczoraj nadal biegunkę, więc ją zawiozłam do Ani - dostała zastrzyk, leki dla niej są na klatce (1/2 tabletki do jedzenia, rozpuścić w wodzie), do jedzenia Intestinala (na klatce leżą saszetki, a suche w kuchni), trzeba jej tez czyścić uszy i Ornidermyl wpuszczać, bo te uszy ma takie sobie. Wszystko rozpisałam na kartce, na klatce. Obserwujcie jej kupki, czy są już ok, bo jak nie to trzeba ją w środę znów zabrać do Ani. Ona się boi jeszcze trochę, ale lubi, żeby ją głaskać.

Dzikuska z klatki nr 3 też wczoraj była u Ani, bo kiepsko jadła, więc nie było jak jej antybiotyku podać, na szczęście wczoraj, jak przyszłam, to wszystko było zjedzone i woda w połowie wypita :), dostała od Ani zastrzyk w lecznicy i drugi do lokalu, trzeba jej go podać w środę (pod skórę) - ona jest dość łagodna, jak na dzikuskę, ale jak coś to mogę przyjechać w środę po pracy i jej ten zastrzyk podać - Aniu i Krystianie, dajcie znać, czy mam przyjechać. Do jedzenia nadal podawać jej 1/2 Unidoxu (jest na klatce) - jak zje to super, jak nie to trudno. Bardzo bym prosiła o informacje, czy zjada jedzonko i pije wodę. jak będzie wszystko ok, to w piątej jedzie na sterylkę.

Pozostałe kociaki (poza Melą) straszny Sajgon robią w klatce, trzeba te trzy kwiatki wyciągać i miziać, bo nadal są zeschizowane, ale mniej już na mnie wczoraj sykały niż w niedzielę :)

Rozmawiałam z Anią o Agatce - trzeba ja jednak ciachnąć i poszukać, czy jest wysterylizowana, bo badanie hormonów u kotek nie jest miarodajne. Ustalę z Ania jakiś termin może na przyszły tydzień.

Odwiedziła nas tez p. Natalia - przywiozła klatkę króliczą i trochę styropianu na budki :)

Pietraszka

Post » Wto lis 03, 2015 16:02 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Poproszę pn 9.11
Kocie posłanka: https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=180429

Obrazek
https://www.facebook.com/Foszkowo-210350603059086/
https://www.facebook.com/Foszkovo-354082631836187/

Peggy ['] Gucio ['] Filipek ['] Pusieńka ['] Timuś ['] Maksio ['] Maja ['] Koksik ['] Belcia ['] Szarusia ['] Figunia ['] Baltazarek ['] Duduś ['] Tadzik ['] Bercik ['] Darwinek ['] Mentos ['] Pipi ['] Chmurka ['] Bambi ['] Płomyczek [']

pandadp

Od: Nie lip 20, 2014 22:20

Post » Śro lis 04, 2015 9:35 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Z wczoraj.
Pawi nie było, nalane obok kuwety było. To musi być albo Balbinka albo Ptyś, bo reszta kotów doszła jak już sikanie poza kuwetą się zdarzało.

Frania w znacznie lepszym humorze, Kubuś natomiast odwrotnie, chodził za mną ale jak go głaskałam, to nie był jakiś zadowolony, nie wiem może obraził się, że mu za mało jeść dałam :roll:
Bardzo fajnie już sobie radzą na ogólnym, nawet miałam ich zostawić ale nie wiem jak u Kubusia z kupą.
Jak przyszłam był tylko jeden sik u nich w pokoiku, potem Frania zrobiła przy mnie komplet, Kubusia nie przyłapałam na tym.
Aga jak było wczoraj i przedwczoraj ?
No i Frani tym razem ja całą maść wcisnęłam do ucha, te strzykawki nie są za dobre, może uda mi się dziś dowieźć maść z lecznicy, chyba, że ktoś dziś będzie i przy okazji weźmie.
Balbinka i Agatka maja wilcze apetyty, wyjadają ze wszystkich misek.
Agatk była dla mnie bardzo milutka,nawet nie wiedziałam, że jest taką nakolankową kotką.
Alicja smutna :(

Szpitalik.
Dzikuska zjadła wszystko, w kuwecie pusto.
Maluchy zjedzone, w kuwetach pełno, zresztą u dwójki wszędzie pełno :roll:
Lola kotka z Konstatntynowa nadal ma biegunkę. Miała nie zjedzoną mokrą karmę. Jak jej dałam z tym lekiem do rozpuszczania również nie chciała ruszyć, więc dałam jej bez i zjadła, z resztą nie dziwię się jej, że nie chciała, bo to ma taki niemiły ostry zapach.
Dałam jej trochę leku w strzykawce ale dostała ślinotoku.
Obrazek

pyma

Post » Śro lis 04, 2015 9:40 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

w witrynce w szpitaliku powinna być taka pastylka ziołowa na biegunkę, co kiedyś dostałyśmy od Korzeniowskiego
https://www.google.pl/search?q=Dia+Dog+ ... daOrT7M%3A
to jest taka saszetka biała z pomarańczowymi napisami Dia Dog & Cat z duża tabletką w srodku. dla kota - pół tabletki
można rozkruszyć i rozrobić z wodą, nabrać do strzykawki i podać do pyszczka.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro lis 04, 2015 10:06 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Będę dzisiaj zrobić zastrzyk Dzikusce, to zgarnę Lolę z Konstantynowa do Ani

Pietraszka

Post » Śro lis 04, 2015 10:25 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Pietraszka pisze:Będę dzisiaj zrobić zastrzyk Dzikusce, to zgarnę Lolę z Konstantynowa do Ani

To weź jeszcze oridermyl do uszu dla Frani proszę :)
Obrazek

pyma

Post » Śro lis 04, 2015 10:32 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

To może udałoby się też z Balbisią pojechać i ten jej pęcherz sprawdzić :roll:
Albo ja zamknąć w klatce ze żwirkiem do badań - powinien być w szpitaliku i zbadać jej mocz?
Zależy mi bardzo na tym, by wyeliminować jej udział w tym sikaniu poza kuwetę :roll:
Pleaseeee

Sugarek była wczoraj na kolejnym usg - w brzuszku nie ma płynu na szczęście, słaba perystaltyka jelit nadal. Staramy się zmniejszać dawki sterydu, na tydzień odchodzimy od wit B12 i voluvenu i patrzymy co będzie. Dalej ma dostawac lactuloze i espumisan. Nie puszczajcie kciuków. Za półtora tygodnia powtarzamy krew. Żeby tylko jadła...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

[poprzednia][następna]