Teoś,Sara,Ori ze Sz-na-szukają kochajacych domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 07, 2012 21:01 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Nie rozumiem co tym ludziom przeszkadzają koty, one tylko szukają schronienia, ciepłego kącika choć na chwilę :(
Niektórzy ludzie to potwory :evil:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt gru 07, 2012 21:04 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

To jednak koty nie chcą być na zimnie.
Kiciunia nie chce pojąć, że chcę ją zabrać do domku. W pupę miałaby ciepło i w Sisi miałaby wsparcie. Jutro oddamy już klatkę. Pan co ma dyżur mówi, że ona wchodzi do budki i wtedy na nią coś rzuci i do klatki wsadzi. Ale wątpię czy mu się to uda. :wink: :wink:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pt gru 07, 2012 21:14 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

A ja Panu powodzenia życzę :twisted: :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Pt gru 07, 2012 22:23 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

A co z Maciusiem ?
Da radę złapać go bez klatki ?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob gru 08, 2012 9:22 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

olafen pisze:A co z Maciusiem ?
Da radę złapać go bez klatki ?

Nie, na pewno nie, Maciuś bez rodzeństwa przez te prawie dwa miesiące zdziczał. Ucieka od nas :cry: .
Obrazek

jasia0245

Post » Nie gru 09, 2012 18:37 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Czyli Maciusia nie ma i nie wiadomo gdzie jest .

A u nas -
Oruś i Sara - wyjątkowe przytulaki. Sara stale mnie woła, ociera się o mnie, podtyka mi łepek do całowania, zrobiła się taka opiekuńcza. To ona przede wszystkim wylizuje Orusia, to ona zaczepia Orusia i jest prowodyrem wszystkich zabaw. Jest po prostu bardzo słodka.

Oruś - stale się pcha na moje kolana. Zawsze w moim pobliżu. Śpimy w trójkę, w różnych kombinacjach.

Citka - zawsze gdzieś z boku, zła, warcząca i sycząca. Próbują ją juz tak udobruchać i tak zawsze źle. Nie akceptuje żadnych kotów.

U mojej mamy.

Lucek - maskotka - można z nim wszystko zrobić.
Fionka - pcha się na kolana. Szybciutko potrafi zaufać. Pełna radości i miłości biega z Luckiem po włosciach mojej mamy.
Elza - płocha, bojąca się, uciekająca z domu, gdy tylko nadarzy się okazja. Dla niej za dużo kotów u mojej mamy. Nie ma gdzie się przed nimi schować. Znalazła sobie miejsce pod wanną, ale ostatnio przybyła do nad Lula i to miejsce też jej zajęła. Sama Elza jest bardzo kochana, ale nie ma dla niej u nas miejsca. Jest mi jej strasznie żal.

Lula - szybko odnalazła się w nowej rzeczywistości. Kotka całkowicie oswojona. Załatwia się do kuwety. Wyleguje na kanapach a śpi - pod wanną.

Dwie kotki w altance na działkach i pojawiły się znów nowe kociaki. Ale nie za dużo i nich wiem.
Dla nich wszystkich szukamy domów. ( Oprócz Citki - to jest rezydentka )

Jednooka Fioneczka :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu z Luckiem :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lucek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elza

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Luli nie mam aktualnych zdjęć, ale bardzo przypomina Sarcię :)

olafen

Post » Nie gru 09, 2012 20:58 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Śliczne kotki, zdjęcia bardzo udane. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Nie gru 09, 2012 21:02 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Cudne kociaste :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Wto gru 11, 2012 19:45 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Kociaste faktycznie cudne i pełne miłości. Sarcia jest po prost niemożliwa w tym okazywaniu wszystkim swojej miłości. Jest niesamowita przylepką, do tego bardzo mądra. Wszystko rozumie i mnie gania po domu, bo lubi zabawę w kotka i myszkę :)

Oruś jest niczym mały chłopczyk. Raz się przytula całym sobą a raz wygłupia, bo chce się bawić. Bardzo kocha Sarcię. Wystarczy, że Sarcia tylko jęknie, Oruś juz jest gotowy jej pomóc. Nadal jednak podrywa Citkę. Chyba lubi duże kobiety :)

olafen

Post » Czw gru 13, 2012 20:15 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Sarcia miała przygodę :)
Ona i Oruś towarzyszą mi w domu przy wszystkim. Jestem w pokoju, one w odległości jednego metra ode mnie. Idę się kąpać, Sara na wannie a Orek obok wanny. W ten sposób całkowicie wyautowały biedną Citkę. Śpię również dwupakiem. Sara na mnie, Orek obok, Citka na fotelu na przeciwko mojego łóżka.
Ale....
Przygotowałam sobie kąpiel i to mocno ciepłą, aby wygrzać swoje średnio stare kości. Sarka zawsze ciekawa, więc zaczęła latać wokół tej wanny i nagle chlup - jak nie wpadnie. Wrzasku narobiła. I zwiała taka ociekająca wodą. Ciężko ja było złapać, aby wytrzeć wodę. Cała łazienka, przedpokój i pokój w wodzie. Do tego , ponieważ miała mokre łapki ślizgała się na kafelkach. Nie mogła pionu złapać. Orek przyleciał natychmiast ją ratować, ale w sumie, kąpać to on się nie chciał, więc zostawił swoją lubą i poszedł położyć się w pobliżu Citki :)

Udało mi się ją ostatecznie złapać , wytrzeć i utulić przestraszoną :)

olafen

Post » Czw gru 13, 2012 20:29 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Czw gru 13, 2012 20:32 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Saruniu, toż to kotki same się myją :wink:
Obrazek

nelka83

Post » Czw gru 13, 2012 21:52 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Myć się nie myją, ale się kapią :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

olafen

Post » Pt gru 14, 2012 16:43 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

taką samą przygodę miała kiedyś moja Xantia a później Rudzik i do tego stopnia, że gdy nalewałam wodę ona stała łapkami w wodzie aż musiałam ją wyciągnąć. Reszta w kąpielach nie gustowała :)

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Pt gru 14, 2012 19:29 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Sarcia na razie omija wannę szerokim łukiem, a wcześniej stale na niej siedziała. :)
Citce co kilka dni myje pupcie, bo sama nie jest w stanie, więc ona z wodą za pan brat. Nie jest to jej ulubiona czynność, ale dajemy radę, natomiast Sarcia nigdy nie była kąpana, bo nie było potrzeby. Ona jest tak czyściutka, ze nie ma takiej potrzeby.

Sarcia lubi mną pachnieć. Gdy się poperfumuję, ona w tym momencie chce koniecznie na ręce i się ociera mi główką o szyję, o ciuchy, aż mną pachnie a wtedy spokojnie odchodzi :)
Jest taka kochana kobietka. Śpi mi zawsze na brzuchu. Więc gdy idę spać muszę się położyć na plecach, aby ona mogła się ułożyć na moim brzuchu. :)

olafen

[poprzednia][następna]