Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 18, 2012 15:35 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Dwa dodatkowe koty w lecznicy.Urocza Psotka, krówcia o rewelacyjnym charakterze.Przyniesiona do uśpienia, bo cierpiała bardzo.Wetka się nie zgodziła, zoperowała ją i kicia wraca do zdrowia.Była w ciąży, macica jakoś była poskręcana, nie wyglądało to dobrze. Teraz chcą ją zabrać, ale zapłacić nie chcą.Kotka była bardzo zaniedbana, oczywiście wychodząca, najlepiej byłoby, aby znalazła nowy domek.Jest przesłodka, grzeczna, miziasta.
Druga to Jagusia, kotka, którą przygarnęła p.Mieczysława. Czarna, trochę jakby brytkowata, o ogromnych zielonych oczach.Właśnie była sterylizowana, kiedy wychodziłam.Wróci do p.Mieczysławy, ale poszukamy jej domku.Chyba jesienią, bo teraz to :cry: .Domków brak.Jutro zrobię zdjęcia, obie są fantastyczne.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon cze 18, 2012 21:31 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Ta krówcia jest wspaniała. Jak mi szkoda, że mieszka z ludźmi którzy tak szybko postawili na niej krzyżyk. Decyzja o uśpieniu kotki przyszła im momentalnie, a teraz podejrzewamy, że prędzej wezmą innego kota za darmo niż zapłacą za operację :evil:
Narazie boję się ją wyciągać z transporterka...niech sobie wraca do zdrowia. Jeśli zostanie, to zajmiemy się najlepiej jak to będzie możliwe. Była kotką wychodzącą, więc może taki domek powinna znaleźć.
Ja już o domku, ale to jest po prostu oburzające, jak mało znaczy dla tych ludzi.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Wto cze 19, 2012 11:41 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Psotka, bo tak krówcia ma na imię jest przeurocza.Ona nie chce opuszczać transporterka, nie wiem dlaczego.Może dlatego, że nareszcie ma co jeść, ma czysto, nic jej nie boli i kojarzy to właśnie z tym miejscem.Jest grzeczna, kuwetkowa, uwielbia mizianki.Jest po sterylce, jeszcze tylko odrobaczenie i już. Tak bym chciała, aby ktoś ją zechciał.
A Jagusia ( też do adopcji) jest jednym z piękniejszych kotków jakie widziałam.Malutka, waży 3050, ale zgrabniutka jest bardzo.Ma gęste futerko i cudowne oczy.To kotka, która ...tańczy :lol: Tak, porusza się w rytm muzyki.Jest przemiziasta.Zdjęcia mam takie sobie, ale postaram się o lepsze.
Oto Psotka
Obrazek Obrazek
I Jagusia
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Wto cze 19, 2012 18:44 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i Jagusia.

Jak to możliwe, że trafiają nam się same wspaniałe koty?
Psotka jest przeurocza - dziwię się jej właścicielce, że przestała się nią interesować. Kotka obecnie jest najszczęśliwsza w transporterku. Wystarczy włożyć tam rękę, a ona już się ociera, mruczy i dłuuugo potem ugniata posłanko. Poza tym jest urody niezwykłej:) Wygląda trochę jakby się umorusała:)

Jagusia też jest niesamowitym pieszczochem. Towarzystwo człowieka to jest coś co lubi najbardziej. Teraz będzie musiała spędzić noc w transporterku, bo już naprawdę nie ma miejsca, ale jutro zawiozę ją z powrotem do domku tymczasowego.
Mam słabość do czarnych kotów... mają cudne, łagodne charaktery i Jagusia nie jest wyjątkiem.
Puszczałyśmy jej muzykę, żeby potańczyła. Chciałabym to zobaczyć, ale niestety...coś tam się ruszała ale chyba techniawa nie przypadła jej do gustu. Może do flamenco zatańczy czarnulka...albo jakąś salsę :)
Obrazek

Katalina

Post » Wto cze 19, 2012 20:21 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i Jagusia.

Tylko taką muzykę znalazłam w telefonie :oops:
Jagusia jest zestresowana, ona śpi na poduszce obok p.Mieczysławy, a raptem musi spać w transporterku :cry: Ale to tylko ta jedna noc i już będzie w swoim domku, tymczasowym, bo ona jest do adopcji.P.Mieczysława ma za dużo kotów, a Jagusia nie jest akceptowana przez rezydentki.Mnie się ona szalenie podoba, nie mogę się powstrzymać, żeby nie brać jej na ręce i przytulać.Jest taka misiowata, malutka, o gęstym niedźwiedzim futerku, dość płaskim pyszczku i ogromnych oczach.Tyle o wyglądzie, a charakter przecudowny.Ona nawet nie drgnęła przy zastrzyku, jest łagodna, grzeczna, miziasta do bólu.Kocie cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Psotka nie miała łatwego życia, nie dbano o nią. To też maleństwo, tak jak Jagusia, delikatna, urocza. Naprawdę sądzę, że ten transporterek to dla niej luksus i boi się to stracić.W nim jest mała kuwetka, Psotce udaje się nie rozsypać żwirku, nie nabrudzić, jest taka schludniutka.Na widok człowieka ugniata posłanko, ociera się o kratkę transporterka, zaprasza na mizianki.Mruczy przy tym wyjątkowo głośno, ociera się o dłoń.Jak nie pokochać? :1luvu: Takie koty, które miały kiepskie życie potrafią docenić to, że miseczka pełna, że ktoś przytuli, że jest miękkie i czyste posłanko.

ewar

Post » Wto cze 19, 2012 21:13 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i Jagusia.

Jagusia cudowna :1luvu: Psotka ma smutne oczy :( Z pewnością nie była kochana :(

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Śro cze 20, 2012 6:10 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i Jagusia.

Oto Psotka.Nie chcemy jej stresować za bardzo i wyciągać z transporterka
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro cze 20, 2012 10:25 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i Jagusia.

Kasiu a jak to możliwe że mam same dzikuski :( i oswajam je-Zibi już na ręce się pchał rano :) Zygmuś boski-mam tego trochę i nic :( domków nie ma :( Klarcia rozrabia po nocach-tam się dzisiaj urodzi dziecko :D ale zwrotu nie będzie :ok:

jaga666

Post » Śro cze 20, 2012 11:08 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i Jagusia.

Psotka ma 4 lata i 3 miesiące, waży 2500, maleństwo z niej.Przytulak jakich mało, mam kilka zdjęć.
A Kasia odwiozła dzisiaj Jagusię do p.Mieczysławy.

ewar

Post » Śro cze 20, 2012 14:26 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i Jagusia.

No właśnie, kotów mamy coraz więcej, a domków brak.
Dziś musiałam pilnować 4 kotów. Mika, Kubuś, Dakar...no i Psotka postanowiła dziś pozwiedzać. Najpierw łaziła po kocim pomieszczeniu, a później z chęcią wyszła na lecznicę. Jest bardzo grzeczna, ale uparciuch z niej :) Kiedy tylko delikatnie pokazywałam jej, że tam nie wolno wchodzić, to ona nagle bardzo chciała właśnie tam:)
W ogóle jakoś dziwnie chodzi...szczególnie zaraz po wypuszczeniu...tak jakby miała niedowład tylnych łapek. Siedziała skulona dość długo...może dlatego. Może też to w jakim stanie została przyniesiona i ledwo odratowana.
Kiedy wychodziłam, przeniosłam jej rzeczy do klatki Dakara i ją tam zamknęłam, a Dakar będzie poza klatkami razem z Miką.
Obrazek

Katalina

Post » Śro cze 20, 2012 14:30 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i Jagusia.

Psotce założyłam osobny wątek viewtopic.php?f=13&t=143219

ewar

Post » Czw cze 21, 2012 12:59 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

A w lecznicy bezdomna,bardzo chora szylcia, trikolorka.W sumie jest tam teraz pięć kotów: Kubuś, Mika, Dakar, Psotka i bezimienna szylcia.

ewar

Post » Czw cze 21, 2012 22:43 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

To też nie za wesoło :( domków nie ma,kociaków przybywa :mrgreen: U mnie ogródkowe w komplecie-Zibiemu i Loli zamurowali wejście do piwnicy i dzisiaj przyszło tylko to bure :( Obawiam się o życie Zibiego-Lola jest u babci za siatą :evil:

jaga666

Post » Pt cze 22, 2012 7:08 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Ale mogą być w Twojej piwnicy, prawda?

ewar

Post » Pt cze 22, 2012 21:21 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Pewnie że mogą mieszkać w mojej piwnicy :ok: mają jeszcze otworzone okienko od ulicy :) Zibi się znalazł -kolacja zjedzona,w ogródku był Zygmuś i Burasia-nie były bardzo głodne,tam jedna z pań je dokarmia-piecze tak pyszny pasztet-że kociaki mają karmy w nosie :1luvu: To bardzo miła kobieta-też zbiera za dokarmianie :(I to ona się martwi o Sisi,że taka chuda-muszę je jak najszybciej odrobaczyć :ok:

jaga666

[poprzednia][następna]