Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon maja 02, 2011 20:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Nero z tego wątku:
viewtopic.php?f=13&t=126988

Napisał do nas takiego maila:
"pisałem wczesniej w sprawie kotka któremu szukam domu. Narazie sprawa w
toku. A chciałbym się zająć sterylizacją kotek podwórkowych. Są
prawdopodobnie dwie (jedna na pewno i to możliwe ze w ciąży), koty są
codziennie karmione o stałej porze. Kotki jednak nie dadzą do siebie
podejść. Zapłacę oczwyiście za zabiegi, ale nie mam zupełnie doświadczenia w
łapaniu. Potrzebne by było również jakieś miejsce do przechowania kotek. Czy
ktoś z Państwa jest w stanie pomóc?"

------
Kotki są w Oliwie, na ul. Pucka.
Kto łapie koty w Gdańsku? Jeszcze trochę się w tym gubię :|
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pon maja 02, 2011 20:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ssb pisze:Pośba:

1) w mailach do mnie pisać czy ogłoszenie ma być w grzecznościowych czy w pkdt.

2) załączać zdjęcia do maila a nie kazać mi wydłubywać fotki z jakiegoś tam innego ogłoszenia - nie mam czasu na takie zabawy.

3) jeśli ogłoszenie jest zbiorcze (więcej niż jeden kot) to odpowiednio nazywać pliki ze zdjęciami.

szymon czuję reprymendę do mnie :oops: :oops: :oops: przepraszam ale miałam ci pomóc telefonicznie wybrać koty ze zdjęć które wysłała mi maria. tak jak ci tłumaczyłam dostałam od marii masę zdjęć a mam wmontowany program picassa i nie umiałam wysłać ci pojedynczej fotki- więc zrobiłam prześlij dalej z opisem kota. na przyszłość będę prosić marię o tylko jedną fotkę danego ogona. jeszcze raz przepraszam, to jest podobna sytuacja jak spisy tymczasów które nie dochodzą do mnie na czas, lub faktury które przychodzą na koniec miesiąca po umówionym terminie złożenia ich do mnie też się wściekam. na przeprosiny zapraszam cię do kilena do lisiarek i na kawke do pani magdy :ok:

ja póki co biorę jednego kota od sabiny z podwórka. jak znajdzie dom, wezmę następnego. boję się zakocić na wakacje bo od września szykuje mi sie wynajem całego hotelu dla jednego właściciela kotów i on nie życzy sobie obecności żadnych innych kotów klientów, odwiedzin moich rezydentów w kociarni, oraz nie chce nawet słyszeć o pobycie tymczasów ze swoimi kotami. tak więc jak przyjmę te zlecenie to i nie będą mogły mieszkać w kociarni tosia z aishą. 2 kotki dam ze swoimi do dolnego mieszkania, ale nie chcę się zakocić bądź brać trudnych, mało adopcyjnych kotów.

dziwi mnie fakt że małgosia podała mój numer tel do pani która szuka dt dla kotów po zmarłej babci, i kobieta nawet nie pofatygowała się zadzwonić do mnie w tej sprawie, skoro to takie pilne.

moje koty jak najbardziej nawet i w większe mrozy poradziły by sobie w królikarni, bo buda jest podwójnie ocieplana styropianem- sama w sobie plus termo- lodówka ze styropianu wstawiona do środka. mają zapaskudzone oczy, muszę przy nich robic 3 razy dziennie, male jak kuleczki. póki co jak ich nie wyleczę to nie ogłaszam: doriana, floriana, salviego i ginesa. bo takie mają imiona. poszła do adopcji pepsi i na drugi dzień miałam zwrot- rezydent zresztą ode mnie brany gnojek rzucała się na nią i ja lał. jak do tej pory mam tez nie rozwiązaną sprawę z adopcją matyldy- bo mam na nią mega chetną, a dom do którego dałam ja próbnie trzyma ją już drugi miesiąc z nadzieją że alergia u dziecka ustąpi. boję się że straci szansę na fajny dom, a moi znajomi z alergiczną córką i tak mi ją zwrócą :? ta druga pani powiedziała że na decyzję poczeka jeszcze dwa tyg- bo w grę wchodzi tylko adopcja matyldy. zadzwoniłam do znajomych i poprosiłam do końca tyg o decyzję- wóz albo przewóz.
mamy też nieuregulowaną sprawę fridy :? kotka musi wrócić do mnie z rumskiej kociarni, a nie znosi innych kotów. jak była u mnie lała wszystkie moje pozostałe kicie. może jakiś nie zakocony dom by się dla niej znalazł?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon maja 02, 2011 20:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

magradz pisze:Nero z tego wątku:

------

jeżeli ktoś je złapie w gdańsku wezmę je na swoje nazwisko na sterylki bezpłatne z um. przenocuję u siebie tyle ile trzeba po zabiegu.

sabina- to samo łap koty i rejestruj u mnie, ja dalej popilotuję sterylki.

marlenka- zamówiłaś już ulotki na Sterylizacje z UM?

KIEDY SPOTKANIE FAKTUROWE?????????????/ MAX 5 MUSZĘ WYSŁAĆ FAKTURY DO VIVY!!!!!!!!!!!!

echtom łap kicię i powiadom mnie, zarejestruje już w naszym gabinecie na jaskółczej.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon maja 02, 2011 21:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sabina, Pani zadzwoni po 6 maja - jak będzie w Polsce. Sorki, w weekend tylko z doskoku jestem przy necie i nie zdążyłam Cię powiadomić - sprawdź maile biura :)

Obrazek

magradz

Post » Pon maja 02, 2011 21:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Od soboty biję się z myślami, dzisiaj podjęłam decyzję: operacja.
Czesterka ma 15 lat, ale jest w świetnej formie, Bandura jest dobrym chirurgiem. A guz sobie podstępnie i cichutko rośnie. Jak nie spróbujemy, to lada chwila skóra nie wytrzyma, wszystko pęknie. Gdyby takie coś zdarzyło się, gdy mnie nie byłoby w domu...
Tak czy inaczej, operacja w środę wieczorem. Cholera :(

ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Pon maja 02, 2011 21:05 przez magradz, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

magradz

Post » Pon maja 02, 2011 21:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:
BinaDina85 pisze:
XAgaX pisze:

BinaDina85, mały friendly reminder- warto wykastrować sunię po odchowaniu małych, żeby uniknąć powtórek z tej sytuacji.
Czy w sprawie tej Krawieckiej z Warszawy mogę jakoś pomóc?

Sunię wykastrujemy jeśli zgodzi się na to jej właściciel, trzeba go najpierw przekonać. Nie chcę nic robić wbrew czyjejś woli aby później nie wpakować się w jakieś kłopoty. Dla Agatki byłoby super gdyby nie musiała co roku szczeniąt wydawać na świat, tyle że nie jest łatwo wytłumaczyć takie rzeczy prostemu człowiekowi ... :roll:

Ja uzależniłabym swą pomoc w szukaniu domów dla maluchów od zgody na sterylkę suki.
A poza tym to wiadomo trzeba tłumaczyć, spokojnie i przekonywać.

ja tylko dlatego zgodziłam się wyleczyc koty i psy rozmnażaczy za mase kasy, oraz wydałam im 8 szczeniąt do adopcji- bo warunek był jeden: STERYLIZACJA SUKI. pomogła mi kasa kastracyjna- 3 sterylki pokryli. ale byłam twarda, nie negocjowałam- tylko dałam jedno hasło: ALBO ZE MNĄ WSPÓŁPRACUJECIE I GODZICIE SIĘ NA MOJE WARUNKI ALBO SAMI SOBIE RADZICIE I ZA PÓŁ ROKU BĘDZIECIE MIELI 30 KOTÓW I TYLE SAMO PSÓW.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon maja 02, 2011 21:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

magradz pisze:Sabina, Pani zadzwoni po 6 maja - jak będzie w Polsce. Sorki, w weekend tylko z doskoku jestem przy necie i nie zdążyłam Cię powiadomić - sprawdź maile biura :)

ok bo byłam zdziwiona że taki problem, a tu brak odzewu...
ja policzę ją wiadomo- symbolicznie, ale za karmę i żwir nie będę pracować przy kotach od prywatnych ludzi, bo takich zgłoszeń mam kilka dziennie, i jakbym się zaczęła kierować tylko sercem a nie rozsądkiem ludzie zajeździli by mnie na śmierć, a za opiekunkę i sprzątaczkę też muszę płacić i to nie małe sumy, a kotów z PKDT też ciągle mi przybywa, nawet jak jest już malutko, to jak się dobrze rozbujam- znowu mam do obsługi 14 sztuk. póki co mam 5 dorosłych, 4 małe, 3 na podwórku w budkach, 4 swoje plus koty gości- więc niżej 20 sztuk nigdy mi nie schodzi.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon maja 02, 2011 21:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

magradz pisze:Od soboty biję się z myślami, dzisiaj podjęłam decyzję: operacja.
Czesterka ma 15 lat, ale jest w świetnej formie, Bandura jest dobrym chirurgiem. A guz sobie podstępnie i cichutko rośnie. Jak nie spróbujemy, to lada chwila skóra nie wytrzyma, wszystko pęknie. Gdyby takie coś zdarzyło się, gdy mnie nie byłoby w domu...
Tak czy inaczej, operacja w środę wieczorem. Cholera :(

ObrazekObrazek

gosia decyzja słuszna, trzymamy kciuki za niunie. trzeba operować, zeby nie męczyła sie biedulka. bardzo ci współczuję :cry:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto maja 03, 2011 6:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

magradz pisze:Nero z tego wątku:

------

Ja mogę załatwić zabiegi w cenie 100zl na Piastowskiej, więc "rzut beretem" od Puckiej o ile Negro zmotoryzowany :roll: nie trzeba się specjalnie umawiać, łapie kotkę i zawozi o dowolnej porze miedzy 9 a 19 :roll: klatkę pożyczyć też mogę, niestety gorzej z czasem i pomocą z łapaniem bo od jutra zaczynam pracę :roll: a przechować koteczki można czy w garażu czy w piwnicy, zawsze tak robimy i jest wszytsko ok, jakiś kawałek miejsca dla transporterka się zawsze znajdzie :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto maja 03, 2011 12:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

jeżeli ktoś je złapie w gdańsku wezmę je na swoje nazwisko na sterylki bezpłatne z um. przenocuję u siebie tyle ile trzeba po zabiegu.

Ja mogę załatwić zabiegi w cenie 100zl na Piastowskiej, więc "rzut beretem" od Puckiej o ile Negro zmotoryzowany :roll: nie trzeba się specjalnie umawiać, łapie kotkę i zawozi o dowolnej porze miedzy 9 a 19 :roll: klatkę pożyczyć też mogę, niestety gorzej z czasem i pomocą z łapaniem bo od jutra zaczynam pracę :roll: a przechować koteczki można czy w garażu czy w piwnicy, zawsze tak robimy i jest wszytsko ok, jakiś kawałek miejsca dla transporterka się zawsze znajdzie :roll:

Niestety nie mam auta, więc prosiłbym o pomoc w złapaniu, dowiezieniu i odwiezieniu, jeśli z Gdańska nikt się nie zgłosi, a uda się zrobić sterylizację z programu o którym pisze Sabina - zapłacę za paliwo. Kotka jest jedna regularnie przychodząca.

Negro

Od: Sob wrz 13, 2008 15:55

Post » Wto maja 03, 2011 17:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

negro ten program zasadniczo jest dla kotów i karmicieli z gdyni, ale moge je wziąść na siebie do ewidencji oraz gdyby okazało się że są w dobrej kondycji fizycznej- czyt.: nie zapchlone, nie zagrzybione wezme je do hoteliku na kilka dób. gdyby się okazało że forma ich jest kiepska- zapłacisz naszemu wetowi za klateczkę w jego szpitaliku. ok? także kombinujcie transport. negro tel do mnie- 506-664-750. potwierdź kiedy koty będą odłapane. poproś mreę o transport i dasz jej na paliwo po prostu.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto maja 03, 2011 17:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

lis od znajomego dziennikarza zygmunta mellera, prozwięrzęcy :

"facet:http://doroku.wiadomosci24.pl/newslokalny/

głosować należy (chyba można wielokrotnie ale tylko na jednego uczestnika czyli mnie :-) zachęcam

nie chodzi o to abym wygrał ale aby jak najwięcej osó to przeczytało i zmieniło nasze prawodastwo się na przyjazne zwierzętom, proszę podajcie dalej"

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto maja 03, 2011 19:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Jest chętna osoba na Zająca, to młoda (niedawno)
wysterylizowana koteczka bez ogonka i bez łapki.

Problem w tym że ma psy i koty więc boi się brać prosto z lisiarni,
myślę o dwuetapowej kwarantannie, tzn. 2 tygodnie lecznica
potem trochę w DT (albo od razu do DS do tej pani).

Orientujecie się czy prócz Jaskółczej gdzieś można umieścić
kotka ? Dla nas i tej Pani najlepsza by była Elbląska,
raz że blisko, dwa ona tam jeździ ze wszystkim swoimi
zwierzakami.

Pani była dziś w lisiarni z synem, porobili Zajączkowi zdjęcia,
Asia je ma, jak dostanę do tu wstawię.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Wto maja 03, 2011 19:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dziewczyny no i chłopaki oczywiście jak są;-)
Jest osoba chętna do zabrania na stałe naszego "Zajaczka" z lisiarni, kiedyś chciałam ją dac do Sabiny, ale próba oswojenia w lpiwnicy nie udała się. Kotkę podleczyłam i wypuściłam po 2 tygodniach. To koteczka bez łapki i ogonka - sliczna, urocza. Oswajam ja na lisiarni, bawi się patykiem, daje sie głaskać, biega za człowiekiem i patrzy w oczy.
Pani, która ja wypatrzyła na lisiarni mieszka niedaleko w domku, ma kilka zwierzaków (psy, koty) i chce aby kotek przeszedł kwarantanne i był nauczony kuwetowania, bardziej osowił sie z domem i człowiekiem itp;-) Pokryje jak zadeklarowała część kosztów związanych z tymczasowaniem. Ja tu juz nikogo nie mam bo chętni mają juz tymczasy z lisiarni w domach. Dlatego PROSZE;-)
Kto moze naszego Zajaczka wziąc na kwarantanne i oswojenie? To dla niego ogromna szansa, Pani działa w fundacji Irasiad. Leczy zwierzeta w lecznicy Amicis na elbląskiej, moze jakos sie by udało to zgrać.
Szymon dołaczy zdjecią Zajączka!

Poza tym rozkreciło sie na fb, jest nowe wydarzenie o lisiarni....zaglądajcie - udostepniajcie...pls;-)))
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Wto maja 03, 2011 19:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sabina, poki co brzuchów z lisiarni nie udało się złapać ale beda kolejne próby. :lol:
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

[poprzednia][następna]