GLIWICE-DT Gosi B-POŁAMANA CZESIA Z WYPADKU - RATUNKU - s.43

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 10, 2011 10:31 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba i połamana Sajgonka

Witajcie Kochani! :)
Bardzo mnie cieszą takie wiadomości :ok:
Głaski dla Sajgoni i reszty :love: :kotek: :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob gru 10, 2011 23:50 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba i połamana Sajgonka

Gosiu, to jest kocur z Waryńskiego, nazwałam go Maciej :D , faktycznie jest duży i miziasty.
Porobię mu ogłoszenia.

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Ewa 507 953 900 e-mail korespondentka2@wp.pl
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
JAMNIKI DO ADPCJI : http://jamniki.eadopcje.org/
www.poomoc.pl

Korespondentka

Od: Wto lis 09, 2010 22:42

Post » Nie gru 11, 2011 8:21 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba i połamana Sajgonka

Sajgonka nie żyje :( Umarła kilka minut po północy w Klinice na nocnym dyżurze. Nie mam pojęcia co się stało.Kot czuł się dobrze, ładnie zjadła kolację, miziała się, wszystko było ok, zaglądałam do niej około 20.30. Przed 22.00 kotka rozdarła się rozpaczliwie, jak do niej dobiegłam zobaczyłam kocicę wyprężoną, z wywalonymi oczami i językiem, dyszącą, z łomoczącym sercem. Na podkładzie był mocz lekko zabarwiony na różowo.
10 minut później byłam w klinice - USG wykazało obecność niewielkiej ilości płynu w jamie brzusznej, którego nie udało się pobrać, ale który wykapał (kilka kropli) przez dziurę po igle. Kotka dostała leki i kroplówkę, ale zaczęła tracić temperaturę. Dwukrotnie zwymiotowała treścią najpierw żołądka potem jelit, po czym jeszcze raz się wygięła w pałąk i przestała oddychać. Kompletnie NIKT NIE MA POMYSŁU CO SIĘ STAŁO !!! Jutro postaram się przeprowadzić sekcję, bo to musi zostać wyjaśnione. Nie umiera się tak o, po prostu, w 7 dobie od wypadku, zwłaszcza gdy kot kilka godzin wcześniej doskonale się czuł...

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Nie gru 11, 2011 8:44 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Ja po prostu pier ..... ObrazekObrazekObrazek
Losie okrutny, dlaczego ciągle to robisz, DLACZEGO :?: :crying: :crying: :crying:

Sajgoniu Kochana, piękna, dzielna pingwiniu - śpij spokojnie [*]

Erin

Post » Nie gru 11, 2011 12:04 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Żegnaj Sajgonko [*] :cry: .W ostatnich chwilach nie byłaś sama-Gosia była obok Ciebie do samego końca.Za TM już nie grożą Ci samochody i inne niebezpieczeństwa.
Ostatnio edytowano Nie gru 11, 2011 20:01 przez grzes78b, łącznie edytowano 1 raz
Neska za TM :-( Zuzia za TM :-( [*][*]
"Kiedy żegnasz przyjaciela, nie smuć się, ponieważ jego nieobecność pozwoli ci dostrzec to, co najbardziej w nim kochasz."
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

grzes78b

Od: Sob paź 31, 2009 18:39

Post » Nie gru 11, 2011 17:56 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto gru 13, 2011 18:05 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Bubie dziś zdjęliśmy szwy, kicia została też odrobaczona. Dziąsła pięknie się goją, a Buba robi postępy - już nie mieszka sama w moim dawnym pokoju, lecz zaczęła wychodzić do chłopaków. I, co dziwne, Gruby jest nią zachwycony - łazi za nią, ćwierka, zagaduje, a ona mu odpowiada :) Może mu się spodobała, bo też jest taka okrągła :)

Buba to koto-pies. Za moją mamą łazi jak przyklejona, nie cierpi być sama, lgnie do człowieka niesamowicie. Odmówiła jedzenia mokrych posiłków i głośno domaga się chrupek, co może zaskakiwać biorąc pod uwagę, że praktycznie kicia nie ma zębów. A już na pewno nie ma zębów zdatnych do gryzienia karmy... Ale ona się tym zupełnie nie przejmuje. Dziś miała sesję do ogłoszeń - zaczynamy rozglądać się za domem...

To, o czym będzie musiał pamiętać nowy opiekun Buby, to o regularnym kontrolowaniu stanu jej zębów. Bo niestety Buba może mieć jeszcze w przyszłości z nimi problemy. Dlatego dom, który zdecyduje się ją przyjąć, będzie musiał zrobić to bardzo świadomie...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gosia B

Post » Wto gru 13, 2011 18:18 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Bobek dostał szczepionkę na grzyba, która na szczęście zahamowała dalszy postęp choroby. W tej chwili odpadają mu strupy a miejsca zmienione chorobowo powoli zaczynają zarastać futerkiem. Jutro kontrola i zaczniemy się przymierzać do szczepień przeciw wirusówkom. Obecnie Bobek wygląda tak:
Obrazek

A Pani Magda, którą mały zauroczył 2 tygodnie temu, nadal na niego czeka :D

Gosia B

Post » Wto gru 13, 2011 18:19 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Gosia B pisze:Bobek dostał szczepionkę na grzyba, która na szczęście zahamowała dalszy postęp choroby. W tej chwili odpadają mu strupy a miejsca zmienione chorobowo powoli zaczynają zarastać futerkiem. Jutro kontrola i zaczniemy się przymierzać do szczepień przeciw wirusówkom. Obecnie Bobek wygląda tak:
Obrazek

A Pani Magda, którą mały zauroczył 2 tygodnie temu, nadal na niego czeka :D

super :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro gru 14, 2011 0:39 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Ale cudny :love:

Sajgoniu, pamiętam :cry:

Erin

Post » Śro gru 14, 2011 5:57 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Wszystkie są piękne. I każdy dom, biorąc zdrowego kota, też musi go brać świadomie. Bo każdy kot przecież kiedyś zachoruje. Marzy mi się, żeby ludzie o tym pamiętali.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro gru 14, 2011 8:40 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Gosiu, widziałaś to? W Chorzowie
viewtopic.php?f=1&t=136880&p=8322536#p8322536
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro gru 14, 2011 9:04 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Tam się tym już ktoś zajął, nie? Ja i tak nie pomogę - po pierwsze Chorzów daleko, po drugie mam chwilowo dość własnego dramatu niestety...

Tak na margin esie to wczoraj udało się wysterylizować kolejną koteczkę w Gliwicach. Podliczyłam i wyszło mi, że w tym roku wycięłam jak na razie 71 kotów. Całkiem dobry wynik. Ciekawe, czy w przyszłym roku będzie lepiej? :)

Gosia B

Post » Śro gru 14, 2011 10:39 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Gosia B pisze:Tak na margin esie to wczoraj udało się wysterylizować kolejną koteczkę w Gliwicach. Podliczyłam i wyszło mi, że w tym roku wycięłam jak na razie 71 kotów. Całkiem dobry wynik. Ciekawe, czy w przyszłym roku będzie lepiej? :)

Terminator normalnie :twisted: koci terminator :ryk:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro gru 14, 2011 11:57 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba, Sajgonka za TM ;(

Pinia nadal jest u nas. Ludzie się wycofali, nie omieszkawszy zmarnować z między czasie ponad tydzień na podejmowanie decyzji. Z resztą nawet mnie nie poinformowali, że się wycofali, tylko po prostu przestali odbierać moje telefony. Uwielbiam takich.... Czyli koniec końców dobrze, że kicia tam nie trafiła. Wczoraj porobiłam nowe zdjęcia i zaczynamy szukać sensownego domu. Choć nie powiem - nie będzie to łatwe, bo teraz święta za pasem i potencjalny właściciel będzie się musiał poważnie natrudzić żeby kota dostać. Bo na prezent nie wydam ni hu hu. A tak wygląda mała:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zmienię też imię dla potrzeb adopcyjnych, bo już kilku osobom odmawiałam wydania kota, więc nie chcę żeby łatwo trafiły an to same ogłoszenie Bo to były an prawdę UPARTE osoby...

Gosia B

[poprzednia][następna]