DIUNA, drobna kotka i jej dzieci, W swoich domkach! :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 04, 2009 13:12

Dzięki za filmiki :D :D :D Super kot !! Choinka już rozebrana :D

Dropsiara

Od: Czw gru 25, 2008 10:40

Post » Nie sty 04, 2009 17:59

Ciekawość mnie dzisiaj zeżre :oops:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Nie sty 04, 2009 18:50

MaybeXX pisze:Ciekawość mnie dzisiaj zeżre :oops:

:D koty dostarczone :twisted:
takie małe 2 grzeczne aniołeczki... w podróży zero narzekania, wystraszone bidulki... tak w ogóle, to nastąpiła zmiana i do Dropsiary pojechała Dusia i Dandi [rodzeństwo] śliczna pingwinka i whiskasik... Dandi troszkę odważniejszy wyszedł z transporterka i poszedł zwiedzać najbliższy pokój... Dusia się bała... wyjęłam ją z transporterka i dopiero wtedy poszła za bratem... po chwili czmychnęły za łóżko :lol: myślę, że szybko się przyzwyczają, bo cała rodzinka Dropsiary ma wielkie serducha, a zwierzaki to czują... i jeszcze jedno mnie cieszy, a właściwie 2 rzeczy... weterynarz pod nosem, z okna Dropsiary widać... a druga sprawa... rybki w akwarium [zamykanym od góry] ojjj będą miały kotki atrakcje...

Dropsiara pewnie przekupuje koty smakołykami, żeby wyszły i relacje na pewno zda później... kto dokocony spędza czas przed kompem :lol:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Nie sty 04, 2009 19:15

jestem juz 8)
a tu rozmowa pieknie kwitnie i wszystko juz zalatwione

dziekuje Granula i MaybeXX za zorganizowanie wizyty i jej realizacje
ogromnie sie ciesze ze wszystko wyszlo na "tak"

dziekuje za transport kotkow do ich nowego domu :1luvu:

ja chociaz nie na forum ale telefonicznie bylam w kontakcie z dziewczynami

jak napisala Granula - zaszla mala zamiana

dlugo myslalam nad tym, czy dobrze ze pojedzie kotka Diuna i Dusia
ja je rozlaczylam ponad 2 tyg temu, male poszly do innego pomieszczenia, a do Diuny dolozylam kotke ktora ktos wywalilam na swieta :x

Diuna aktualnie ma rujke, juz wczesniej fukala na maluchy, pomyslalam ze szkoda rozdzielac rodzenstwo, ktore jest ze soba bardzo zzyte i wysylac kotki ktore beda musialy sie ze soba oswajac, a Diuna moze byc "opryskliwa" dla mlodszej Duski
zaproponowalam wiec podmiane

Dropsiara wyrazila zgode a nawet sie ucieszyla, bo myslala o Dandim, ze zostanie sam, ze takie to jakies smutne wszystko
pojechaly wiec mlodsze kotki
a Diuna nadal czeka
moze ktos potepi moj wybor, bo wydalam mlodsze kotki a nie dorosla kocice, ale tu sytuacja byla specyficzna, gdyby to byl dom dla jednego kotka, bezwzglednie proponowalabym wlasnie dorosla kotke
ale mialy jechac dwa koty, w roznym wieku, ktore juz na te chwile sa dla siebie obce

i jeszcze napisze wam jedna wiadomosc 8)
dwa dni temu, wczoraj i dzisiaj.............. wymizialam Diune, podkresle - dzika kocice, na wlasnych kolanach :dance:
normalnie dala sie w koncu dotknac, slicznie podklada sie do glaskania, barankuje, potrafi nawet podkladac czolko do calowania, normalnie, zaszla w niej taka zmiana ze szok
ja podejrzewam ze ona ma rujke, stad ta milosc do innych, ale... to nasz pierwszy kontakt od sierpnia, kiedy to do mnie trafily, wczesniej nie bylo mowy o dotyku, zlapaniu itp, fukala, warczala, uciekala
w sumie teraz tez od razu nie da sie dotknac, trzeba ja przywolac i spokojnie wyciagnac dlon, a potem to juz da sie zabrac na rece itp
ogromnie sie ciesze, bo to oznacza ze da sie z niej zrobic pieszczocha :D
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Nie sty 04, 2009 19:43

Przyjechały !!! Dotarły szczęśliwe moje aniołeczki !! Dusia mała ciekawska kobietka poznaje teren. Dandi właśnie męczy kwiatka a mnie męczy tylko jedno !! Muszę sprawdzić które rośliny są trujące i czy w ogóle takie mam. Już zadomowiły się w sypialni, rozrabiaja na całego. Teraz czas poznać reszte domu. :D :D :D W nocy może być wesoło :D

Kocham je !!!!! :D :D Będą biedne jak je dorwe , zamęcze miłością !!

Dropsiara

Post » Nie sty 04, 2009 20:04

wiedzialam ze szybko sie oswoja i zaczna zwiedzanie :)
co do miziania to one za bardzo za tym nie przepadaja ale jak sie je wezmie na rece to mozna je wyczochrac i nie beda protestowac

o kwiatkach i innych ciekawostkach mozna poczytac m.in. tutaj http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2087932#2087932 l

:)

natur11

Post » Pon sty 05, 2009 21:12

Jak minęła pierwsza doba? Nadal aniołeczki? :twisted:

MaybeXX

Post » Pon sty 05, 2009 21:31

Padły na filmie Ranczo ja zresztą też a o godzinie 2 w nocy słyszę tup, tup i nawoływania miau miau. Biegały , zwiedzały mieszkanie i kuwetkowały. Ja głupia zamiast spać bo o 4:30 wstaje to sie na nie gapiłam. Wstałam do pracy i towarzyszył mi Dandi a Dusia uciekła do bazy czyli pod łóżko. Odważył sie , wszedł na wersalke i ..... dorwałam go. O jaki to pieścioch :D Dusia obserwowała to z daleka ale nie podeszła. A Dandi ją wołał miau miau chodź co się boisz a ona nic. Teraz tez mnie Dusia obserwuje kręci się obok ale mój najmniejszy ruch w jej strone i ona ucieka. Ok poczekamy :D Jak narazie odpukać puk puk jest wszystko OK.

Dropsiara

Post » Pon sty 05, 2009 22:04

:mrgreen: oby tak dalej ...Dandi to w końcu chłopak, odważniejszy :wink: musi sam sprawdzić, czy teren bezpieczny i dopiero zawołać siostrę :lol:

a ja tak sobie myślę, jak to dobrze, że pojechały właśnie te 2 kotki :D Dusia przy Dandim szybko się zadomowi

Dropsiara widzę, że imionka Ci się spodobały i zostają? :twisted:
Mój kot ma na imię Frędzel i reaguje na imię, jak go wołam... ale pamiętam jak u mojej mamy żył jeszcze nasz pies Dingo i wszystkie 3 koty reagowały na to imię, jak mama z kuchni wołała... po Dingo zawsze wtedy dostawał jeść :lol: ...swoją drogą wygodne :wink: wołasz raz i się cała hołota do karmienia zbiega 8)
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Wto sty 06, 2009 19:30

Kolejna noc za nami !! Niestety padłam po pracy pamiętam tylko po 22 patataj po mieszkaniu i film mi się urwał. Gwiazdy szalały , a potem spały z nami . Teraz już wiem jeden kot to mało dwa koty to minimum.
Dandi już sie zaaklimatyzował, Dusia jeszcze jeszcze ale jest na dobrej drodze. Dusia to taka obserwatorka siedzi i patrzy co się dzieje. Ulubione miejsce to krzesła, leży sobie pod stołem na krzesle i wszystkich obserwuje. Nareszcie jakieś życie jest w tym domu. Bo dom bez zwierzaczka to nie dom.
Uwaga !! Z ostaniej chwili Dusia siedzi z moim mężem i fakty TVN oglada !! Dandi śpi w sypialni, zmeczyły go szaleństwa.
A to ksiaże Dandi :D
Księżna Dusia w nastepnych wiadomościach.

Obrazek

Dropsiara

Post » Wto sty 06, 2009 20:00

Super,że aklimatyzacja tak szybko przebiega.
A w CZYM to raczy polegiwać Książę Dandi?
Szkody pierwsze już są? 8) No,trzeba wiedzieć, że ma się koty :twisted:

Dropsiara załóż sobie własny wątek na Kotach i pisz...dużo :D

MaybeXX

Post » Śro sty 07, 2009 0:57

zdjecia Dandiego jest odlotowe!
wyglada jak ksiaze
czekamy na zdjecia ksiezniczki Dusi :)

Dropsiara, dziekuje

natur11

Post » Śro sty 07, 2009 1:00

pełen wypas :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pt sty 09, 2009 1:23

Diuna przypomina, że czeka na domek :twisted:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pon sty 12, 2009 23:06

dostalam kilka fotek Dusi i Dandiego :love:

wkleje przy okazji

na razie znosze spiewy Diuny, ktora na dobre rujki dostala
planuje akcje sterylkowo-kastracyjna

nie wiem jak to udzwigne

kto moze organizowac aukcje, wesprzec nas karma lub zwirkiem, bede wdzieczna, kazda pomoc jest potrzebna

natur11

[poprzednia][następna]