OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 04, 2014 23:00 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

melduję na Twoim się z duzym opóźnieniem ale jestem i czytam jak czas pozwoli i trzymam kciukasy za wszystkie mordki u Ciebie i te co wyszły do DS aby bez problemów i szczęśliwe sobie zyły.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Sob lip 05, 2014 6:32 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

Klusie z mamunią :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob lip 05, 2014 7:29 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

Mamusia wczoraj mruczała jak najęta siedząc w swym koszyku i karmiąc dzieci. Udałam,że nie widzę miski z żarciem w swej dłoni, która była przyczyną jej zadowolenia. Ważne ,że mruczała. Dziś jakem samochwała, uprzątłam dom i myjąc podłogę w pokoiku miałam oko na siebie. Mama nie raczyła zwiać do koszyczka. Ale najważniejsze było o rannej godzinie. Przyniosłam wczesne śniadanko a ona wyszła i spokojnie jadła w mej obecności. Pomerdałam jej troszkę karczek.
Wersja jest taka, bardzo odległa, że mamcia wraca na swoje śmieci jak dzieci (daj Boże ) szczęśliwie odchowa. Ale tam są 3 nerki na 6 kotów. No teraz na 5.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lip 05, 2014 15:27 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

nasza mamusia dzika ,ale na 1000% miałam kontakt z człowiekiem ,kiedyś :? klusie maleńkie jeszcze ,dwie dziewunie i chłopak.
Najgorsze przed nami ,trzeźwa głowa czyli Aga przypomniała o testach..,aż się bojam..
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob lip 05, 2014 20:28 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

<3
melduję się, Asiu!!
Ucałowania :D
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Sob lip 05, 2014 20:42 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

Będzie ok Dorotko.

Pojechałam ci ja sobie dziś na rowerek.TZ po nocce zaległ w kocim pokoju a ja po odespaniu sprzątania postanowiłam popracować nad cellulitem. I oponką. Tyłeczek nawykł już bom już jeździła i nie buntował się tak widząc siodełko. Jak mijałam paniusię na składaku to jej wichrowym pędem koka zwichrowałam na łepetynie. Wiater jej zapytanie przyniósł czemu jak tak szybko pedałami kręcę ? Wiater poniósł odpowiedź ,że dla zdrowotności.

Nerwy miałam straszne rankiem bo dziś postanowiłam poprać kocie kocyki co zalegały już jakiś czas w łazience. Zajęły brodzik .Dobrze im tam było. Nam mniej bo za każdym razem chcąc stoknąć się, trzeba było je wyciągać. TZ znosił to ze spokojem. Nawet jak się odważył coś pomruczeć to tylko przy odkręconej wodzie. Podsłuch zagłusza...Tak mówią filmy szpiegowskie. :mrgreen:
Wracając do chrzanionych kocyków. Chrzanione kudły nie chciały zejść. Ileż ja kota ściągnęłam z tych biednych polarków. Rączki białe umordowałam totalnie. Plecyki obolały trudno było wyprostować. Woda lała się i lała. Licznikowi się już całkiem zakręciło. Upecałam też łazienkę dokładnie. Po całej kudłatej operacji musiałam jeszcze i to to sprzątać. TZ wrócił akuratnie jak się wyprały a ja ochłonęłam. Wrócił akuratnie na czas ich wywieszania. Poprosiłam by na sznurkach w domu rozwiesił a nie na okiennej suszarce. Bo Rufi spał pod okienkiem na (szlag) polarku i by okno otworzyć należało dziecko zbudzić. Popatrzył na mnie z politowaniem .Ale sznurki zapakował polarkami.

Sobota była więc polarkowa. Jako blondynka zawsze sobie zjadę powód by głowa rozbolała.

Miałam też telefon o kociki. Jakiego? A tego co pani ogłasza.
Ale jeden mi utkwił w pamięci. Pani chce mco ale mój jest taki ładny, że złamie się i weźmie ode mnie. A chciała mco bo ma dzieci i nie drapią. Pytam słodko co nie drapie? Dzieci kota? czy odwrotnie? Pani oburzona wyskoczyła z tekstem że jej dzieci nie drapią kota...
Potem ześmiała się. Ale kot i tak nie pójdzie bo zabezpieczenia to więzienie.

Poważyliśmy dzieciory. Jedno małe z białym ważyło 260 reszta 300.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lip 05, 2014 21:57 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

Znowu komuś dobremu kota żałujesz? ;)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lip 05, 2014 22:03 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

Asia taka jest. Nie da dobremu człowiekowi kota :wink:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lip 06, 2014 9:24 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

Gdyby kogoś interesowało to jestem w stanie załatwić RC baby cat po 80zł za 4kg. U Ani Rylskiej zbieramy na kupno 1x4 zostałoby 3x4kg
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie lip 06, 2014 12:43 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

I my sie meldujemy, z opóźnenem, bo dopiero co wróciłam z leśnego zacisza.A tu takie niespodzianki!
Beata z Gucikiem i Lusią

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Nie lip 06, 2014 18:07 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

Zrobiłam sobie dziś pielgrzymkę chrupkową .I wodową, bo trzeba dolać w michy płynu. Nie tylko dosypać suchego. Wczoraj jakoś nie miałam pędu. Niestety wraz z ciepełkiem zalegli w opuszczonych "domkach" zabawiacze z piwem. Tydzień temu wlazłam i wystrachałam się. Oni też. Nie zauważyłam zamyślona ,że inaczej drzwi zamknięte. Dziś byłam uważniejsza i zmyłam się słysząc awanturę totalną. Muszę sypać gdzie indziej chrupki bo i tak koty tam nie wejdą.

Na śniadanie ranne nie przyszła Maja .A raczej tylko raczyła inspekcje blatu zrobić. Była za spokojna według mnie. Według Janusza była normalna. Nie wytrzymałam i zafundowałam tyłeczkowi Majki termometr. Samo to ,że nie broniła się wystrachało mnie. Prawie 40 naciągnęła. Telefon do weta. Leki. Zjadła coś tam. Uff. A wieczorem popędziliśmy na wizytę. Ma brzydkie gardło .
Szew ok. Wszystko ładnie zagojone.

Jestem zdołowana bo malce są w domu większe i mniejsze.

Kciuki mocno potrzebne.

Foczki uszki otworzyły i zaczynają wyłazić z koszyka troszkę. Mamunia przywitała mnie i michę rano stojąc i czekając. Dała się pogłaskać, pomruczała a potem opitoliła mnie ,że w posiłku jej przeszkadzam. Karczek ma kościsty, suchy.

Wojtkowi muszę chyba zafundować obróżkę feromonową. Przechodzi sam siebie. Dziewczyny używałyście, podpowiedzcie jaka firma dobra. I tania jako tako. Ostatnia nie sprawdziła się jakoś za mocno ale i chyba szemrana była. Na cenę polecieliśmy.

Ranek to teraz droga przez mękę. Czyściec z muszkową torturą. Ganiają gadziny i żrą co popadnie. Nawet koty mają ich dość.Wczoraj tylko był spokój. Przeszłą dziewoja upachniona tak ,ze aż mi dech zaparło. Muchi pokotem się pozachłystywały i spierniczały na boki odpuszczając sobie bzykanie i żarcie. :mrgreen: Sposób dobry. Tylko jakbym się sama tak wypsikała to bym sama padła.
Obrazek

ASK@

Post » Nie lip 06, 2014 20:04 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

ta obroża jest fajna, w różnych sklepach różne ceny

http://www.keko.pl/vetscription-settle- ... _content=0
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lip 06, 2014 20:36 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie lip 06, 2014 22:47 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

Ja też tę kupowałam ostatnio. U mojego weta 49 zł. A czy działa, nie działa...?????
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon lip 07, 2014 8:33 Re: OTW12- przyroda pustostanów nie lubi :( Foczki s.4

Dzięki dziewczyny. Na spokojnie w domu przejrzę.

U nas bez zmian. Znazcy się obserwuję Majke .Pojawiła się na śniadaniu i coś tam pojadła. Ale mniej niż zwykle.
Koty miały noc wymiany uwag i wręcz łapkoczynów. Było spokojniej deczko jak pokój Danki zasiedliły. Ale teraz doopka blada. Kocica siedzi , pasie się i karmi.

Umęczona byłąm ale wywlokłąm zwłoki na dwór z garami. Jak wróćiłam z karnienia to jednak zległam na troszeczkę. Dziś później do pracy miałąm .Plan był by spokojnie odczekać aż Janusz sie wypindrzy a potem była by moja kolej.Na spokojnie kolej. I usnęłam. Coś tam słyszałam jak sie chandryczą.Janusz, koty, wybieranie żwirku...Przekleństwo dotyczące zaboru Januszowych kanapek otrzeźwiło mnie . Po wyjściu TZ doprowadziałam się do boskiego stanu i wypełzłam mało radośnie do pracy.Wcześniej wypełazłam, bo aptekę musiałam zaliczyć celem zakupu strzykawek i igieł. A nożynki ciężko się przebierały to i droga dłuższa się wydawała. Jak dochodziałm do podowi roboczych zadzwonił telefon. Ki diabeł, Janusz 8O Co ja mogłam sobie pomyśleć widząc tak wczesny telefon TZ do mnie. No co? Nigdy nie dzwoni. Odbieram z drżeniem i już kombinuję ,gdzie kaltkę rozstawimy. Już się martwię.Bo w blond głowinie tylko wersja znalezienie koteczka się zalęgłą jako jednyna możliwa. Słyszę zatroskany głos TZ-ta wstałaś ? bałem się ,że zaśpisz :twisted: No tylko sie pochlastać. Do pracy mam na 8.30 a ten dzwoni z troską bym nie zaspała o 8.20.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]