Seniorów dwóch: czyli Zuzu i Tygrys. Domku, domku...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 31, 2010 13:13 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

Brzózka pisze:Czy sikanie Tygrysa się skończyło ?????

Niestety nie .... czasami sika mniej jak jest feliway ale i tak chociaż raz dwa razy dziennie musi coś zlać a w porywach to i więcej :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie sty 31, 2010 15:04 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

Pytam dlatego, że od 7 ms mam nowego kota ze schroniska. Max niestety też sika/sikał. Okazało się, że to jest kwestia psychiki. Odkąd jest na antydepresantach siooo robi TYLKO w kuwecie :) :) :) :) Czy próbowałaś tego ????? U mnie feliway pomagał o tyle, że sikanie miało miejsce jedynie w przedpokoju...

Brzózka

Od: Pt sie 31, 2007 22:46

Post » Nie sty 31, 2010 15:45 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

Brzózka pisze:Pytam dlatego, że od 7 ms mam nowego kota ze schroniska. Max niestety też sika/sikał. Okazało się, że to jest kwestia psychiki. Odkąd jest na antydepresantach siooo robi TYLKO w kuwecie :) :) :) :) Czy próbowałaś tego ????? U mnie feliway pomagał o tyle, że sikanie miało miejsce jedynie w przedpokoju...

Była próba podawania tego w płynie , ale on sobie nie pozwoli :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie sty 31, 2010 19:50 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

Mój też jest ostry. Przedwczoraj wylądowałam na ostrym dyżurze ze zmasakrowanym palcem .... :( Po konsultacji z wetem tabletkę rozpuszczam w wodzie i podaję w strzykawce. Też się broni ale już nie tak gwałtownie. Po pogryzieniu przez jeden dzień podawawłam mu większą dawkę, a teraz taką jaką ustaliła Pani doktor. Warto trochę się pomęczyć bo widzę po swoim, że jest bardziej wyluzowany, a u Ciebie to może pomóc w adopcji .... Takie leczenie to ok 6 ms. Nowy domek zawsze może przejąć leczenie. Najważniejsze, aby przestał sikać bo to mało przyjemne.... A może i Zuzu taka terapia by się przydała ..... :?

Brzózka

Post » Pon lut 01, 2010 9:11 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

Tygrysowi nawet w strzykawce nie dam rady sama podać :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon lut 01, 2010 14:26 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

to byłaby może szansa na normalne życie dla Tygryska i Ciebie, szkoda że on ne pozwoli sobie podać leku-a może w mokrej karmie?

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon lut 01, 2010 17:04 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

A może ktoś by Ci pomógł przy podawaniu leków. Ja na początku zakładałam grube rękawice, a przy obcinaniu pazurów pewnego razu młodego trzymały 3 kobity a czwarta obcinała :) Myślę, że taka pomoc będzie potrzebna przez kilka dni, a później sama sobie poradzisz. Moim zdaniem na poczatku powinien otrzymywać większą dawkę. Trzymam kciuki :) :ok: :ok: :ok:

Brzózka

Post » Pon lut 01, 2010 17:39 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

Było by to możliwe tylko wtedy gdybym miała codziennie woluntariuszy a nie mam ...... I tak sie ciesze że w sobotę i niedziele ktoś ( Korciaczka , Lidka , A-Prima i Sylwia ) mi psy wyprowadziły bo mam grypę i nie mam sił na nic :roll: a nie raz to i przez 2 - 3 tyg nikt nie przyjdzie pomóc ... a to by trzeba codziennie podawać , prawda ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto lut 02, 2010 10:38 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

a krople Bacha? czy je też trzeba podawać do pyszczka?

honda11

Post » Wto lut 02, 2010 12:44 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

To może zacząć leczenie w week, jak będziesz miała pomoc. Wtedy dobrze podać większą dawkę, a później może sama dasz radę. Z doświadczenia wiem, że najlepiej podawać leki na śpiocha, tzn. jak kot jest ospały, bo nie wie co się dzieje, a jak się zorientuje to już jest po wszystkim :) Niestety nie wszystkie koty są jak mój Smolik, któremu mogłam podawać wszystko sama (nawet zastrzyki) i nic. A z Miluśką jest tak, że generalnie nie ma problemu z podaniem leków, tylko najpierw trzeba skubaną złapać, a to już jest wyższa szkoła jazdy :mrgreen: :mrgreen: Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: bo o wiele przyjemniej mam w mieszkaniu :) Aaaaa.... podstawa to nie pokazać kociszonowi, ze się go boisz. Mój namiętnie warczał, fuczał i kłapał zębiskami, a ja mu mówiłam, ze nie robi na mnie wrażenia i robiłam swoje. Trochę pokiereszowana byłam, ale warto :)

Brzózka

Post » Pt lut 05, 2010 13:46 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

I do Was Panowie w przelocie wpadam :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Nie lut 14, 2010 18:07 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

Obrazek przesylam kochanym seniorom walentynkowe pomruczenia :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto mar 09, 2010 0:28 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

Ale u Was dawno nikt nie byl :( Do gory, Panowie :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro mar 10, 2010 9:18 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

Zuzinek i Tygrysek :ok: :ok:

honda11

Post » Wto mar 16, 2010 13:05 Re: Senior Zuzu walczy z grzybem, a jego kolega Tygrys szuka DS!

jak się miewają Seniorki?

miłka

Od: Pon gru 08, 2008 13:48

[poprzednia][następna]