Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 16, 2013 19:26 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:On jest pesem.On nic nie musi.... :mrgreen:

ale Jo.anna to się nawet już boi o to czy "on może" i czy "umie" :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro sty 16, 2013 19:33 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Moc to on może ale po co.
Umieć nie musi.Jest persem.

Jestę persę...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro sty 16, 2013 21:45 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Monika_Krk pisze:(...)

Proszę niech ktoś podbuduję DS - terrorysty Karmela na wątku :
viewtopic.php?f=13&t=149846&start=105

Prostuję siebie i najmocniej przepraszam . Chodzi o DT oczywiście :!: ----
DS wziął się z moich pobożnych życzeń dla Karmela stąd mój błąd, mój błąd, mój błąd.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro sty 16, 2013 22:23 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:nie tak dawno mi tez udowadniano, ze najważniejsze ( przy adopcji kota perskiego ) jest posiadanie działki letniskowej, bo się kotek będzie miał CYTUJĘ "gdzie wybiegać".

Wiem, że za dużo już takich tekstów, ale ludzie na prawdę czasem nie wiedzą.....ja tez jak starałam się o pierwszego kota(nie dostałam) jako swój plus pochwaliłam się przyszłym zamieszkaniem na półhektarowej działce..... :oops: :oops: Bo wcześniej miałam psy..... nie skreślajcie tak od razu....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro sty 16, 2013 23:18 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

shira3 pisze:
Neigh pisze:nie tak dawno mi tez udowadniano, ze najważniejsze ( przy adopcji kota perskiego ) jest posiadanie działki letniskowej, bo się kotek będzie miał CYTUJĘ "gdzie wybiegać".

Wiem, że za dużo już takich tekstów, ale ludzie na prawdę czasem nie wiedzą.....ja tez jak starałam się o pierwszego kota(nie dostałam) jako swój plus pochwaliłam się przyszłym zamieszkaniem na półhektarowej działce..... :oops: :oops: Bo wcześniej miałam psy..... nie skreślajcie tak od razu....

Ja to Cie bardzo przepraszam, ale jakbyś Ty do mnie tak napisała to bym Cię skreśliła od razu.
Tu idzie o koty, nie o ludzie.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw sty 17, 2013 0:54 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Czy to znaczy, że jak ktoś mieszka na wsi z ogrodem, to nie może wziąć bezdomnego persa???
Wszystkie koty są nasze!
Tak tylko mi się zdawało: Koty są Miau!

Qruella

Od: Sob lis 26, 2011 14:53

Post » Czw sty 17, 2013 2:22 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Zależy, czy by tego persa wypuszczał czy nie...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw sty 17, 2013 2:44 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Oczywiście, że wypuszczał, bo koty lubią polować, skubać trawę, wspinać się po drzewach, wygrzewać na słońcu i bawić z innymi a na zewnątrz mają tego najwięcej i są najszczęśliwsze. Zamykać kota w domu, kiedy wokół tyle ciekawych rzeczy i do łapania i do wąchania, to prawie zbrodnia!
Wszystkie koty są nasze!

Qruella

Post » Czw sty 17, 2013 3:06 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Qruella pisze:Oczywiście, że wypuszczał, bo koty lubią polować, skubać trawę, wspinać się po drzewach, wygrzewać na słońcu i bawić z innymi a na zewnątrz mają tego najwięcej i są najszczęśliwsze. Zamykać kota w domu, kiedy wokół tyle ciekawych rzeczy i do łapania i do wąchania, to prawie zbrodnia!

Lubią też ginąć :evil: Wtedy też są takie szczęśliwe?
viewtopic.php?p=8865309#p8865309

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw sty 17, 2013 3:19 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Są różne historie i wkładanie ich do tego samego worka jest dużym błędem! Jeśli się ich nie zna, nie wolno wyrokować.
Wszystkie koty są nasze!

Qruella

Post » Czw sty 17, 2013 7:20 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Wolierę wybudować i po krzyku :ok: Taką co nawet osa nie wpadnie.Tak zazdroszczę niektórym jak fotki ogladam.Koty szczęśliwe latem.Znajoma zrobiła i zadaszenie jest by słońca wszędzie nie było.Rewelacja,chuśtawki kocie :D Szelki są niepewne wczoraj się przekonałam :( Ręka podrapana kot z nerwów z szelek wyszedł i dobrze że to było na klatce schodowej nie na dworze :strach: Nie miałam zamiaru wychodzić na mróz tylko kota uspokoić bo się nudził i nie mogłam spać.Jak czasem TŻ gada o wypuszczeniu Bejbi na posesjii w Kołobrzegu 1000 metrów kw.to mam ochotę go zamordować :evil: Wolierę mówię zrób i już.Nie wypuszczę bo już tam jeden kot dziki był przejechany choć prawie zero ruchu.Czy on nie rozumie że instynkt weźmie górę :?:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw sty 17, 2013 8:09 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Ponieważ jestem założycielką tego wątku to napiszę najgrzeczniej jak potrafię

TO jest wątek persów poszukujących DOMÓW NIEWYCHODZĄCYCH odpowiednio zabezpieczonych. Takie są warunki adopcji i jak już miliony razy napisałam dyskusji to podlegać nie będzie.

Każdego kto chce sobie podyskutowac na temat konieczności wychodzenia kotów zapraszam na stosowne wątki. Pełno ich tu. Żadnej z nas 3 decydujących o losie tych kotów NIKT nie przekona do zasadnosci istnienia "persow wychodzących".

Koty są: kradzione, zagryzane, ulegają najprzeróżniejszym wypadkom, na świecie roi się od wariatów. Persy to rasa stworzona do życia na kanapie, a nie łapania myszy. Mają krótkie pyski, długie futro i specyficzne podjeście do rzeczywistości. I jeśli ktos nie ma dość wyobraźni by to zrozumiec, to moge jedynie współczuć - jego/jej kotu......

HOWGH.
Ostatnio edytowano Czw sty 17, 2013 8:14 przez Neigh, łącznie edytowano 2 razy
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sty 17, 2013 8:12 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Amen do mnie dotarło.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw sty 17, 2013 8:30 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty są: kradzione, zagryzane, ulegają najprzeróżniejszym wypadkom, na świecie roi się od wariatów. Persy to rasa stworzona do życia na kanapie, a nie łapania myszy. Mają krótkie pyski, długie futro i specyficzne podjeście do rzeczywistości. I jeśli ktos nie ma dość wyobraźni by to zrozumiec, to moge jedynie współczuć - jego/jej kotu......

Qruella ja jestem na to zywym dowodem.Bo pomimo tego ze kot wychodzil na podworko tylko wtedy kiedy ja kota ukradli,nie byl to pers a tylo podobny do persa 7 letni kastrat,ale wypilegnowany i zadbany.ja tez mieszkam na odludziu,Mam 3 psy w tym jednego pitbula i miX pitbula z dogiem niemieckim,wygladaja,ale tylko wygladaja groznie,mimo to kota ktos zawolal i wyciągnal przez ogrodzenie.A weszlam do domu tylko odebrac telefon 5 min .mnie nie bylo.Cała akcja miała miejsce pod koniec lipca ubiegłego roku.
Znudziło Ci się być królem w swoim domu?
Spraw sobie kota

mone4ka

Od: Wto cze 29, 2010 17:18

Post » Czw sty 17, 2013 9:33 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Mieliśmy skończyć temat przypominam bo tu nie chodzi o innych doświadczenia tylko adopcje.
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]