OTW3-PILNIE DT dla 2rudziczek+2szylek ok.2m-ce!s.100

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 10, 2011 15:19 Re: OTW3-POMOCY!potrzebna operacyjna siatka na przepuklinę!

renatab pisze:Siatka będzie dzś w Boliłapce na 100%.Tż urwał się z pracy i już po nią jedzie :ok:

podziekuj proszę TZ i koleżance :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 10, 2011 15:31 Re: OTW3- Jest siatka!Dziękuję bardzo :-))

gdzie diabeł nie może tam MIAU pośle... :aniolek:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw mar 10, 2011 15:36 Re: OTW3- Jest siatka!Dziękuję bardzo :-))

Akcja super! Teraz już wszystko będzie dobrze! :1luvu: :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw mar 10, 2011 15:37 Re: OTW3- Jest siatka!Dziękuję bardzo :-))

Ja-Ba pisze:gdzie diabeł nie może tam MIAU pośle... :aniolek:

:P :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw mar 10, 2011 19:39 Re: OTW3-POMOCY!potrzebna operacyjna siatka na przepuklinę!

alix76 pisze::lol: akcja "siatka" :ok:

Siatka do Boliłapki dostarczona.

Akcja "Siatka" zakończona :ok: :ryk:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Czw mar 10, 2011 19:40 Re: OTW3- Jest siatka!Dziękuję bardzo :-))

renatab :1luvu: :1luvu: i koleżankę też :1luvu: :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt mar 11, 2011 6:44 Re: OTW3-POMOCY!potrzebna operacyjna siatka na przepuklinę!

renatab pisze:
alix76 pisze::lol: akcja "siatka" :ok:

Siatka do Boliłapki dostarczona.

Akcja "Siatka" zakończona :ok: :ryk:

Wielki ukłon w WASZA stronę !

Dziś dzwonię i umawiam się na operacje.
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 11, 2011 8:18 Re: OTW3- Jest siatka!Dziękuję bardzo :-))

super akcja :D za Iwunie i pomyślną operację :ok:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Pt mar 11, 2011 11:17 Re: OTW3- Jest siatka!Dziękuję bardzo :-))

Nie pisałam wcześniej o niecnych zamiarach wobec Biska, bo nie chciałam zapeszyć. Ale melduję posłusznie,ze bylismy z Biseczkiem wczoraj na badaniach. Chłopak był grzeczny ale mocno przestraszony. Udało się nam trafić do chcianej p.Kasi. Ukłony w jej stronę bo odpuściła nam koszty wizyty :lol: Bisek miał robiony RTG,morfologię i biochemię oraz zdecydowano o badaniu kału na pasożyty i lamblie. Powodem są ciągłe kłopoty z koopalami mimo odrobaczenia. Wyniki krwiste :wink: dzisiaj będę . Czekam niecierpliwie bo od tego zalezy czy dalej jedziemy z USG watroby.
RTG płucek wykazały dużą poprawę w ich pojemności a serce bardziej się "własciwie" ustawiło.Za 2 m-ce kolejne fotki jednak muszą byc. Płuca dalej mają wiele zrostów ,ale idzie ku dobremu. Wiem, nie jest to fachowy opis, ale jestem laikiem i tak po babsku relacjonuje. Niestety potwierdziła sie diagnoza mechanicznego uszkodzenia krtani. W fotach nie widać. na macane i osłuchowo jest uszkodzenie.Dwóch wetów go wczoraj badało, w krtani świszczy, pufa i gra. Więc "nasz" pierwszy p.Wojtek miał racje. Od początku to obstawiał. Bisek powinien wystrzegac się wszelkich infekcji bo jest dla niego zabójcza. Więc nasz dom nie jest dobry :x Jak ktos widział kota walczącego o oddech to wie jakie to straszne. Bisiaczka chciano nam już odebrac i wysłac za TM :cry:
Biseczek to dzieciak specjalnej troski. Jednak żyje,pięknie wygląda i ma wielki apetyt na to swoje kocie zycie. P.Kasia pochwaliła jego wygląd, wzrost i urode. Pamietała go jako wymeczonego chorobami, skołtunionego szkraba. Bisek wazy 4300 co wprawiło nas w osłupienie 8O . Dla nas jest ciągle maleńkim,chudym koteczkiem.

W tym miejscu bardzo chcialam podziękowac Funduszowi Pokrzywkowemu. :1luvu:
Spotkała mnie wielka niespodzianka :oops: Wielkie, wielkie zaskoczenie było z mojej strony i równie wielkie zdziwienie 8O . Pw czytałam bez zrozumienia i jakoś nie mogło do mnie nic dotrzeć. Jak wreszcie przebiła się przez mózgownice treśc pw to zrozumiałam, że mój DT został wybrany do pomocy lutowej FB i otrzymałam kwotę 157,50zł z dowolnym przeznaczeniem. Całość "poszła" po rodzinnej naradzie na Biseczka. Jemu w danej chwili była najbardziej potrzebna.

Bardzo, bardzo dziękuję FB w imieniu "moich" kotów :1luvu:

Bisek nie został łaskawie poinformowany o wizycie. Szykowałam sie na nią od pewnego czasu ,skrzętnie kryjąc zamiary a nawet myśli. Binia nie raz miałam zamiar poddac obróbce wetowskiej ,ale gówniarz (jak wiadomo wszem i wobec) zawsze raczył sobie coś zafundować w nosku,płuckach czy czymś tam inszym...Wiec teraz przesądnie zmilczałam nie rozmawiając nawet w domu o niecnych planach. "Akcja Bisek" była ze wszech miar tajna co mnie notorycznej gadule nie służyło. Tortura straszna, bo ja musze gadać o sprawach mnie trapiących. Coby choć lęki swoje zagadać.
A dziś cała nocka zmarnowana bo czekam na wyniki i nerwy zżerają. TZ jest w domu i jakby co to podjedzie na USG z nim. Czekam na wolną chwilke p.Kasi bo ona tez dziś jest.

Więc prosze trzymac kciuki.
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 11, 2011 11:26 Re: OTW3- Jest siatka!Dziękuję bardzo :-))

Czyli ciągle trzymam kciuki za "mojego" Biseczka. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt mar 11, 2011 12:14 Re: OTW3- Jest siatka!Dziękuję bardzo :-))

Agneska pisze:Czyli ciągle trzymam kciuki za "mojego" Biseczka. :ok: :ok: :ok:

Mało skromnie przypomniałam jej o wizycie z tobą. :mrgreen: Pamietała. Bisia też. Ona na prawdę była wielce zaskoczona jego zmiana.Nie mogła nadziwić sie jego urodzie. Namawiała by taki piekny kot został u nas. :mrgreen: Poza tym najlepiej znamy jego organizm.
Ale u nas to on nie jest do końca bezpieczny. Chyba że przestaniemy tymczasowac.

To co działo sie rano ,jak Bisek nie dostał jeść to horror i groteska. Awantura trzepnięta, wyrzut w oczach ,słaniające się bez sił ciało... TZ jak zwykle wracał z nocy :mrgreen: i jak parzyłam TZ herbatę to on nawet cukier chciał jeść. Mały siedział z nosem w kubku. Nigdy nie wskakiwał na blaty.Do wczoraj. To już przeszłość. :evil:

Iwunia będzie miała operację o 10 rano w niedzielę.TZ jak zwykle idzie na noc do pracy :mrgreen: . Posłuchałam małe co nie co o "moich" terminach. Ale to jego Bubunia idzie pod nóż więc gadanie nie było długie.
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 11, 2011 12:28 Re: OTW3- Iwi w niedzielę ma operację ! Kciuki!

O rany!!!
Ale się dzieję. Gratuluję przyznanie funduszu i trzymam kciuki za dzieciaki. I za Twoje nerwy! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt mar 11, 2011 12:28 Re: OTW3- Iwi w niedzielę ma operację ! Kciuki!

Asiu, a kiedy dr Kasia przyjmuje teraz? Bo - jak zwykle :oops: - nie pamiętam, a muszę Miśkę prześwietlić.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt mar 11, 2011 12:43 Re: OTW3- Iwi w niedzielę ma operację ! Kciuki!

Agneska pisze:Asiu, a kiedy dr Kasia przyjmuje teraz? Bo - jak zwykle :oops: - nie pamiętam, a muszę Miśkę prześwietlić.

we wtorek od 17 do 20
czwartek i piątek 10-13
telefon 22 779-35-25

Jest dzisiaj. Własnie z nią rozmawiałam. Wyniki Biseczka ok. :piwa: Tak się ciesze,że wątroba w porządku. A jak TZ sie scieszy,że nie musi sam kota wozic. :mrgreen:

EDIT: Aga jeśli bedziesz chciała rączek do przygwożdżenia Misi to chętnie łapakmi służę.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]