Uratowane 4 mies. kocurki.Piękne foty z nowych domków s. 6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 24, 2007 9:03

Mój kochany Flapcio :1luvu: Wybaczo Olu, ale dla mnie on zostanie Flapem :oops:

Koszmarny pieszczoch, przecież ostrzegałam :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro sty 24, 2007 9:34

Śliczne kociaczki :D
A do kontenerka radzę przysmaczek włożyć :wink:
I zapraszamy na koty :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro sty 24, 2007 12:14 Re: Tu nowy Domek

ola_n pisze: Co więcej Emilek przyszedł dziś sam do mnie na kolana i domagał się pieszczotek!

Brawa dla Nowego Domku! To spory sukces.
Jak cudnie i szybko Emilek się oswoił. On jest magiczny :1luvu: prawda...

Bardzo dziękuję za wieści o chłopakach i za domek.

Lucjan :D też bardzo pasuje do Flapa, moim zdaniem to takie bardzo... kocie imię

No właśnie, na Koty prosimy! :D

Jeżeli chodzi o 'oswajanie' transporterka to nie wiem, jak Wam pójdzie, ale trzymam kciuki... 8)

Jeden chłopak to nieśmiałkiewicz(Emil) a drugi (Lucjan) zdradza pewne objawy klaustrofobii. 8)

Pamiętam jak Domek przybyl po kociaki, wraz z nowiutkim, otwartym transporterkiem.

Brać rozeszła się po kątach, Emil wręcz schował się w łazience...

A do transporterka na początek weszła Pyzia, a później Kicia... I bardzo im się on spodobał :wink:

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Sob sty 27, 2007 13:02

dziękujemy za wszystkim miłe słowa i wsparcie :D :D , ale bez Waszej pomocy :1luvu: tak łatwo by nam nie poszło :)
Dostaliśmy przecież "ułożone" kotki tzn. były już nauczone czystości, oswojone, zaszczepione i nierozgrymaszone :). Dzięki temu nie mieliśmy żadnych problemów "wychowawczych". Kotki jedzą wszystko, bez wybrzydzania. Staramy się stopniowo rozszerzać ich menu, dostały już na próbę troszkę kurczaka, ryby, tuńczyka z puszki oraz jogurtu naturalnego. Emilek ma coraz większy apetyt!!, Lucjanek niestety tez :)

Emil i Lucjan już się całkiem polubili :kitty: i teraz wszystko robią razem, nawet nawzajem się liżą.
Emil (Dollo) jest wyjątkowo czuły dla Lucjanka (albo jak ktoś woli dla Flapa;), już kilka raz zauważyłam, że podchodził do śpiącego Lucjanka i lizał go po łepku, a raz nawet po poduszkach przednich łap..

Miłość oczywiście nie trwa wiecznie, ale jak się "biją" to już nie mamy wątpliwości, że to tylko zabawa i że krzywdy sobie nie zrobią, ufff!! :aniolek:

Oswajanie transportera powiodło się, kociaki wchodzą do niego same. Lucjan chyba uważa, że to jest JEGO "buda" i sobie tam sypia :)

Natomiast z nową, kryta kuwetką nie poszło nam tak łatwo..Lucjanek nie bardzo ją lubi, a już jak zamontowałam w niej drzwiczki to...załatwił się w nocy w tranportertku :)..Drzwiczki zostały więc chwilowo zdjęte..

Emilek jest coraz mniej dziki i coraz bardziej pieszczotliwy:)

Co do "grzybka' to w poniedziałek idziemy znowu do lekarza, ale dodatkowo umówiliśmy się w nastepny poniedziałek na konsultacje do dr. Sumińskiej. Coś mi się wydaje, że zasypiemy ją pytaniami:). Może dwa kociaki pojadą w jednym transporterze? Zaraz zrobimy mały test :)

To tyle na razie..
Miłego weekendu

ola_n

Od: Sob sty 13, 2007 9:00

Post » Nie sty 28, 2007 12:42

A ja bardzo cieszę się, że braciszkowie się tak szybko dogadali ze sobą.

Olu -zapraszam na podfdorum Koty - bo Chłopakom na tym etapie życia zdecydowanie przydałby się własny wątek!
Dużo pisz, bo historię Lucjana i Emilka bardzo fajnie się czyta :D

No i trzymam kciuki za udaną konsultację specjalistyczną 8)

Agalenora

Post » Pon lut 12, 2007 14:50

A ja właśnie dostałam serię nowych, pieknych zdjęc z nowego domku Lucjana i Emila.

Jako dyżurny pośrednik wkleję jedno z nich. No cóż, nie mogę się powstrzymać

Patrzcie, jakie fotogeniczne chłopaki
:D

Obrazek

Agalenora

Post » Pon lut 12, 2007 15:03

No to do kompletu pochwalę się również jedną z fot przesłanych z domku Pimpusia (Nuno)

Nie wiedziałam, że takie piękne koty z nich wyrosną :D

Obrazek

Agalenora

[poprzednia]