DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 26, 2012 11:02 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

To moja 1/10 persa. Nie mieliśmy szans, Perełka miała chłoniaka, odeszła na początku lipca.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przez całe życie była dzika, ale gdy wiedziała, że jest chora sama przyszła po pomoc. Uwielbiała się czesać, dziki kot :!: Gdy była jeszcze zdrowa na wolności, miała piękne gęste, lekko dłuższe futerko i piękny puszysty ogon. Gdy zachorowała, nie przypominała już tego pięknego kota. Była kochana, strasznie mi jej żal...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt paź 26, 2012 21:14 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Śliczna...co za wyrazisty pyszczek...szkoda...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie paź 28, 2012 11:57 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Bardzo, charakter też miała niesamowity.

A to wieści i zdjęcia z domku Juniorka. Strasznie się cieszę, że Junior wreszcie ma swój dom !

Witam serdecznie :)
Postanowiłam napisać krótkiego maila odnośnie aklimatyzacji Juniora.
Przede wszystkim jeszcze raz dziękujemy za to, że Junior do Nas trafił. Jest fantastycznym kotem. Energii ma za dwoje ;) Jednocześnie jest szalenie przytulny, kiedy wieczorem siedzimy z mężem i np. oglądamy tv on wskakuje na sofę, pomiędzy Nas i zwija się w (jak to mój mąż powiedział) krewetkę. Mruczy niesamowicie :) Ładnie je, jest bardzo grzeczny. Lubi spacerować po meblach, jest tak zwinny, że niczego nie zrzuca. Lubie patrzeć przez okno, wścieka się gdy gołębie siedzą na balkonie. Uwielbia siedzieć w kuchni, u góry, na meblach. W koszyku, do którego ledwo wchodzi hehe.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na komórce mam też zdjęcia z domku Aprilki, Państwo są nią zachwyceni, wszyscy ją kochają łącznie z psem. Jak zrzucę zdjęcia na komputer to wkleję. Pożyczyliśmy też aparat od dobrej ciotki sisay, więc będziemy robić nowe foteczki. Wczoraj na Akcji Adopcyjnej wzięliśmy też trochę whiskasa i kitiketa, musimy robić zapasy dla bezdomnych kotów. Oby zima była łagodna w tym roku.

OlaLola

Post » Wto paź 30, 2012 0:10 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Juniorek jest śliczny i ładnie mu w tym przymałym koszyczku :1luvu: Najwyraźniej jest samopakującym się prezentem :lol: Oby mu się dobrze wiodło w nowym domu i żył długo i szczęśliwie z nową rodziną :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A jak zdrowie maluchów? Katar wyleczony?
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Wto paź 30, 2012 11:57 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Maluchy zdrowe tfu tfu, planujemy szczepienia, ale chce to tak ogarnąć, żeby zaszczepić wszystkie koty na raz, a nie na raty. Dziś dorwałam się do aparatu sisay i oto efekty :)

Kazia ze swoją ulubioną piłeczką:
Obrazek
Obrazek

Puszek pozdrawia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tomcio gimnastykuje się :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Wto paź 30, 2012 12:01 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

łomatko ale to wszystko urosło!!! 8O
Zupełnie inne kociaki :)
Tomciowi leci jeszcze z oczu?

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto paź 30, 2012 12:05 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Czasem mu załzawią oczka, ale tak to jest już ok. Następna część.

Jeżynka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kazia:
Obrazek

Tomcio:
Obrazek

OlaLola

Post » Wto paź 30, 2012 12:16 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Romcio:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tomcio:
Obrazek

Kazia:
Obrazek

Lucky:
Obrazek

Jagódka:
Obrazek
Obrazek

Jeżynka:
Obrazek

OlaLola

Post » Śro paź 31, 2012 16:49 Re: DTu OlaLola. Nowe zdjęcia str 41.

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro paź 31, 2012 17:51 Re: DTu OlaLola. Nowe zdjęcia str 41.

Puchaci !
Halloween dziś :)

OlaLola

Post » Śro paź 31, 2012 18:51 Re: DTu OlaLola. Nowe zdjęcia str 41.

Halbina!!!!On jest absolutnie cudny!!!!
Jak to nie masz persów???EGZOTYKA MASZ!!!

Zawsze marzyłam o egzo...póki co mój ogolony Leoś ma takie włosy,że może uchodzić...przez chwilę...

A kot w granatowej marynarce i białej koszuli jest powalający.
Krawata nie ma... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro paź 31, 2012 22:04 Re: DTu OlaLola. Nowe zdjęcia str 41.

:oops: fotka przeklejona z facebooka... ja mam puchate i plaskate, ale inne... kliknij w mój banerek w podpisie...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro paź 31, 2012 22:30 Re: DTu OlaLola. Nowe zdjęcia str 41.

Ale cudne kociarstwo u Ciebie :1luvu: Romcio z biedronką - super fotka :lol: A tak z niekocich tematów, to masz Ola super piec kaflowy :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw lis 01, 2012 11:16 Re: DTu OlaLola. Nowe zdjęcia str 41.

Śliczne kociątka :1luvu: i bardzo urosły. Mnie też zachwycił Romcio z biedronką :D
Jaki zabieg miała Jeżynka? Ubranko ma jak po sterylizacji, ale to chyba jeszcze za wcześnie? Możliwe, że pisałaś, ale mi umknęło :oops: Ostatnio rzadko jestem na forum.
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Czw lis 01, 2012 12:05 Re: DTu OlaLola. Nowe zdjęcia str 41.

ewan pisze:Ale cudne kociarstwo u Ciebie :1luvu: Romcio z biedronką - super fotka :lol: A tak z niekocich tematów, to masz Ola super piec kaflowy :ok:

Dzięki, szkoda, że bez paliwa.... :oops:

Dodam, że Romek nie zjadł biedronki. :)

Jeżynka nie miała żadnego zabiegu, ale rozdrapała sobie strupka po źle zrobionym zastrzyku. Smarowaliśmy to fioletem, ale niestety przez noc rozdrapała się tak, że wylądowaliśmy u weta. Jeżynka dostała leki przeciwświądowe, maść, a teraz spray no i się leczymy. Jest już o wiele lepiej. Ranka jest o wiele mniejsza, znów zrobił się strupek. A Jeżyna odziana jest w:
gazę, bandaż, skarpetę z otworkami na łapki i głowkę i ubranko po sterylce. Wbrew pozorom pozwala się bez problemu ubrać, czy rozebrać na zmianę opatrunku. :mrgreen:
Tylko bardzo się boi sprayu nie dlatego, że ją boli tylko odgłos przy "psikaniu" bardzo ją straszy... :(

OlaLola

[poprzednia][następna]