do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 01, 2010 14:24 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Ja po prostu pomijam te krzyczące wątki...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto mar 02, 2010 11:34 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

sądzę że większość je omija.

z ostatniej chwili : znów cała 1 strona w wątkach kotów z Radomska :?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Wto mar 02, 2010 12:01 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

gisha brawo za odwagę. widziałam, że wkleiłaś linka w stosownym wątku...

szaraczki

Od: Pt lis 27, 2009 15:44

Post » Wto mar 02, 2010 12:05 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Wczoraj wkleiłam link w wątek Radomska viewtopic.php?f=13&t=106819&start=90 i co, nic hopki są dalej :? one chyba nawet nie czytają tych wątków, które podrzucają
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Wto mar 02, 2010 12:08 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

a faktycznie... totalna olewka...

szaraczki

Post » Wto mar 02, 2010 13:10 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

szaraczki pisze:totalna olewka...

Olewka wszystkich współużytkowników forum, którzy również korzystają (albo chcieliby korzystać) z Kociarni.
Zamienionej przez Radomsko w słup ogłoszeniowy dla ich fundacyjnych kotów.
Inne fundacje, schroniska, albo grupy wspierające jakiś wspólny cel potrafią zachować stosowny umiar.
KM-Lodz nie mam teraz na myśli.
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Wto mar 02, 2010 13:55 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

oprócz Radomska i Kociej Mamy również np. Opole i ostatnio Azyl w Konstancinie ma multiwątkowe i hophopowe zapędy...

szaraczki

Post » Wto mar 02, 2010 19:30 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Popatrzcie na Łódź [mam na myśli Łódzkie wolontariuszki] Chociaż mają kilkanaście kotów do ogłaszania, nie zakładają im wątków na kociarni. Jedynie tym najbardziej potrzebującym kotom.

Gdyby wszyscy tak robili, to nie było by takiego syfu na kociarni.

Jeszcze Ostróda i Konin ma kilkanaście wątków.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto mar 02, 2010 19:33 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Ale w Radomsku robia to te same osoby wiec może indywidualny link na priva :roll:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto mar 02, 2010 19:39 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

moś pisze:Ale w Radomsku robia to te same osoby wiec może indywidualny link na priva :roll:

jest na tym wątku informacja że osoby te (szirra, hanulka) dostały ostrzeżenie od moda.
Jak widać skutek żaden :?

zamiast gifów pojawiły się pseudo dialogi i informacje ale sposób działania ten sam - 2 albo 3 razy dziennie wątki są podnoszone.
rano hanulka, popołudniu szirra, znów hanulka i tak do usranej... :twisted:

Mogę posłać priva - kto się dołączy ?
w kupie siła przecież 8)

piccolo

Post » Wto mar 02, 2010 21:00 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Hmmmm, nie zdawałam sobie sprawy, że "hopsia-hopsia" może być tak kontrowersyjne.

Ja to widzę tak, Kociarnia jest podforum na którym każdy kot szukający domu ma prawo mieć swój wątek, czy tak? W opolskim schronisku jest takich kotów około 60-ciu. Zakładamy wątki tylko dorosłym kotom, nie robimy wątków kociętom i kocim podrostkom chyba, że sytuacja jest wyjątkowa. Jeśli ktokolwiek "obcy" szukający kota wejdzie na Kociarnię, zajrzy do kilku pierwszych wątków na pierwszej stronie. Wniosek jest taki, że największą szansę na bycie zauważonym, a co za tym idzie zaadoptowanym ma kot na 1szej stronie, im wyżej strony tym lepiej.
Co do wartości merytorycznej postów - nikt z nas nie przebywa z tymi kotami na co dzień, niestety. Nie zawsze mamy możliwość rozmowy ze schroniskiem by napisać coś konstruktywnego, z drugiej strony, dzwonię do schroniska i pytam "Co tam u Mruczka?", i co słyszę w odpowiedzi? "Nic. Siedzi na oknie. Je. Śpi." ewentualnie "Nie wiem, nie byłam dziś na kociarni". W porównaniu z DT, które kota szukającego domu mają na oczach prawie non-stop, które mogą opisać ich każdy posiłek, zabawę z myszką itp wątki schroniskowe, takie jak opolskie, nie mają szans. Gdyby nie symboliczne "hopsia-hopsia" co jakiś czas, tego typu wątki dawno zaległyby w czeluści stron kilkudziestych i były wygrzebywane najczęściej raz w tygodniu, kiedy w weekend ktoś z nas może pojechać do schronu. Szansa na bycie zauważonym i zaadoptowanym dzięki istnieniu na forum = prawie żadna.

Oczywiście to moje "osobnicze" zdanie 8)

Sens, zmiany miałyby wtedy, gdyby odgórnie i wszystkim zabronić "hopsia-hopsia" a wątki były podnoszone tylko wypowiedziami zawierającymi treść merytoryczną. Ale to chyba utopia 8)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto mar 02, 2010 21:51 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Boo chyba mylisz słup ogłoszeniowy z forum a tak ostatnio wyglądają wątki z pierwszej strony kociarni, jak ogłoszenia. Róbcie ogłoszenia, ale na portalach do tego przeznaczonych, (w jednym z wątków na miau jest lista kilkudziesięciu takich stron) aktualizujecie lub kasujcie te ogłoszenia i zakładajcie nowe co jakiś czas i też będą wysoko. To co się dzieje od jakiegoś czasu na kociarni zdecydowanie odbiega od tego co jest nazywane forum internetowym.
Jak nie możecie pisać nic konstruktywnego o kocie to zróbcie wątek zbiorczy, w którym będzie zdjęcie każdego kota z dokładnym opisem i linkiem do strony adopcyjnej. Wątki zbiorcze mają tą zaletę, że pisząc w nim podnosi się od razu wszystkie koty. Założenie nicku fundacyjnego umożliwia aktualizację pierwszej strony przez wszystkich wolontariuszy.
Ten post jest skierowany też do innych "up-aczy".

Inną sprawą jest sposób opisywania wątków: caps-lock w internecie oznacza krzyk, tego się po prostu nie da czytać, działa wręcz odstraszająco i wprowadza chaos na całej stronie.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro mar 03, 2010 12:50 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Poczytałam wasze wątki i też nie widze tam nic konstruktywnego . Też podnosicie pustymi postami .

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Śro mar 03, 2010 13:03 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

To jest jedyny wniosek, jaki wyciągnęłaś z tej sytuacji? :(
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro mar 03, 2010 13:03 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

szirra pisze:Poczytałam wasze wątki i też nie widze tam nic konstruktywnego . Też podnosicie pustymi postami .

czyje wątki masz na myśli?
I czy te osoby też "hopają" 20 parę swoich wątków po 2-3 razy dzienie?

piccolo

[poprzednia][następna]