Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 03, 2012 17:11 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Abi już chyba coraz pewniej się przy mnie czuje. Posiedziałam z nią trochę, a później z wetką wyciągnęłyśmy ją z klatki. Ponosiłam ją dosyć długo na rękach. Kiedy się czegoś bała wtulała się we mnie. Słodziak! Widać, że jest zaciekawiona tym wszystkim wokół niej, ale jeszcze za bardzo się boi.
Na końcu mi uciekła w pomieszczeniu, gdzie stoi klatka i musiałam zrobić małe przemeblowanie, żeby ją złapać;) Wzięłam się na sposób i podsunęłam jej domek w którym zawsze się chowa...długo się nie zastanawiała;)
Później siedziała z noskiem wystawionym z domku, już nie chowała się w najciemniejszym kącie.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pt lut 03, 2012 17:13 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

O, witamy na forum Dużą Parysa :lol: Cieszę się, że kotek taki grzeczny. Jakie ma nowe imię?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 03, 2012 20:12 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Kasiu, pisałyśmy jednocześnie i nie zauważyłam postu :oops: Fajnie, że byłaś :lol: Niunia jest kochana, szkoda mi jej, że się tak boi :cry:

ewar

Post » Pt lut 03, 2012 21:58 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

A oto i Parys

[url][/url][url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/36/stefan054.jpg/]Obrazek[/url]

Uploaded with ImageShack.us[/url]

[url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/28/stefan050.jpg/]Obrazek[/url]

mimi-ko

Od: Pt lut 03, 2012 16:54

Post » Pt lut 03, 2012 22:08 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Uwielbiam go! Coś mi się wydaje, że będę u Was jeszcze częstszym gościem;)
Obrazek

Katalina

Post » Pt lut 03, 2012 22:10 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

[url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/35/stefan058.jpg/]Obrazek[/url]

mimi-ko

Post » Pt lut 03, 2012 22:20 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

no pewnie!!

mimi-ko

Post » Sob lut 04, 2012 7:59 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Dzięki za zdjęcia :1luvu: Ale słodziaczek :1luvu: Widać, jak mu dobrze.Ale się cieszę :lol:

ewar

Post » Sob lut 04, 2012 11:01 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Ewo, ale musisz się cieszyć :) Zasługujesz na to :ok:
Z Parysa miziaczek :1luvu:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Sob lut 04, 2012 13:50 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Jasne, że się cieszę.I domek okazuje się, że forumowy :lol: Parys to przedziwne zjawisko.Nie odczuwa żadnego strachu, akceptuje wszystko i wszystkich, jest ufny do nieprzyzwoitości.Niczego nie trzeba go uczyć, wie co to kuwetka, je pięknie, bawi się sam, ale jest bardzo wdzięczny za poświęconą mu uwagę.Mama go tak dobrze wychowała? 8O
A Abi wciąż przestraszona.Chyba trochę lepiej się czuła, kiedy Parys był obok.Teraz jest sama, przydałaby się jej mama do towarzystwa, ale ta wciąż jeszcze nie złapana.Kupiłam jej nową zabawkę, takie skórzane sznureczki na wędce, większości kotów się podobają, może i ją zainteresują? Wzięłam też laserek, coś jakby na kształt zainteresowania było, ale na razie tyle "sukcesów".Czas, czas, czas.....

ewar

Post » Sob lut 04, 2012 19:14 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

http://www.tvkstella.pl/news/fullnews.php?fn_id=1420
Wypowiada się prezydent mojego miasta.Proszę, obejrzyjcie materiał do końca, zobaczycie jak u nas jest :evil:

ewar

Post » Sob lut 04, 2012 21:35 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Obejrzałam, wysłuchałam... ręce opadają. Tylko tvn tam wysłać z ich akcją "Zwierzęta są jak ludzie. Czują" :evil: :evil:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Sob lut 04, 2012 21:57 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Takie wypowiedzi po prostu nie przystoją na takim stanowisku. To tak jakby nauczyciel palił trawkę na lekcjach.
TVN powinno się tym zainteresować, bo coś mi się wydaje, że cała Polska byłaby oburzona.
Obrazek

Katalina

Post » Nie lut 05, 2012 7:14 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Kotom nie jest jeszcze najgorzej, łatwiej im pomóc, lepiej sobie radzą.Z psami dramat :cry: Ten na filmie ma jakąś opiekę, a pozostałe? W podstalowowolskich wsiach ( to takie wsie z luksusowymi rezydencjami głównie) całe stada.Słyszałam, że mają psy pousypiać, bo mieszkańcy czują się zagrożeni.A może już to zrobiono?
Przepraszam za OT.

ewar

Post » Pon lut 06, 2012 12:14 Re: Parys, jest DS! Abi, piękna kocia dziewczynka czeka.

Byłam u Abi.Wetka mówiła, że malutka mruczała :lol: :lol: :lol: Jest taka słodka.Muszę jeszcze o czymś napisać.Ona jest jak moja była tymczaska Tosia ( słynna uciekinierka).Kocha inne koty. Wetka znalazła sposób na wyciągnięcie jej z domku.Po prostu wpuszcza swojego kota Tonia do tego pomieszczenia i Abi natychmiast wychodzi.Dzisiaj już zaczęła się bawić wędką ze skórzanymi paseczkami.Słoneczko moje kochane :1luvu: Będzie w ciągu tygodnia sterylizowana.Myślę, że to dobry pomysł, przy okazji zrobimy testy.
A Abi będzie miała koleżankę.Właśnie kotka jest po sterylce.Historia jest następująca.Jakaś domowa, wyrzucona kocica urodziła w szopie w opuszczonym gospodarstwie ( w centrum miasta!) kocięta.Ponieważ obok jest ruchliwa ulica, nic dziwnego, że zabił ją samochód.Jedno kocię nie przeżyło, drugiemu pomogli ludzie z sąsiedniego bloku.Kocię urosło,okazało się to być kotką, złapała ją jedna Pani, przetrzymała w łazience i przyniosła do lecznicy.Ładna jest, ale bardzo przestraszona.Podobno dziecko ją głaskało, a ona mruczała i przytulała się.No i co ja mam zrobić? Muszę zdobyć pieniądze, zadbać o nią i poszukać domu.

ewar

[poprzednia][następna]