zaadoptuje kota

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 26, 2011 18:51 Re: zaadoptuje kota

Dziewczyny Ci już pisały, tutaj kżdy jest z każdym na TY.

Chcesz żeby wzieli Cię za osobę kompetentną? Odpowiedz na wszystkie zadane pytania.

ennante

Od: Pt sie 08, 2008 12:59

Post » Śro sty 26, 2011 18:53 Re: zaadoptuje kota

ennante pisze:Ale skoro piszesz, ze jestes doroslą osobą to powinnaś podejść do tematu na spokojnie.
Wiesz ile tu kocich cierpien bylo? smierci? i to z rąk osob ktore obiecywaly wszystko najlepsze dla kota, ze mu nieba uchyla.
A brutalna prawda okazala sie zupelnie inna.
Ja się nie dziwie domkom ze nie chca byle komu kota oddac, sama dopiero przeszlam proces adopcyjny,
pojawiali sie tutaj i oszusci i wyludzacze.

Dlatego jeśli nie masz naprawdę nic sobie do zarzucenia, masz szczere intencje to proponowalabym prowadzic dalsza rozmowe na spokojnie.

Nic dodac, nic ując.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Śro sty 26, 2011 18:57 Re: zaadoptuje kota

:ok:

panda5

Od: Sob gru 18, 2010 20:45

Post » Śro sty 26, 2011 19:09 Re: zaadoptuje kota

Good Girl pisze:
Koszmaria pisze:a konkrety?

ale jakie konkrety?mam wymienic kocia karme podac adres weterynarza?bo troszeczke nie rozumiem?nie musicie Panstwo mnie egzaminowac jestem odpowiedzialna osoba mam psa 7lat i zyje ma sie swietnie nie chce zrobic krzywdy kotu a dac dom tyle

My nie egzaminujemy.My zadajemy pytania. Nie raz sam przyszły dom dawał numery telefonów do lecznic w jakich bywa,podaje nazwę karmy jaką moze zaoferowac, uwzględnia potrzebę zabezpieczenia okien...
My też jestesmy odpowiedzialni i swoje ratowane przez nas koty nie oddajemy w ciemno.Podaje osobiście nawet namiary na wetów coby mnie Dom sprawdził. Pozwalmy takze egzaminowac sie :wink: domkom i zadawać wszelkie pytania.
Więc nie bardzo wiem skąd te oburzenie. Obie strony muszą mieć pewność.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 26, 2011 19:31 Re: zaadoptuje kota

ennante pisze:Dziewczyny Ci już pisały, tutaj kżdy jest z każdym na TY.

Chcesz żeby wzieli Cię za osobę kompetentną? Odpowiedz na wszystkie zadane pytania.

jesli sie przesledzi cały temat bedzie,że odpowiadałam na każde pytanie,a,że troszke nie umiem sie tu poruszac czasem odpowiedzi pojawiały sie przy kims innym ot co... :P

Good Girl

Od: Śro sty 26, 2011 11:42

Post » Śro sty 26, 2011 19:40 Re: zaadoptuje kota

Dziewczyny, proponuję - na spokojnie. Rzeczywiście, odpowiedzi na prawie wszystkie pytania można znaleźć.

Good Girl jest z Warszawy - w czym problem z wizytą przedadopcyjną?

Może po dojściu do zdrowia Good Girl zaprosi kogoś do siebie i pogadacie na spokojnie?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro sty 26, 2011 19:45 Re: zaadoptuje kota

tak, myślę że to właściwie działanie bo niepotrzebne są te całe emocje jak można zupełnie na spokojnie :D
Śledzę ten wątek aby podjąć rozmowę z Good Girl z dobrego punktu i myślę że czas dać wytchnąć dziewczynie a wizytę adopcyjną , jeśli się zgodzi przeprowadzić koniecznie aby nie było wątpliwości i niepotrzebnych nerwów w innych DT.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro sty 26, 2011 19:47 Re: zaadoptuje kota

MariaD pisze:Dziewczyny, proponuję - na spokojnie. Rzeczywiście, odpowiedzi na prawie wszystkie pytania można znaleźć.

Good Girl jest z Warszawy - w czym problem z wizytą przedadopcyjną?

Może po dojściu do zdrowia Good Girl zaprosi kogoś do siebie i pogadacie na spokojnie?

Nie widze zadnego problemu z wizytą przedadopcyjną.Wcale się przed nią nie bronie nawet w któryms poscie sama pozytywnie o tym napisałam.Doskonale rozumiem,iż trzeba zobaczyc w jakie ręce sie kota oddaje,jednakze zachowanie osoby która rzuciła kamien jest bardzo infantylna i tylko o to mi chodziło.

Good Girl

Post » Śro sty 26, 2011 19:59 Re: zaadoptuje kota

witam
przesledzilam cały watek od poczatku i stwierdzam,ze nerwy to zły doradca :) wszystkich poniosły emocje a przeciez tu chodzi o dobro kotów,wiec najlepiej jest umówic sie na wizyte a nie przekomarzac na forum jak dzieci. O ! :)
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro sty 26, 2011 20:05 Re: zaadoptuje kota

Zatem kiedy juz przeszłam pierwszy etap szkoły przetrwania,może wrócimy do głownego wątku?Pani odnosnie 2letniego kota,jak i Pani druga tego pięknego rudzielca zamilkły pewnie ''dzięki''wyrobienia automatycznie o mnie zdania zatem prosze obydwie
osoby o odzew z Pania z ,która prowadziłam korespondencje nie chciałabym byc gołosłowna w zględem tamtych kobiet prosze o cierpliwosc

Good Girl

Post » Śro sty 26, 2011 21:07 Re: zaadoptuje kota

Ja przeprowadzam trochę rozmów adopcyjnych w sprawie "naszych" schroniskowców - i jeśli ktoś pluje jadem, zamiast odpowiedzieć na kilka pytań, to na kota nie ma co liczyć. Nawet jak przyjedzie na własną rękę do schroniska.

Przekazujemy pewne informacje dalej - coś w stylu czarnej listy.

Good Girl - jeśli nie masz nic do ukrycia, to czym się przejmujesz? :ok: napewno znajdziesz jakiegoś kotka.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro sty 26, 2011 21:15 Re: zaadoptuje kota

Cameo pisze:Ja przeprowadzam trochę rozmów adopcyjnych w sprawie "naszych" schroniskowców - i jeśli ktoś pluje jadem, zamiast odpowiedzieć na kilka pytań, to na kota nie ma co liczyć. Nawet jak przyjedzie na własną rękę do schroniska.

Przekazujemy pewne informacje dalej - coś w stylu czarnej listy.

Good Girl - jeśli nie masz nic do ukrycia, to czym się przejmujesz? :ok: napewno znajdziesz jakieś kota.

i tak to własnie bedzie wygladało ktos teraz wejdzie ni stad ni zowad i nie znajac sprawy zaraz znów bede najgorsza ja sie niczym nie przejmuje ale pomyslcie mili panstwo jak Wy byscie sie zachowali gdybyscie weszli na nowy portal a tu padło to ona ona jest ta zła?czyz nie mam prawa wypowiedziec sie w tej sprawie i wyjasnic ja?bo troszke nie rozumiem?>mam przyjac osobowosc tej kobiety za która mnie bierzecie?czemu nie dacie szanse kotu potencjalnemu który mógłby u mnie znalesc swój dom a oceniacie przez pryzmat jakiejs kobiety która chciała sie dorobic na krzywdzie zwierzat,ale to nie ja cały dzien straciłam na zabawe moim kosztem to troszke nie fair-temat był dam dom a nie dokopcie mi

Good Girl

Post » Śro sty 26, 2011 21:44 Re: zaadoptuje kota

Good Girl wysłałam na PW. Proszę odbierz :D

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro sty 26, 2011 23:48 Re: zaadoptuje kota

Good Girl pisze:i tak to własnie bedzie wygladało ktos teraz wejdzie ni stad ni zowad i nie znajac sprawy zaraz znów bede najgorsza ja sie niczym nie przejmuje ale pomyslcie mili panstwo jak Wy byscie sie zachowali gdybyscie weszli na nowy portal a tu padło to ona ona jest ta zła?czyz nie mam prawa wypowiedziec sie w tej sprawie i wyjasnic ja?bo troszke nie rozumiem?>mam przyjac osobowosc tej kobiety za która mnie bierzecie?czemu nie dacie szanse kotu potencjalnemu który mógłby u mnie znalesc swój dom a oceniacie przez pryzmat jakiejs kobiety która chciała sie dorobic na krzywdzie zwierzat,ale to nie ja cały dzien straciłam na zabawe moim kosztem to troszke nie fair-temat był dam dom a nie dokopcie mi

Spokojnie, i tak masz stalowe nerwy. Ja po jednym ataku zrezygnowałam z wystawiania swojego charakteru do publicznej oceny i kotkę wzięłam z Domu Tymczasowego, z którym skontaktowałam się osobiście. Dom jest bardzo zadowolony, kot też. Mnie się takie ataki nie podobają, a jak ktoś jeszcze uważa, że ma do nich prawo, to :ryk: Jednak pytania, które zostały zadane są konieczne, każdy chce dla swojego kotka, o którego dbał jak najlepszy dom. Jeśli spełnisz wymagania danego domu, dostaniesz kotka. Ja bym na Twoim miejscu dowiadywała się o konkretne koty przez PW lub telefon.

ankke

Od: Nie wrz 12, 2010 22:59

Post » Śro sty 26, 2011 23:59 Re: zaadoptuje kota

I nie należy polegać na pierwszym wrażeniu. Nie wszyscy na tym forum są chorzy psychicznie, serio :ryk:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

[poprzednia][następna]