50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw cze 16, 2011 21:48 Re: 50kotów Darłowo- szukamy transportu do Wawy dla 5 małych !

Dobry wieczór!

Podrzucę wątek, skoro Kini padł Internet :(

Na Allegro dzisiaj ciekawie, bo ktoś ZALICYTOWAŁ na aukcji z kociakami:
http://allegro.pl/piec-malych-kotkow-sz ... 55752.html

Napisałem do tego kogoś, z pytaniem skąd jest i co właściwie chce no i zachęcałem żeby do Kini zadzwonił, ale mi nic nie odpowiedział. Szczerze mówiąc dziwny Allegrowicz, bo ma -1 punkt (słownie: minus jeden), bo ma tylko jedną ocenę i to negatywną: kupił coś (dawno temu) i się nie odezwał do sprzedawcy. No cóż, nie wróży to dobrze, lepiej może szukać domów gdzie indziej.

Z innych statystyk, to na 10 godzin przed końcem aukcji Glutek ma 485 odsłon i obserwatora, Bulwa 322 odsłony, Plamka 306 a Czarny 263. Nadal nie mogę się nacieszyć że Czarny ma dom.

Kinia co prawda prosiła, że jak jutro Allegro się skończy to nie wystawiać na nowo, bo by się przydała nowa treść i zdjęcia i w ogóle. Ale może wystawię Plamce i Glutkowi a co najwyżej potem się podmieni treść? Już tak robiłem, to nie problem.

Znacie jakiś szeroko czytany wątek kotów poznańskich? Ja znam tylko jeden, ten kotów kolejowych, z Poznania Głównego. Napisałem tam z pytaniem o transport i dostałem kilka miłych odpowiedzi, ale niestety nikt się nie wybiera nad morze w najbliższym czasie. Cóż, trzeba spamować nadal ;)

Pozdrawiam wszystkich czytających!

Adam
aburacze

Post » Pt cze 17, 2011 13:57 Re: 50kotów Darłowo- szukamy transportu do Wawy dla 5 małych !

To ja przypomnę temat
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt cze 17, 2011 18:08 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Dziś oddzwoniłam, bo wczoraj rano ktoś próbował się do mnie dodzwonić.. Pan jednak był z Wadowic, więc z góry podziękowałam.. :oops: ale nie wiem, czy to akurat ta osoba z allegro.

Doszła karma :D Co prawda nie te smaki, które chciałam: bo chciałam, aby miały zróżnicowane jedzonko ( niestety "moje" smaki się skończyły :| ), ale jest :) Ważne, że brzuchy będą pełne :) :1luvu: Ale będąc dziś w Darłowie skoczyłam szybko po 1kg AS'a i sypnęłam niektórym kotom.. bo szczególnie męczyło mnie to, że matka moich tymczasików została na miesiąc bez opieki: karmicielka wyjechała :| A kurier zjawił się dopiero po moim powrocie z miasta.

Idzie też do nas około 50 puszek mokrej karmy :1luvu: :dance: :dance2:

W końcu wyprosiłam fotki Aluni :mrgreen: Specjalnie dla jej fanów 8)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chyba się jej troszkę przytyło :D :lol:

Adam, jak dam radę, to napiszę dzisiaj tekst chociaż dla Plamki. I tak teraz weekend, to może się wstrzymaj i wystaw ogłoszenia dopiero w poniedziałek ? ( kieruję się zaleceniami CA :mrgreen: )
Ostatnio edytowano Pt cze 17, 2011 22:08 przez kinia098, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt cze 17, 2011 20:35 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Dobry wieczór!

Dotarłem do domu, wcześniej dzisiaj czytałem forum tylko przez komórkę :)

kinia098 pisze:Dziś oddzwoniłam, bo wczoraj rano ktoś próbował się do mnie dodzwonić.. Pan jednak był z Wadowic, więc z góry podziękowałam.. :oops: ale nie wiem, czy to akurat ta osoba z allegro.

Zrobiłem małe śledztwo w Internecie i faktycznie na Allegro to był ten pan z Wadowic, więc to z nim rozmawiałaś. Do mnie się już nie odezwał, ale akurat się nie dziwię bo poprosiłem go o kontakt z Tobą.

kinia098 pisze:Adam, jak dam radę, to napiszę dzisiaj tekst chociaż dla Plamki. I tak teraz weekend, to może się wstrzymaj i wystaw ogłoszenia dopiero w poniedziałek ? ( kieruję się zaleceniami CA :mrgreen: )

No właśnie, bez paniki :) Na razie nie wystawiam. Ty popracuj nad tekstem a ja przygotuję nowy szablon, bo na potrzeby kotów szczycieńskich wymyśliłem coś takiego:
http://allegro.pl/mlode-slodkie-kotki-s ... 72511.html

Z tym że w tym szablonie dla każdego kota daję trochę inną kolorystykę, żeby ładnie komponowała się z kolorystyką zdjęć. Znalazłem taką stronę z gotowymi propozycjami kolorów i wybieram coś stamtąd:
http://www.colorcombos.com/combolibrary.html

Myślałem żeby Plamce dać jakieś kolory jasne, delikatne, a Glutkowi coś żywego, ciepłego, co się z wiosną i latem kojarzy ;)

Nowe ogłoszenia puszczę w tym układzie w poniedziałek przed południem, ok?

Aha, zapomniałbym o statystykach zakończonych aukcji :) Glutek miał 514 wyświetleń, Bulwa 347, Plamka 320 a Czarny 282 :) Zobaczymy ile będzie miał Glutek i Plamka na nowym szablonie od poniedziałku :mrgreen: :ok: :ok: :ok:

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Pt cze 17, 2011 20:53 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Kurcze! Żeby się im w końcu udało!!! Przecież to takie kochane koty są...!
(jak wszystkie, ale jednak inaczej :D)

:ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt cze 17, 2011 20:56 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Kinia, ja bardzo przepraszam, ale chyba się zgubiłem :roll:

Koty, dla których szukasz transportu do Warszawy i Poznania to nie te same dla których jest Allegro, prawda?
(proszę się nie śmiać ;) )

Właściwie ile masz małych kotów? 8O

EDIT: W końcu nie podałem. Na Allegro kociaki mają 440 odsłon po 6 dniach.

Adam
aburacze

Post » Pt cze 17, 2011 22:04 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Zgodzę się, co do kolorów :D Myślę, żeby Gluciowi może napisać tekst tak jakby w jego imieniu ?
Nie wiem, co teraz robić z Bulwą, tzn. czy ją ogłaszać. Bo Pani z Rzeszowa wydaje mi się bardzo fajna i nadal jest zdecydowana zaadoptować ją, i poczekać. Może teraz Bulwie " damy spokój " i wystawimy ją przy następnym razie ?

aburacze pisze:Kinia, ja bardzo przepraszam, ale chyba się zgubiłem :roll:
Koty, dla których szukasz transportu do Warszawy i Poznania to nie te same dla których jest Allegro, prawda?
(proszę się nie śmiać ;) )
Właściwie ile masz małych kotów? 8O

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A więc: do Warszawy na tymczas ma jechać 5 maluszków z Darłówka, czyli te, które mieszkają w skrzynce na ryby i mają od Ciebie obecnie allegro ;)
do Poznania ma jechać ta mała bura koteczka, którą mam na tymczasie razem z jej bratem :D
no i Bulwa pod Rzeszów ;)
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 17, 2011 22:09 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

kinia098 pisze:Myślę, żeby Gluciowi może napisać tekst tak jakby w jego imieniu ?

No pewnie, można! Każda metoda promocji która daje efekt jest dobra.

kinia098 pisze:Nie wiem, co teraz robić z Bulwą, tzn. czy ją ogłaszać. Bo Pani z Rzeszowa wydaje mi się bardzo fajna i nadal jest zdecydowana zaadoptować ją, i poczekać. Może teraz Bulwie " damy spokój " i wystawimy ją przy następnym razie ?

Ja bym raczej skupił się na transporcie i wizycie PA. Skoro jest chętna osoba na DS to trzeba tylko przyspieszyć.

kinia098 pisze:A więc: do Warszawy na tymczas ma jechać 5 maluszków z Darłówka, czyli te, które mieszkają w skrzynce na ryby i mają od Ciebie obecnie allegro ;)

Aaaa, to wszystko jasne! Myślałem że do Warszawy tylko jeden kociak a te ze skrzynki to osobna historia.

No to ja bym szukał domu dla Plamki, Glutka i maluchów, a transportu dla reszty i maluchów.

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Sob cze 18, 2011 12:03 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Jeżeli są klopoty z wizytą dla Bulwy, a ona, jak rozumiem, na dworze bez dachu nad glową, to może zaryzykować po prostu oddanie? Niedługo znowu zima...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob cze 18, 2011 12:20 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

taizu pisze:Jeżeli są klopoty z wizytą dla Bulwy, a ona, jak rozumiem, na dworze bez dachu nad glową, to może zaryzykować po prostu oddanie? Niedługo znowu zima...

Jeżeli nikt się nie znajdzie, to pewnie tak zrobię. Kobietę znają jakieś dziewczyny z Dogomanii. Czekam na ich nicki i będę do nich pisać. ;) Może wtedy nie będzie potrzebna wizyta :D
Obrazek

kinia098

Post » Sob cze 18, 2011 15:20 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

kinia098 pisze:Dziś oddzwoniłam, bo wczoraj rano ktoś próbował się do mnie dodzwonić.. Pan jednak był z Wadowic, więc z góry podziękowałam.. :oops: ale nie wiem, czy to akurat ta osoba z allegro.

ja zawsze takich chętnych kieruję na miau, żeby sobie kota z okolic wybrali :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob cze 18, 2011 16:30 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Dzień dobry!

Ja tylko tak na chwilę wpadam. Zajrzałem na Allegro a kociaki mają już 510 odsłon, czyli od wczoraj od 21:00 przybyło 70. Niezłe tempo :) Jakby ktoś jeszcze dzwonił to byłoby super...

Adam
aburacze

Post » Sob cze 18, 2011 17:47 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Kociuchy nakarmione :) Baardzo smakuje im karma ! :) :1luvu:
Ze stada Piti, gdzie okociły się 2 kotki, na pewno są 2 maluszki. Były 3, ale jednego ponoć przygniotła deska... :cry: :| Jednego bobasa dziś widziałam; bury z białymi dodatkami. Widziałam go z daleka, ale jest już na tyle duży, że można zabierać. :roll: Nie wiadomo, gdzie są małe drugiej kici.

Dowiedziałam się też, że maluchy koci znad rzeki/MPGK najprawdopodobniej nie żyją :| Bo kotka bardzo dziwnie się zachowywała, zaraz po porodzie. Chodziła do śmietnika, bardzo głośno miauczała, wskakiwała na ten śmietnik i nie chciała zejść :( Albo ktoś przypadkiem je zasypał, albo celowo..... jeśli faktycznie tam się okociła.

Mamusia moich tymczasiątek. Bardzo kochana kicia ! :(
Obrazek

EDIT:
Małego nazwałam ZOZOL :mrgreen: Bo mi się wydaje, że on jakby ma małego zezika :ryk: Imienia dla kici szukam nadal :) Chciałam nazwać ją Sasetka, bo Paula non stop mówi na nie smerfy, ale jakoś mi nie pasuje :mrgreen:
No i szukam znowu transportu. Tym razem dla Zozola aż do Wrocławia :conf: :strach: Muszę to zrobić tak, żeby wszystko zabrało się za jednym zamachem :mrgreen: Kombinuję :kotek:

EDIT2: okazało się, że domek Zozola pracuje w Poznaniu od poniedziałku do piątku, więc transport na Wrocek mamy z głowy :D Mam nadzieję, że uda mi się dograć transport Darłowo-Trójmiasto-Warszawa na 26. Potem Warszawa-Poznań, to już chyba będzie pestka :D

A tak swoją drogą, to darłowskimi zajmuję się już 2 lata 8O 8O
Obrazek

kinia098

Post » Nie cze 19, 2011 18:13 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Czy ten transport Darłowo - Warszawa musi być koniecznie 26 czerwca?
Mój TŻ (Renifer) ma jechać służbowo do Świnoujścia ale termin nie jest jeszcze ustalony. Mógłby wracając zabrać koteczka do Warszawy (mieszkamy pod Warszawą). Pozostałby transport do Poznania.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie cze 19, 2011 18:21 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

meksykanka pisze:Czy ten transport Darłowo - Warszawa musi być koniecznie 26 czerwca?
Mój TŻ (Renifer) ma jechać służbowo do Świnoujścia ale termin nie jest jeszcze ustalony. Mógłby wracając zabrać koteczka do Warszawy (mieszkamy pod Warszawą). Pozostałby transport do Poznania.

Nie, po prostu znalazła się taka oferta transportu: z Trójmiasta dziewczyna jedzie na Wawę akurat 26.
Tylko czy wtedy musiałabym dowieźć kociaki ( bo to nie jeden by wtedy jechał, a możliwe że sześć :mrgreen: ) do Świnoujścia ? Bo to jednak jest kawałek drogi od Darłowa :|
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]