6mies.maluchy czekają na dom,nowe zdj.str15

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 22, 2012 22:12 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

U nas kocia sielanka :) Maluchy szybko się zadomowiły. Ich mamusia też spokojniejsza.

Burasek przestał być śpiochem, pierwszy pcha się do miski, je dużo, a jak fajnie bawił się sznureczkiem :)
Poza zabawą sznureczkiem, bieganiem za piłeczkami i myszkami, najfajniejsze jest wygrzebywanie kulek siuśków z kuwetki i turlanie po pokoju.

Obrazek

Naparzanko w kuwecie również należy do ulubionych rozrywek. No cóż, o gustach się nie dyskutuje.

Kociaki zjadają tonę mięska, a oprócz tego ciągną nadal mleczko :1luvu:
Przeuroczy widok jak małe przysysają się do mamusi. Ona już ma tego chyba dość, bo ucieka albo na moje kolana przed nimi, albo na parapet, gdzie ma swoje legowisko. Wczoraj maluchy stały pod oknem i patrzyły do góry za mamusią a ich spojrzonka mówily jedno- CHCEMY MLECZKO, WIĘCEJ MLECZKA! No takie z nich mleczne zombiaki :)

Obrazek

Na razie imiona mamy dla Świętej Trójcy największych rozrabiaków:

Obrazek

Diablo- tego kota jest wszędzie pełno. Bawi się wszystkim. Niby najdzikszy z kociaków, ale wczoraj wzięty na kolana pięknie mruczał. Była to jednorazowa sytuacja, więc możliwe, że mu się pomylilo ;)

Obrazek

Gandalf- wariat totalny, uwielbia atakować stopy, gania za własnym ogonkiem, bardzo odważny i uwielbia mizianki, no chyba, że jest akurat coś ciekawszego, np. mleczko ;)

Obrazek

Obrazek

Lala- z wyglądu aniołek, słodka drobinka, a jak się rozbudzi, to nie przepuści żadnej okazji do zabawy. Bardzo lubi głaskanie i noszenie na rączkach.

Obrazek

A to dwoje największych miziaków:

Obrazek

Kotka nr 2- szylcia, na razie bez imienia, wspaniała istotka, delikatna, jako pierwsza zaufała Katalinie i teraz też wydaje się być mega ufna.

Kocurek nr 3- puchaty burasek, dzisiaj już w bardzo dobrej formie, miziasty, ale jak już złapie sznureczek to nie odpuszcza!

Obrazek

Wszystkie kociaki są takie radosne, mają tyle kapitalnych pomysłów. Napadają na siebie, gryzą, atakują, a chwilę później śpią jak aniołki, tylko po to by po 15 minutach znowu wariować. A mamusia przy tym jest taka cierpliwa :1luvu:
Nie sposób jest im zrobić wyraźne zdjęcia przy sztucznym świetle, te koty są wszędzie!!!!

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Czw lis 22, 2012 22:37 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Przepiekne kiciulinki :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw lis 22, 2012 22:55 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Ja myślę, że do wiewóry można się umawiać na terapię dźwiękiem. Nigdy nie słyszałam tylu kotów jednocześnie mruczących :)

Dokładam też parę zdjęć od siebie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Czw lis 22, 2012 23:27 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Dziewczyny jestem pełna podziwu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Pt lis 23, 2012 23:01 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Kociaki czują się świetnie, jakby od zawsze mieszkały w zamknięciu. Ze zdrówkiem też problemów nie ma żadnych :ok:
Zjadają tonę mięsa dziennie, więc obawiam się, że wkrótce wyginie gatunek kur i indyków.
Jedzą, śpią, bawią się, śpią, jedzą, śpią, bawią się....
A mamusia mruczy, domaga się pieszczot, przed chwilą polizała mnie po ręce, bo zamiast ją głaskać wzięłam się za pisanie :)
Największe wariaty to Diablo i bury kocurek czyli Tiger :D Boksują się właśnie chłopaki.
Gandalf śpi na pufie, Lala na posłanku w klatce, a szylcia na moich kolanach.

wiewióra11

Post » Sob lis 24, 2012 1:31 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Mamusia jest cudowna. Mam naprawdę słabość do niej :) Skąd się biorą takie wspaniałe kotki?? No skąd?!
A dla Szylci proponuję imię Tosia :) Już dawno chciałam tak nazwać koteczkę, ale czekałam na jakąś wyjątkowo sympatyczną :) No i jest:)
Super, że Tiger się ożywił...ja go ostatnio widywałam lekko schorowanego i śpiącego :) Teraz wychodzi z niego prawdziwy bojownik.

Ja na jutro planuję przyjęcie nowego osobnika na tymczas, ale mam nadzieję że dam radę podrzucić Wam kuwetkę, bo z sześcioma układami wydalniczymi, dwie małe kuwetki raczej nie dadzą rady. No, chyba że część kulek ze żwirku przejmie rolę piłeczek do zabawy ;)
Obrazek

Katalina

Post » Sob lis 24, 2012 10:35 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Dobrze że masz klatki,miałam 2 lata temu taką bandę bez klatek-kotka i 7 kociąt plus 4 moje(był Max i Rico),musiałam niańkę im zatrudnić bo rady nie dawałam w takim metrażu :D.Moje już mają domki to i te znajdą :D A tak nawiasem mówiąc to CUDOWNE bąbelki :1luvu:

jaga1666

Post » Sob lis 24, 2012 10:42 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Myślę, że i z dużej kuwetki bez problemu kulki zostaną wygrzebane :twisted:
Kociaki najedzone i porządnie wypieszczone, obecnie śpią. Są coraz to bardziej ciekawskie, chętnie opuściłyby pokój i połaziły po całym domu. Muszą jeszcze chwilkę poczekać, dopóki nie zaszczepimy Agatki, a to już w środę :)
Mamusia pragnie kontaktu z człowiekiem, nie wiem doprawdy skąd u tego kota tyle ufności do ludzi. Wiewiór jest w niej zauroczony :D
Aaa, zapomniałabym o bardzo ważnym wydarzeniu- wczoraj Diablo dał się wygłaskać, spodobało mu się drapanie nad ogonkiem, zrobił koci grzbiet i mruczał, a potem wystawił brzucholka do głaskania i lizał mnie po palcach :1luvu:

jaga1666 one tę klatkę mają ciągle otwartą, używają jej jako domek do spania. Wcześniej była w niej Agatka, którą trzeba było oswajać.

wiewióra11

Post » Sob lis 24, 2012 11:58 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Ale tytuł to już wypadałoby zmienić, prawda? Kotki są urocze :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 24, 2012 22:00 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

wiewióra koty są cuuuuuuuuudne :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: tylko brać :1luvu: i mamy takie same talerzyki :mrgreen: to masz wesoło :mrgreen:dobrze że śpią w jednym miejscu :ok:

jaga1666

Post » Nie lis 25, 2012 21:06 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Cała kociarnia czuje się świetnie, są zdrowe, rozbrykane i wiecznie głodne :twisted:
Kupiłam dziś 5kg mięsa i 6 worków żwirku i mam nadzieję, że wystarczy na choćby dwa tygodnie...

Właśnie przed chwilą piły mleczko moje aniołki :1luvu:

Obrazek

wiewióra11

Post » Nie lis 25, 2012 21:16 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

A cycuś obowiązkowo:)

jaga1666

Post » Nie lis 25, 2012 21:19 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

One już chyba powinny powoli przestac ssac mamuske bo to dla niej strasznie wyniszczajace
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie lis 25, 2012 21:44 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Mamusia i tak opiekę ma tak świetną i jest tak dobrze karmiona, że jej kondycja wciąż się poprawia. Dziś po raz pierwszy się przy nas bawiła :) Wcześniej odgrywała rolę poważnej mamusi, która tylko czuwa...zabawa jej nie przystoi :) poza tym one już chyba coraz rzadziej piją to mleczko.

Kotki są cudowne :) Każde inne i każde na swój sposób się wyróżnia :) Kiedy wracałam do domu, było tak przenikliwie zimno...dobrze, że one w ciepełku i bezpieczne. Teraz tylko żeby dobre domki się znalazły.
Obrazek

Katalina

Post » Pon lis 26, 2012 22:34 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

No Wiewióra, spełniasz swoje marzenie. Masz dom pełen kotów :ok: :lol:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

[poprzednia][następna]