Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 02, 2020 18:08 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Być może przyjdą tam koty z tzw. starych bloków. Siostra je zna, po drodze z pracy zawsze im coś daje, głównie suchą karmę, dobrą, nie kolorowe chrupki.
A teraz news :lol: Wituś wsunął wołowinę, miękką, bo łatę wołową :ok: Nie pogardził też paroma kawałeczkami fileta z indyka. Nadia oczywiście też się najadła. Wydaje mi się, że kotka już nie oddycha tak szybko. Obym się nie myliła :ok:
Wituś w poprzednim wcieleniu był...kangurem :wink: Wspina się po mnie i włazi do kieszeni kuchennego fartucha, bardzo mu się to podoba. Mnie jakoś mniej, trochę boli, kiedy pazurki wbijają mi się w ciało. Co z niego wyrośnie? Już się boję.
Leki podane, kolacja również. Nadia i Wituś wylizali miseczki, a moje koty już niekoniecznie :wink: Grymaszą, ale pewno w nocy coś zjedzą. Mam chwilę, aby przygotować kolację dla czarnego bezdomniaczka. On zjada wszystko, czym sprawia mi ogromną przyjemność. A może i jeża spotkam? Wezmę ze sobą trochę mięsa dla niego, na wszelki wypadek.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto cze 02, 2020 18:54 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Za Nadię :ok: :ok: oby wyzdrowiała i to nie tylko dla kangurka Witusia ale i dla nas, bardzo jej kibicujemy i trzymamy kciuki :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro cze 03, 2020 6:14 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Kangurzątko
ObrazekObrazek
W bloku Reni ( pirulasińskiej ) mieszkają dwa długowłose kocury. Coś zawsze ode mnie dostaną, kiedy tam jestem.
Obrazek
Są przemiłe, zwłaszcza pingwin ( ten tyłem).
A to moja Lilusia :1luvu:
Obrazek

ewar

Post » Śro cze 03, 2020 7:25 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Obrazek

Gosiagosia

Post » Śro cze 03, 2020 9:34 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Rozumiem, że deszcz jest bardzo potrzebny, że grozi nam susza...itd, ale czy to już nie przesada? Co chwilę niebo płacze :evil: Muszę jechać do bezdomniaków, Jadzia zmoknie, biedactwo.
Uprzejmie donoszę, że usunęłam różową "kuwetkę", nie wyrzuciłam jej jeszcze, bo a nuż Wituś nie zaakceptuje dużej? Dzisiaj Nadia siedziała w dużej, krytej kuwecie, wiadomo, po co, a mały był tam razem z nią 8O Zero intymności kotka miała :wink:
Oboje popili śmietanki, miseczka wylizana. Zaraz będę szykowała jedzenie dla bezdomniaków, domowe koty wtedy też dostaną lunch.

ewar

Post » Śro cze 03, 2020 9:45 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

U nas jeszcze nie pada ale jest pochmurno i chłodniej się zrobiło.

Gosiagosia

Post » Śro cze 03, 2020 10:42 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Rozumiem, że deszcz jest bardzo potrzebny, że grozi nam susza...itd, ale czy to już nie przesada? Co chwilę niebo płacze :evil: Muszę jechać do bezdomniaków, Jadzia zmoknie, biedactwo.
Uprzejmie donoszę, że usunęłam różową "kuwetkę", nie wyrzuciłam jej jeszcze, bo a nuż Wituś nie zaakceptuje dużej? Dzisiaj Nadia siedziała w dużej, krytej kuwecie, wiadomo, po co, a mały był tam razem z nią 8O Zero intymności kotka miała :wink:
Oboje popili śmietanki, miseczka wylizana. Zaraz będę szykowała jedzenie dla bezdomniaków, domowe koty wtedy też dostaną lunch.

oj tam intymność, mamusia synusia uczyła co i jak sie robi w kuwetce :wink:
a kangurzatko sliczne, oczka juz mu chyba zmianiają kolor
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro cze 03, 2020 12:37 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

mir.ka pisze: mamusia synusia uczyła co i jak sie robi w kuwetce

Synuś doskonale wie, co się robi w kuwecie :mrgreen: Pięknie z niej korzysta. Dzisiaj wsunął michę surowej wołowiny, Nadii też bardzo smakowało. A tak w ogóle, to rośnie Lewandowski :lol: Dałam Witusiowi miękką piłkę, taką miniaturkę futbolówki. Jak się pięknie nią bawi, drybluje jak rasowy piłkarz, tylko goli jeszcze nie strzela. To naprawdę jest niezwykły kot. Niezbyt wygodnie jest mi robić coś w kuchni z kotem w kieszeni fartucha lub pod bluzą, ale wyjścia nie ma. Wspina się po mnie i co mam zrobić?
mir.ka pisze:oczka juz mu chyba zmianiają kolor

Moim zdaniem, są wciąż niebieskie, ale chyba powolutku będą się zmieniały.
Pod hutą byłam, Jadzia na mnie czekała. Była mokruteńka, ale to dlatego, że przechodziła przez trawę, a miejscami jest wysoka. Zjadła z apetytem sporo mięsa i mokrej karmy. Jej widok napawa mnie umiarkowanym optymizmem. Jest poprawa. Myślę, że wetka miała dobry pomysł z tym strongholdem. Były to pasożyty ( wszoły, świerzbowiec? ), nie wiem, ale zadziałało.
Lila nakarmiona, Sreberko również. Więcej kotów nie widziałam. Wczorajszy kitekat zjedzony.

ewar

Post » Czw cze 04, 2020 7:12 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Zapowiada się ładny dzień dzisiaj :lol: Koty już na balkonie, słońce przygrzewa. Tylko Nadia i Wituś w kuchni :( Śniadanie zjedzone, leki podane, kuwety sprzątnięte, czyli ranek, jak zwykle. Dobre wieści są takie, że Nadia już skończyła oridermyl, Lucy może mieć zakrapiane oczka co drugi dzień.
Zastanawiam się, dlaczego Wituś wsuwa surowe mięso, a nie tknie kociej karmy? Mam dobrą, otwieram różne puszki i zjada Nadia, a kociak zagrzebuje. Tutaj przy misce z wołowiną. Wsuwał, aż mu się uszka trzęsły
Obrazek
Korzysta już z normalnej kuwety, ale robi wyłącznie siusiu, kupka była tylko raz.
Wieczorem byłam jak zwykle nakarmić wielkookie czarne coś. Siedziało to na murku i wyglądało, czy posiłek już idzie :lol: Przyszedł, przyszedł, smakowało bardzo, widziałam z daleka. Jeża już więcej nie spotkałam, ale zostawiam trochę karmy pod płotem. Rano nic nie ma, więc może tam przychodzi.

ewar

Post » Czw cze 04, 2020 8:32 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Zapowiada się ładny dzień dzisiaj :lol: Koty już na balkonie, słońce przygrzewa. Tylko Nadia i Wituś w kuchni :( Śniadanie zjedzone, leki podane, kuwety sprzątnięte, czyli ranek, jak zwykle. Dobre wieści są takie, że Nadia już skończyła oridermyl, Lucy może mieć zakrapiane oczka co drugi dzień.
Zastanawiam się, dlaczego Wituś wsuwa surowe mięso, a nie tknie kociej karmy? Mam dobrą, otwieram różne puszki i zjada Nadia, a kociak zagrzebuje. Tutaj przy misce z wołowiną. Wsuwał, aż mu się uszka trzęsły
Obrazek
Korzysta już z normalnej kuwety, ale robi wyłącznie siusiu, kupka była tylko raz.
Wieczorem byłam jak zwykle nakarmić wielkookie czarne coś. Siedziało to na murku i wyglądało, czy posiłek już idzie :lol: Przyszedł, przyszedł, smakowało bardzo, widziałam z daleka. Jeża już więcej nie spotkałam, ale zostawiam trochę karmy pod płotem. Rano nic nie ma, więc może tam przychodzi.

bo mleko mamy i surowe mięsko lepsze, od gotowców, moze to mu wystarcza i nie chce nic innego
bo mama go jeszcze karmi?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw cze 04, 2020 8:37 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Obrazek

Gosiagosia

Post » Czw cze 04, 2020 9:49 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

mir.ka pisze:mama go jeszcze karmi?

Oczywiście.

ewar

Post » Czw cze 04, 2020 11:12 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Zastanawiam się, dlaczego Wituś wsuwa surowe mięso, a nie tknie kociej karmy? Mam dobrą, otwieram różne puszki i zjada Nadia, a kociak zagrzebuje. Tutaj przy misce z wołowiną. Wsuwał, aż mu się uszka trzęsły
Obrazek

Prześliczny rudasek :1luvu: .
Maja Ruzia, jak posmakowała surowej wołowinki to już nic innego nie chciała jeść. 15 lat przeżyła na surowej wołowinie i czasami sercach kurczęcych/indyczych mimo, że nie słyszałam o żadnych suplementach :oops:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw cze 04, 2020 12:50 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

nowakowski912

Od: Czw cze 04, 2020 12:45

Post » Czw cze 04, 2020 12:53 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Może coś będzie jadł, oprócz surowego mięsa, zobaczymy.
Frekwencja u bezdomniaków słaba :wink: Była Jadzia, nie zjadła dużo, ale i tak głodna nie powinna być. Ma chyba problemy z ząbkami, będę musiała dawać jej mięso bardzo drobno pokrojone. Suchej karmy jej już nie daję. Wygląda lepiej, sierść odrasta, ale to musi potrwać.
U Kulek była tylko Lila. One jest taka słodka :1luvu: Usłyszała dzwonek roweru i od razu przybiegła. Nawet bliziutko podeszła, już się mnie nie boi, może niedługo da się pogłaskać. Nie będę jej do tego zachęcać, lepiej, aby bezdomniaki były nieufne, ale jeśli sama zechce, to czemu nie?

ewar

[poprzednia][następna]