STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 05, 2008 16:54

moja gorąca prośba do was - WSTAWIAJCIE LOGO PKDT JAKO GŁÓWNE ZDJĘCIE- JAK TAKICH KILKA GŁÓWNYCH UKAŻE SIĘ W INTERNECIE, TO MOŻE KTOŚ SIĘ NAMI ZAINTERESUJE I MOŻE COŚ RUSZY!!!!!!!
CHODZI O TO, ŻEBY POZYSKAĆ JAK NAJWIĘKSZĄ ILOŚĆ NOWYCH DOMÓW TYMCZASOWYCH!!!!!!!!MY JUŻ NIE MAMY GDZIE UPYCHAĆ KOCURKÓW, A POTRZEBNA NAM NOWA ŚWIEŻA, PRĘŻNA KREW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt gru 05, 2008 17:26

Co do kotki uratowanej przez patrol - nawet dzis mogłabym ja wziac,odebrac...jeżeli będzie trzeba. Takze czekam na wiesci

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt gru 05, 2008 17:42

yamayca opis nie miał być zachęcający, miał Ci zrekompensować brak zdjęcia. Myślę, że po 2 dniach w lecznicy mała wygląda daleko lepiej, ale zadzwonię dopiero po 18. sesja ok, mam to na uwadze:)

Mam też do Was prośbę, jeśli uda się mi jutro dotrzeć na dworzec, bo nie wiem gdzie jest cyganeria będę musiała wziąć sprzęt i dokończyć robienie materiału o...domowych sposobach leczenia przeziębienia. Pomyslałam, że może fajnie by było gdyby któraś z Was, odważniejsza i wygadana (reszty nie znam, ale wiem że sabina się nadaje jak nigdy) wspomni o tym, że koty wyciągają choroby, często kładą się tam, gdzie kogoś coś boli albo jest chore...Hm??? Reszte zachęcam do przmeyślenia tematu i zastanowienia się nad metodami "babuni".
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Pt gru 05, 2008 17:47

Betbet, ja bym specjalnie zaznaczyła, że to chodzi o ŻYWE koty. Słyszałam, że pod Poznaniem swego czasu facet wyłapał wszystkie koty z okolicy (i domowe i bezdomne) i handlował ich skórkami, a babcie kupowały...

Dziewczyny poszukuję opiekuna dla mojej Balbiny od 19 do 29 grudnia. Może ktoś znajdzie miejsce dla niej??
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pt gru 05, 2008 17:49

Pomorski DT się przypomina :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt gru 05, 2008 18:09

jeden dzień mnie na forum nie było a tu tyle nowych rzeczy!! Dziewczyny u mnie po nowym roku skończą się wszystkie kwarantanny i w razie co mogę zabrać jakiegoś bidaka ale wolałabym nie chorego, bo co do mnie jakiś trafi to mu jeszcze gorzej :( taki jak Iza ma co po prostu schronisko źle znosi byłby dla mnie lepszy. Problem jest tylko taki, że ja nie umiem integrować kotów Fado i Calineczka siedzą cały czas osobno bo ja nie umiem ich zintegrować dlatego liczę na jakąś Super Nianie co do mnie przyjedzie, oceni sytuacje i powie jak reagować na różne sytuacje. Sabina się oferowała i mam nadzieje, że zdania nie mieniła jeśli ktoś jeszcze to zapraszam do mnie od niedzieli do wtorku jestem słomiana wdową to może wtedy?? jutro spotkanie jest o 13 w Cyganerii??

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Pt gru 05, 2008 18:11

ja to chyba normalnie nicka zmienie...Sabina chrzci mnie sieja...betbet sesja :) :twisted:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt gru 05, 2008 18:19

makrejsza pisze:Betbet, ja bym specjalnie zaznaczyła, że to chodzi o ŻYWE koty. Słyszałam, że pod Poznaniem swego czasu facet wyłapał wszystkie koty z okolicy (i domowe i bezdomne) i handlował ich skórkami, a babcie kupowały...

Dziewczyny poszukuję opiekuna dla mojej Balbiny od 19 do 29 grudnia. Może ktoś znajdzie miejsce dla niej??

dokładnie, na świecie istnieje mnóstwo muflonów, którzy nadal skupują skóry kotów- szkoda że te babcie nie zrobią sobie kompresu ze skórki własnego wnuka :wink: :? :roll: wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....................

ojej to ty masz też świąteczny problem? a gdzie ty makrejsza mieszkasz?ja mam kilka dyżurów na politechnice w tym okresie i mogłabym wpaść do kota i go nakarmić oraz zmienić piasek w kuwecie- ale chyba było by lepszym rozwiązaniem żeby go ktoś zabrał do domu. jeżeli mieszkasz w okolicach hallera to mogę wpaść do kota i z nim trochę posiedzieć: 22, 23 ,24 , 26.........to cie chyba nie ratuje????

ja też mam problem ale od 29.12-05.01- bo tez się ulatniam....ale jakoś sobie poradzę.

BETBET- jeżeli uda mi się po spotkaniu PKDT powiedzieć kilka słów odnośnie domowych sposobów leczenia, na temat koto terapii- nie ma sprawy....znam świetny babciny sposób na kaca!!!!!!!!!! :lol: ale najpierw spotkanie, bo mamy bardzo mało czasu. o 16.00 muszę być w domu. może dziewczyny zostaną po zebraniu i ci coś dopomogą? najważniejsze jest jednak zebranie i kilka ustaleń.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt gru 05, 2008 18:20

no to załamka...kociczka ma chore oczy i one już chore pozostaną. Mówiłam, że te oczy tak strasznie wyglądały...
błona jest jakoś tam zrośnięta, wygląda to źle estetycznie. Kocia widzi, ale w przyszłości to może być problem.
Wetka chce ją wziąć do domu i leczyć więc kicia będzie do odbioru w poniedziałek.
Ostatnio edytowano Pt gru 05, 2008 20:03 przez Betbet, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Pt gru 05, 2008 18:26

seja pisze:ja to chyba normalnie nicka zmienię...Sabina chrzci mnie sieja...betbet sesja :) :twisted:

wspomnieć muszę jeszcze, że yammayca myli cię z soso- i do dziś myślała, że to ty masz zabrać kota marii :wink: lub tego z chełmu...ale asia spokojnie- w końcu każdy się nauczy poprawnie wymawiać twój nick :wink: daj nam tylko trochę czasu!!!!!!!!!

M&J MOGĘ WPAŚĆ DO CIEBIE W PONIEDZIAŁEK- TYLKO ZADZWOŃ DO MNIE JESZCZE I PRZYPOMNIJ BO JA MAM OKROPNEGO ALTZHAIMERA!!!!

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt gru 05, 2008 18:35

Betbet pisze:no to załamka...kociczka ma chore oczy i one już chore pozostaną. Mówiłam, że te oczy tak strasznie wyglądały...
błona jest jakoś tam zrośnięta, wygląda to źle estetycznie. Kocia widzi, ale w przyszłości to może być problem.
Wetka chce ją wziąć do domu i leczyć więc kicia będzie do odbioru w poniedziałek.

Matko jedyna...kto weźmie małego potwora...po prostu super...

JEŻELI MY BĘDZIEMY NAZYWAĆ KOTY FIZYCZNIE USZKODZONE POTWORAMI, TO INNI LUDZIE BĘDĄ JE TAK ODBIERAĆ- WTEDY ONE SKOŃCZĄ DOSŁOWNIE JAK POTWORY: W KANALE, NA STRYCZKU, W RZECE W WORKU. betbet proszę ci nie pisz tak nawet przez przypadek czy w żartach......nawet najbardziej uszkodzony zwierzak ma 100% receptę na urodę, a jest to: MIŁOŚĆ, CIEPŁY KĄT I MISECZKA KARMY!!!!!!!!! ja wierzę w to, że mimo błonki- kicia wyrośnie na cud piękności dziewczynkę :)

ps. nasza ewutek tez zwie swe koty potffffforami przez F, ale jest to forma żartu- wszyscy wiemy jakie one ma koty z wyższych sfer :wink:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt gru 05, 2008 18:42

Betbet, bidulek, ale szansa dla niego jest :)
Zerknij na naszą stronę, wpis: "Z życia wzięte" i przeczytaj historię Sabiny i Miśka...
Ostatnio edytowano Pt gru 05, 2008 21:19 przez yammayca, łącznie edytowano 1 raz

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt gru 05, 2008 18:43

sabina skaza pisze:wspomnieć muszę jeszcze, że yammayca myli cię z soso- i do dziś myślała, że to ty masz zabrać kota marii :wink: lub tego z chełmu...

Wkopałaś mnie wieśniaro 8)

Przypominam o kubkach!! Komu piękny kubek?? Komuuu?? :D

yammayca

Post » Pt gru 05, 2008 18:47

Sabina mieszkam w okolicach Hallera, ale osoba dojeżdżająca to ostateczna ostateczność - właściciel mieszkania sobie nie życzy takiego układu...
Cały czas kombinuję, osoby na które liczyłam nie mogą mi na razie udzielić odpowiedzi... Będę kombinować do końca...
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pt gru 05, 2008 18:52

Słuchajcie, nasz wirusowy marketing działa :) Do momentu umieszczenia na n-k linka do strony pkdt, na naszej stronie zanotowano 12 wejsc. Godzinę później patrzę, a juz jest 70! Dodawajcie nasze logo/link, wszędzie gdzie się da :)

yammayca

[poprzednia][następna]