Wysypisko śmieci i bezdomni- wszystkie koty w DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 20, 2016 18:17 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

no nie wiem co by sie działo, jakby mi tak kota pocharatali :evil:
obawiam się, że krew by się polała i na pewno nie moja i nie kota
biedna mała :(

myslę, że to zarośnie
Bianka nie miała futerka na połowie pycholka, było zaropiałe mięsko
leczone zarosło, chociaz tuz pod oczkiem paprało się okrutnie, tzn. rana zabliźniła się, ale skóra długo była w stanie zapalnym z wysiękiem limfy, potem zaczęło zarastać
jest dobrze
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob lut 20, 2016 22:10 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

Zabliźni się napewno,ale czy porośnie futerkiem...

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Nie lut 21, 2016 9:26 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

rachunek od okulisty+ Braunol
Obrazek

i za kolejne krople
Obrazek

tabo10

Post » Nie lut 21, 2016 9:32 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

Tak wygląda cała ekipa :D
Obrazek

a to kocurek z oczkiem po kk
Obrazek

I mega robale,których się pozbywamy :201422 ( obrzydliwi nie patrzeć).Było ich bardzo dużo.Koteczka jest najsłabsza,wciąż ma mega wychodzące trzecie powieki.
Obrazek

tabo10

Post » Wto lut 23, 2016 7:13 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

Ja jestem obrzydliwa, ale dzięki za poglądowe zdjęcie, wiedzy nigdy za dużo.
Kitusie śliczne, i ten czarny :1luvu: i te tabby :1luvu:

Jesteś wspaniała, że je wzięłaś :201494
Teraz już muszę pędzić, ale wieczorem podeślę Ci jeszcze grosik na leczenie i karmę.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Wto lut 23, 2016 9:42 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

oooooo
jaka ładna gliiiiista
:twisted:
Obrazek

Kinnia

Post » Wto lut 23, 2016 10:52 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

Kinnia pisze:oooooo
jaka ładna gliiiiista
:twisted:

tylko Ciotki z miau potrafią tak podziwiać wzorową qpę z pięknym robalem :mrgreen: :wink:

tak,Baltimoore- zrobiłam to zdjęcie celowo poglądowo,bo glisty są tu wręcz wzorowe,jak z podręcznika studenta weterynarii.Było ich więcej,ale ta ładnie się wypreparowała z materiału.Wygląda trochę jak żyłka na ryby :ryk:
Mam nadzieję,że po kolejnym odrobaczeniu już ich nie ujrzę.
Cóż,qpa jest b.ważna,to przewodni temat każdego kociarza :201470

tabo10

Post » Wto lut 23, 2016 11:18 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

W niedzielę odwiedziłam wysypisko z meggi2. Meggi2 :1luvu: była tak kochana,że podarowała bezdomnym (oraz ich suni śpiącej w łóżku) swoją nową,nieużywaną kołdrę.Dzięki czemu suńka z panią będą już spały w ciut mniejszym brudzie. Niestety przydałyby się jeszcze jakieś poduszki i koce. Żeby można było całą zawartość tego barłogu zgarnąć i wywalić. A położyć nowe.Wierzcie mi to wszystko jest czarne z brudu :evil:
Gdyby komuś zbywały używane,ale CZYSTE:
-koce
-poduszki
-dywan/wykładzina na podłogę (ich jest po prostu sztywny z brudu)-ale to oczywiście w drugiej kolejności
badzo proszę dajcie znać.
Potrzebne też są świece (każde,prócz cieniutkich z tortu urodzinowego :wink: ),napoczęte i wypalone do połowy też.Tam nie ma światła.Nic nie ma...Nieważne.

Dzięki meggi2 :1luvu: i jej podwózce mogłam też zawieźć (i nie dźwigać) kotom i suni trochę karmy. Odrobaczyłam też Miliprazonem (tańszy odpowiednik Milbemaxu)dwa koty (jeden to mama wyadoptowanego ostatnio Lolka,bardzo do niego podobna).Trzeciego kota nie było.Sunia też dostała środek na odrobaczenie,Aniprazol. Pewnie mnie za to znienawidzi,bo wpychałam na siłę do pysia. Tabletki zasponsorowała Baltimoore :1luvu: ,dzięki wielkie!

Przy okazji odwiedziłyśmy z meggi2 koty ze śmietnika. Dzięki meggi2 miały tym razem do jedzenia Shebę :P
Obie nie możemy wyjść ze zdumienia jak to możliwe,że obok mieszka osoba z forum i palcem w bucie nie drgnie,by choćby czystą wodę i trochę karmy zostawić dla kotów śmietnikowych :?: :!:

Meggi2 :1luvu: dziękuję za niedzielną wyprawę,która była dość uciążliwa i dla Ciebie i Twego samochodu.
Baltimoore :1luvu: ,dziękuję za wsparcie- mam nadzieję,że koty i sunia wysypiskowa też pozbędą się robali,jak moje tymczasy.

tabo10

Post » Wto lut 23, 2016 12:01 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

znów to samo
:(
Obrazek

Kinnia

Post » Czw lut 25, 2016 17:08 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

Dziś jedziemy na zdjęcie szwów i szczepienie całej trójeczki :ok:
A są to Stefcio (czarny),Edzio(bury nieśmiałek,z oczkiem po kk) i maleńka,drobniutka Lila :1luvu:

tabo10

Post » Czw lut 25, 2016 20:56 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

Faktycznie miejsce okropne, syf, brud, bez prądu, wody. Jeszcze nie widziałam czegoś podobnego. Dojazd takim maleństwem jak moje to makabra, nasłuchiwałam się czy nie toniemy w tych kałużach i dziurach w ziemi.
Tam wszystko jest potrzebne. Szczęśliwe już te zwierzęta, które tabo :1luvu: zabrała z tego miejsca. Kociny wychudzone, ładnie umaszczone i nie dzikie.
Gosiu załóż może wątek z pytaniem czy ktoś z forum mieszka w pobliżu i pomoże w realu w karmieniu czarnego stada w śmietniku. Twoje podróże z Rakowca na Włochy przy obecnym stanie narządu ruchu to olbrzymie wyzwanie dla Ciebie.
Kciuki za dzisiejszą wizytę z kocim stadem. :ok:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw lut 25, 2016 21:22 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

Ja też trzymam kciuki :ok:

A koło śmietnika chyba ktoś mieszka, z tego co widziałam w innym wątku.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Czw lut 25, 2016 22:07 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

meggi 2 pisze:Faktycznie miejsce okropne, syf, brud, bez prądu, wody. Jeszcze nie widziałam czegoś podobnego. Dojazd takim maleństwem jak moje to makabra, nasłuchiwałam się czy nie toniemy w tych kałużach i dziurach w ziemi.
Tam wszystko jest potrzebne. Szczęśliwe już te zwierzęta, które tabo :1luvu: zabrała z tego miejsca. Kociny wychudzone, ładnie umaszczone i nie dzikie.
Gosiu załóż może wątek z pytaniem czy ktoś z forum mieszka w pobliżu i pomoże w realu w karmieniu czarnego stada w śmietniku. Twoje podróże z Rakowca na Włochy przy obecnym stanie narządu ruchu to olbrzymie wyzwanie dla Ciebie.
Kciuki za dzisiejszą wizytę z kocim stadem. :ok:

:ok:
Najciemniej czasem podlatarnią
tabo10 pisze:Obie nie możemy wyjść ze zdumienia jak to możliwe,że obok mieszka osoba z forum i palcem w bucie nie drgnie,by choćby czystą wodę i trochę karmy zostawić dla kotów śmietnikowych :?: :!:

:!: :!: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt lut 26, 2016 13:48 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

Wczoraj byłam u Lolunia:) Ma się świetnie.Na wejściu przywitał się ze swoim Pańciem,nie ze mną :evil: :ok: Wyszedł do nas do przedpokoju leniwie rozciągając się (pewnie spał cały dzień;) Podszedł do Pana i ocierał się o nogi. Ewidentnie witał Go. Jest kochanym kotem. Panowie twierdzą,że nie wyobrażają już sobie jak to było przed Lolkiem.Nie wyobrażają już sobie życia bez niego. Mówią,że jego adopcja to była najlepsza decyzja :piwa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:mrgreen:
Obrazek

i to w umywalce,z kaczuchami,uwielbiam :D Pan mówi,że zastał go tak rano,śpiesząc się do pracy,a Lolek miał wyraz twarzy pt."A właśnie ,że nie umyjesz zębów :twisted: "
Obrazek

Zdarzył się też ostatnio wypadek Lolkowi.Spadł skądś w mieszkaniu (bo on taka troszkę pierdołka jest,co,zresztą, jest w nim bardzo słodkie-mówi Pan) i potłukł tylną łapkę.Kulał. Nie obyło się bez natychmiastowej wizyty u weta i rtg.Na szczęście obeszło się na strachu.Wczoraj chodził już wzorowo i wyglądał kwitnąco.

Wszystkim kotom takich adopcji życzę!

tabo10

Post » Pt lut 26, 2016 13:57 Re: Wysypisko śmieci i bezdomni- KOLEJNE KOTY SZUKAJĄ DS

Lolek cudny. A poleciłaś moją wetkę?
Nowe tymczasiaki ładne, moją faworytką jest dziewczynka :)

Może naprawdę załóż wątek na Kotach w sprawie pomocy dla bezdomnych i kotów. A ten wątek zostaw dla tymczasów. Tu pewnie sporo osób w ogóle nie zagląda.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 2 >>

[poprzednia][następna]