Boguś był całkiem sam.Znalazł dom.Uciekł i zaginął?????

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 24, 2011 18:35 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

W sumie to fajnie, że się telefony rozdzwoniły. Zawsze będzie jakaś alternatywa jeśli uznasz w sobotę, że jednak to nie TO... :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw lut 24, 2011 18:40 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Asia_Siunia pisze:W sumie to fajnie, że się telefony rozdzwoniły. Zawsze będzie jakaś alternatywa jeśli uznasz w sobotę, że jednak to nie TO... :ok:

no tak, tylko jak uznam że to nie to, to jak mam zabrać tyłek w troki z Bogusiem z powrotem???? :roll: jakieś podpowiedzi?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lut 24, 2011 18:51 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Zawsze możesz powiedzieć, że musisz jeszcze przemyśleć i pogadać z TZ :) i jutro dasz znać :)
Albo od razu powiedz, że nie możesz jeszcze podjąć decyzji bi Twój TZ nie jest pewien, czy chce kotka w ogóle oddać, ale Ty zrobisz wszystko, (i tu zgodnie z prawdą) co najlepsze dla kotka :)
Ostatnio edytowano Czw lut 24, 2011 18:53 przez olafen, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Czw lut 24, 2011 18:52 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

TŻ to chyba będzie ze mną.
jej, nie lubie takich sytuacji.
bo np. jeśli tam będzie naprawdę malutko miejsca?
no ok, to powiem, że wg mnie tak energiczny kot jak Boguś się tu nie odnajdzie.
A jeśli technicznie wszystko będzie ok, a ogółem atmosfera w domu i ludzie mi nie przypadną do gustu to co? :(
masakra normalnie...... :roll:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lut 24, 2011 18:55 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Hmmm chyba trzeba powiedzieć wprost. Coś w stylu "bardzo mi przykro ale uważam, że państwo sami się tu ledwo mieszczą i nie ma tu miejsca dla jeszcze jednego zwierzęcia pomimo państwa najszczerszych chęci..." lub dosadniej "...Boguś choć jest zwykłym dachowcem zasługuje na więcej..". Odpukać - może takich słów nie trzeba będzie wogóle używać ale trzeba brać pod uwagę, że serce nowych właścicieli nie wystarczy - powierzchnia wszak też się liczy - bo gdzie kot ma się poruszać? Trzymam kciuki, ze będzie dobrze :ok:

Asia_Siunia

Post » Czw lut 24, 2011 18:56 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Może od razu postaw sprawę, że jeszcze nie zostawisz Bogusia u nich, że tylko robicie przymiarkę, a może ktoś z rodziny się zastanawia.

Sytuacja masakryczna, ale może nie będzie tak źle, a może to właśnie to miejsce dla Bogusia. Ale jeśli Boguś będzie przestraszony, to sam Ci rozwiąże sytuacje, bo powiesz,że nie możesz go w takim stresie zostawić, bo boisz się o niego, w końcu już drugiej takiej traumy nie chcesz mu zafundować :)

olafen

Post » Czw lut 24, 2011 18:57 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

nie no z powierzchnią mieszkania to sobie poradzę.
Mówię raczej o sytuacji, gdy pod tym względem będzie ok, a ludzie mi się nie spodobają. Co wtedy powiedzieć
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lut 24, 2011 18:58 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

no zobaczymy, może będzie po prostu dobrze
a jak nie będzie, to już coś wymyślę, żeby on tam nie został.
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lut 24, 2011 19:00 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Łatwe to to nie będzie, gdyby tak trzeba było zrobić... :roll:
Ale może wtedy po prostu im powiedz, że bardzo się boisz tych nieosiatkowanych okien, a Boguś był znaleziony na ulicy, więc może mieć inklinacje do zwiedzania...
Nie wiem...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw lut 24, 2011 19:00 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Zapytaj ich wtedy, czy mieliby coś przeciwko, żeby dać Ci czas do zastanowienia, bo Ty musisz to jeszcze raz przemyśleć. Nie jesteś pewna, masz mieszane uczucia i nie wiesz dlaczego i dlatego potrzebujesz czasu na przemyślenie, a potem odpiszesz im mailowo, że nie

olafen

Post » Czw lut 24, 2011 19:07 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Zawsze można na wstępie zaznaczyć, że o Bogusia stara się w chwili obecnej kilka osób i chcesz wybrać dla niego najlepszy dom.

Asia_Siunia

Post » Czw lut 24, 2011 19:08 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Myślę że nie powinno być tak źle....
Pani jest na emeryturze więc ma dużo czasu ,lubi zwierzęta ma psa (miała kiedyś kota?)
Na pewno chce kota dla towarzystwa dla siebie ,bo młodzi pewnie wciąż poza domem.
A przecież najważniejsze żeby o Bogusia dbała i go kochała :)
Tylko ciekawe co z psem?
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw lut 24, 2011 19:10 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Madzia, ale pisałaś że ludzie w porządku, to to się chyba nie zmieniło :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lut 24, 2011 19:21 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Ci którzy byli u mnie w porządku :ok:
Ja pytam tak w razie czego gdyby coś mi się nie spodobało.
Ale jeśli tylko z psem będzie ok to raczej dobrze będzie, no :) :D
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lut 24, 2011 19:26 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Magda, jeśli Boguś będzie wystraszony, zabieraj go do domu. Szkoda serwować mu kolejnej traumy i wtedy też powiedz im w ten sposób, że jest Ci przykro, ale nie będziesz narażać kota po przeżyciach na kolejne przeżycia

Jeśli powiesz to bardzo grzecznie, na pewno ich nie urazisz, powinni to zrozumieć, jeśli są w porządku :)

olafen

[poprzednia][następna]