*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob lis 17, 2012 20:23 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa z szo

:dance: :dance2: super wiadomość, że poszły razem :D
Szczęśliwego życia maluszki :ok: :ok:

A jakby ciocia Kwiatek dalej chciała większych wyzwań, to u nas w Chełmie są takie ok. 3 m-czne dzikunki.
Od dawna są dokarmiane, a kilka dni temu właściciel posesji (PWSzZ) wreszcie zgodził się na postawienie dla nich budek (m.in. Sjejkusiowa chałupka tam trafiła).
Myślałam, że teraz już będą bezpieczne, bo wyglądają całkiem nieźle, a dzisiaj jeden się rozkichał i dopiero zobaczyłam jak mocno jest zakatarzony. Oczy mają czyste.
Ja wypatrzyłam 4 maluchy i 3 dorosłe, ale karmicielka twierdzi, że jest ich więcej. Ile faktycznie ich jest, to sama nie wie, bo dokarmia je po zmroku.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob lis 17, 2012 20:28 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa z szo

ja na razie ciesze się tak w środku, poczekam z tydzień na głośne i odważne stwierdzenie że się cieszę :)
Jest jeszcze troszkę większa mała DUża - ma 10 lat. Obie dzisiaj od razna dom sprzątały, "żeby kotki śmieci nie zjadły" :lol:

Zeby kociaki czegoś nie wywinęły tak od razu. :twisted: :ok: :ok: :ok:
Też się ciesze, ze są razem. Dzięki maue za pomoc i kwiatkowej za 2 tygodnie opieki :1luvu: :1luvu: I wszystkim bazarkowym kupującym
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob lis 17, 2012 22:17 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa mają

Pilnie potrzebna pomoc w Lublinie na ul Lwowskiej 6 w pierwszej klatce w piwnicy jest chory kot , ledwo chodzi ma cos z ogonem, typowo domowy łas sie do ludzi , kolezanka obdzwonila wszystkie lubelskie stowarzyszenia i fundacje i nikt nie chce sie zajac ta sprawa, moze jest ktos z kaliny kto moglby pomoc , dostal dzis jesc, ale nie wiadomo jak dlugo on moze tam byc , na dodatek jest ewidentnie chory , albo pobity. bardzo prosze o pomoc. :cry:

inka69-69

Od: Nie sty 22, 2012 21:50

Post » Sob lis 17, 2012 22:20 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa mają

Podaje nr do Moniki w sprawie tej kociej bidy, ona go tam dzis dokarmiala i ona prosila zeby jakos o nim napisac 518558780

inka69-69

Od: Nie sty 22, 2012 21:50

Post » Nie lis 18, 2012 13:24 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa mają

inka69-69 pisze:Pilnie potrzebna pomoc w Lublinie na ul Lwowskiej 6 w pierwszej klatce w piwnicy jest chory kot , ledwo chodzi ma cos z ogonem, typowo domowy łas sie do ludzi , kolezanka obdzwonila wszystkie lubelskie stowarzyszenia i fundacje i nikt nie chce sie zajac ta sprawa, moze jest ktos z kaliny kto moglby pomoc , dostal dzis jesc, ale nie wiadomo jak dlugo on moze tam byc , na dodatek jest ewidentnie chory , albo pobity. bardzo prosze o pomoc. :cry:
czy na ul. Kalinowszczyźnie jest przychodnia dla bezdomnych zwierząt? jeśli dobrze słyszałam, to macie niedaleko. trzeba łapać miziaka i do weta.

u nas od wczoraj może nie biegunka, ale.. nie podoba mi się to, co widziałam w kuwecie. czyżby to jeszcze zasługa advocata? możliwe to? przed odrobaczaniem wszystko było ok :(
i mam zdjecia.. maue, uśmiechamy się do Ciebie, o tak :mrgreen: :wink:

Obrazek
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Nie lis 18, 2012 16:53 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa mają

Na Kalinie na Tumidajskiego 2 jest Poliwet, ale nie wiem czy przyjmą kotkę :?
Trzeba zapytać, spróbować, cokolwiek.

turkusowa pisze:u nas od wczoraj może nie biegunka, ale.. nie podoba mi się to, co widziałam w kuwecie. czyżby to jeszcze zasługa advocata? możliwe to? przed odrobaczaniem wszystko było ok :(
i mam zdjecia.. maue, uśmiechamy się do Ciebie, o tak :mrgreen: :wink:

Obrazek

Jak ja kocham takie burasy :1luvu:
Dziękuję za uśmiech :1luvu:

Poproszę o więcej zdjęć na maueczarnemc@gmail.com i jeśli tamta pani nie odezwie się to zrobimy ogłoszenia.

Edit. Tak, po Advocate może być tak. Klara mi na to reaguje ostrą biegunką.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Nie lis 18, 2012 17:25 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa mają

maueczarne pisze:Poproszę o więcej zdjęć na maueczarnemc@gmail.com i jeśli tamta pani nie odezwie się to zrobimy ogłoszenia.

Edit. Tak, po Advocate może być tak. Klara mi na to reaguje ostrą biegunką.

wysłałam. dziękuję serdecznie :1luvu:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206

turkusowa

Post » Nie lis 18, 2012 18:51 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa mają

Świetne zdjęcia :)
Zdążyłam już Ci nawet odpisać ;)

Dziewczyny mam pytanie, Klarze sierść się pokręciła na porciętach. Przez ten kurz remontowy i brak miejsca na cokolwiek Klarks jest trochę brudnawa wiadomo, bo nie da się, żeby była czysta jak zawsze, kiedy tak kurzy się. :oops: Posklejała się i musiałam ją myć. Sierść się skręciła i mimo czesania nie chce się wyprostować. Jak temu zaradzić? Pierwszy raz tak mamy.

maueczarne

Post » Nie lis 18, 2012 19:09 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa mają

Aż się uśmiechnęłam :D

Obrazek
Obrazek

U góry burasek od turkusowej, na dole Tiger jak był u mnie.
W ogóle na wielu zdjęciach pozują podobnie :mrgreen:

maueczarne

Post » Nie lis 18, 2012 19:39 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa mają

Świetne to ostatnie zdjęcia buraska od turkusowej.
Powiem szczerze, że ten Advocate to troche na wyrost dałyście - wystarczyło po trochu odrobaczyć. Najpierw paste ptoem tabletką.
Advocate to bardzo silny środek i ja osobiście bardzo go nie lubię. Dałabym jakiś lakcid lub inny probiotyk i siemię lniane - tzn zmielić i zaparzyć, dodac do jedzenia.

Anda

Post » Nie lis 18, 2012 19:54 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa mają

Ja Advocate nigdy więcej nie podałam Klarze. To bardzo silny środek, fakt. Zapakowała mi to w nią wetka jak Klara była mała i jak dzwoniłam pytać czy to po tym może być taka biegunka i wymioty to usłyszałam, że to pewnie przez stres a nie Advocate. Oczywiście nie uwierzyłam. Nigdy więcej Klara tego nie dostała.

maueczarne

Post » Nie lis 18, 2012 22:52 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa mają

Anda, ja wciąż wspominam Naszeńkę :cry:
Zaraz minie 4 lata ....
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie lis 18, 2012 23:30 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa mają

faktycznie podobni :D

Anda pisze:Świetne to ostatnie zdjęcia buraska od turkusowej.
Powiem szczerze, że ten Advocate to troche na wyrost dałyście - wystarczyło po trochu odrobaczyć. Najpierw paste ptoem tabletką.
Advocate to bardzo silny środek i ja osobiście bardzo go nie lubię. Dałabym jakiś lakcid lub inny probiotyk i siemię lniane - tzn zmielić i zaparzyć, dodac do jedzenia.
może i tak. ale baliśmy się świerzba. i pcheł było pełno, Kocina w kółko drapał się i drapał. osobiście nie mam żadnego doświadczenia w czyszczeniu uszu, a co mówić obecny TDT, który na Kotach nie zna się zupełnie. stąd takie decyzje. no trudno, stało się. probiotyk zaserwujemy, siemię też.

Amica, wspołczuję :(

turkusowa

Post » Pon lis 19, 2012 0:01 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa mają

turkusowa jakbyś miała jakiekolwiek pytania odnośnie uszu to pisz śmiało. Mnie moja małpka przeszkoliła już nieźle jeśli chodzi o uszy.

Tiger nie był tak puchaty jak Twój. Tak "zwyklak" krótkowłosy ;)

Koniec na dzisiaj. Dobrej nocy wszystkim :)

maueczarne

Post » Pon lis 19, 2012 9:08 Re: *Lubelskie Tymczasy* Teddy-Niedźwiadek i Maleństwa mają

Amika6 pisze:Anda, ja wciąż wspominam Naszeńkę :cry:
Zaraz minie 4 lata ....

i ja i coraz to od nowa patrzę na to wszystko .:( Nie jest łatwo.

A Jaś się zakłaczył, już myślałam, ze jest OK,bo po parafinie, ożył i zaczął jeść i widać było, ze czuje się dobrze, a tu dzisiaj znowu rzygnął po jedzeniu :(

Anda

[poprzednia][następna]