ALARM!!!!! 2 pozostały gdzieś ,a matka? chyba za TM :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 11, 2010 20:32 Re: ALARM!!!!! 2 ok 3 tyg. kociaki zostawione przez matke :(

MartynaP pisze:ale faaaaajne :ryk:

Chcesz też?:) te dwa,które zostały są chyba identyczne :)

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon cze 14, 2010 22:33 Re: ALARM!!!!! 2 ok 3 tyg. kociaki zostawione przez matke :(

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto cze 15, 2010 18:12 Re: ALARM!!!!! 2 ok 3 tyg. kociaki zostawione przez matke :(

Ja własnie wróciłam od weta z paskudnym poczuciem winy,ale nie miałam wyboru.Poddałam eutanazji 6 małych kociaków, miały ok 2 dni :( ich matka nie żyje,nie została potrącona, nie wiem czy nie otruta.Tak jakby zasnęła :(kociaki były wyziębione,w złym stanie, nie mogłam nic zrobić :(

justyna8585

Post » Wto cze 15, 2010 19:11 Re: ALARM!!!!! 2 ok 3 tyg. kociaki zostawione przez matke :(

justyna8585 pisze:Ja własnie wróciłam od weta z paskudnym poczuciem winy,ale nie miałam wyboru.Poddałam eutanazji 6 małych kociaków, miały ok 2 dni :( ich matka nie żyje,nie została potrącona, nie wiem czy nie otruta.Tak jakby zasnęła :(kociaki były wyziębione,w złym stanie, nie mogłam nic zrobić :(

to trudne decyzje ale czasami nie można inaczej, te maluszki bez matki i tak nie miały szans na życie, przykro mi, bardzo mi przykro, trzymaj się, zrobiłaś to, co można było zrobić najlepszego dla nich, i tak by nie pożyły długo...
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro cze 16, 2010 7:37 Re: ALARM!!!!! 2 ok 3 tyg. kociaki zostawione przez matke :(

Współczuję konieczności, ale decyzja była słuszna. Moje maluchy maja się dobrze, dobrze sobie radzą.
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro cze 16, 2010 7:46 Re: ALARM!!!!! 2 ok 3 tyg. kociaki zostawione przez matke :(

justyna8585 pisze:Ja własnie wróciłam od weta z paskudnym poczuciem winy,ale nie miałam wyboru.Poddałam eutanazji 6 małych kociaków, miały ok 2 dni :( ich matka nie żyje,nie została potrącona, nie wiem czy nie otruta.Tak jakby zasnęła :(kociaki były wyziębione,w złym stanie, nie mogłam nic zrobić :(

takie decyzje zawsze są trudne... współczuję, że znalazłaś się w takiej sytuacji
wiem, że z pewnością czujesz się z tym źle, ale niestety wszystkich istnień nie da się uratować :(
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Śro cze 16, 2010 11:01 Re: ALARM!!!!! 2 ok 3 tyg. kociaki zostawione przez matke :(

halbina pisze:Współczuję konieczności, ale decyzja była słuszna. Moje maluchy maja się dobrze, dobrze sobie radzą.

Można je już ogłaszać?

Martka pewnie już będzie w ciąży,koty po niej skaczą :( blok jest remontowany, bardzo rzadko podchodzi do piwnicy i to dopiero w nocy.Ja tyle razy próbowałam ją złapac na klatke łapke i nic...Justyna ze schroniska idzie dzisiaj do tych ludzi,gdzie są pozostałe 2 maluchy,oby pozwolili jej wejść i zabrać małe.

justyna8585

Post » Śro cze 16, 2010 18:48 Re: ALARM!!!!! 2 ok 3 tyg. kociaki zostawione przez matke :(

to spróbuj tam zamontować klatkę łapkę... a maluchy można ogłaszać, są samodzielne w miarę, procedura adopcyjna też trwa... a jak się spodoba pingwinka, to mam jeszcze dwie ciut starsze, już gotowe do adopcji!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw cze 17, 2010 21:38 Re: ALARM!!!!! 2 ok 3 tyg. kociaki zostawione przez matke :(

co u maluchów?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt cze 18, 2010 11:29 Re: ALARM!!!!! 2 ok 3 tyg. kociaki zostawione przez matke :(

halbina pisze:to spróbuj tam zamontować klatkę łapkę... a maluchy można ogłaszać, są samodzielne w miarę, procedura adopcyjna też trwa... a jak się spodoba pingwinka, to mam jeszcze dwie ciut starsze, już gotowe do adopcji!

Mogłabym prosić o tekst? namiary do ogłoszeń?

Nie wejde na teren posesji z klatką łapką,poza tym ja rok próbowałam złapać ja na klatke i nic...ona widziała jak pozostałe koty łapią się i wie,że lepiej nie podchodzić.

justyna8585

Post » Pt cze 18, 2010 11:31 Re: ALARM!!!!! 2 ok 3 tyg. kociaki zostawione przez matke :(

MartynaP pisze:co u maluchów?

Nie da sie wejść tam,nie pozwalają...ja chyba będę musiała przeskoczyć płot,a właściciwie to szukam kogoś,kto to zrobi,bo jak ktoś mnie złapie,to odpowiedni wpis w papierach spowoduje ,że będę mogła pomarzyć o tej pracy,na którą czekam...

justyna8585

Post » Śro cze 23, 2010 21:28 Re: ALARM!!!!! 2 ok 3 tyg. kociaki zostawione przez matke :(

Dwie piękne małe sześciotygodniowe koteczki: pingwinka Tusia i tygrysia Dusia proszą o miłość i odpowiedzialne domki na całe swoje życie. Mają nie tylko urodę, ale i wspaniałe charaktery: kochają się przytulać i bawić. Obecnie przebywają w domu tymczasowym, gdzie do towarzystwa mają inne koty i psy, będą więc wspaniale zsocjalizowane i mogą trafić do domu z innymi zwierzętami. Mogłyby też zamieszkać razem, koty mające towarzystwo świetnie się rozwijają i nie potrzebują aż tyle towarzystwa człowieka, nie tęsknią też za nim, kiedy na parę godzin wychodzi do pracy. Jedzą suchą i mokrą karmę, lubią mięsko i biały serek. Są zdrowe, mają książeczki zdrowia. Są w zasadzie gotowe do adopcji.
Kotki znajdują się pod opieką fundacji "Szara Przystań" w Zabrzu. Zostaną wydane po wypełnieniu ankiety przedadopcyjnej i umowy adopcyjnej. Warunkiem adopcji jest zgoda na sterylizację kotki, kiedy dojrzeje.
Warunki adopcji: http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=warunki
umowy adopcyjne http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=umowy
Kontakt, najchętniej na email: halban@autograf.pl lub szaraprzystan@op.pl
więcej zdjęć tu: http://picasaweb.google.pl/halbina40a/Kiciolki#
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw cze 24, 2010 17:25 Re: ALARM!!!!! 2 ok 3 tyg. kociaki zostawione przez matke :(

Porobię ogłoszenia do jutra...

Miałam tragiczne 2 dni, udało mi się przedwczoraj zamknąć w piwnicy matke kociaków i poszłam tam,gdzie wyniosła maluchy,czekając na kierowce ze Schronu.Nie minęło 40 min, idziemy po kotke,a tam piwnica otwarta, kotka gdzieś na korytarzu piwnicy,przelatywała sobie od 1 do 5 różnych piwnic.Ktoś umyślnie otworzył te drzwi i zamiast wypuścić ją na dwór,to pewnie chciał,by zdechła .Do późnej nocy siedziałam przy bloku, drzwiczki były na dwór pootwierane i czatowałam,aż wyjdzie...Nic z tego :( Nie mogłam iść nie zmaykając piwnicy.O 1 00 w nocy poddałam sie i wczoraj znowu z samego rana ,aż w końcu o 16 00 wybiegła na dwór :( Była tak przerażona,zdezorientowana :( Z Justyną ze Schroniska 2 godziny szukałyśmy maluchów,rodzeństwa tych dwóch, zapadły się pod ziemie...W nagrodę znalazłyśmy 2 ok 3-4 mies. kociaki,ale nie było gdzie ich wziąć,bo Schron pęka w szwach.prawie codziennie trafiają maluchy,czasem nawet po 10,nie wspominam też o dorosłych kotach.Jest masakra...

justyna8585

[poprzednia][następna]