Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
psyka pisze:Dobrze, małe rosną, zaczynają same zjadać mokrą karmę, a czasami próbują też suchą. Wczoraj przystawiliśmy matce trzy małe ślepe kotki odrzucone przez matkę. Nasza kocia mama dzielnie przygarnęła wszystkie trzy. Początkowo był plan, że zostawimy tylko jednego, ale biorąc pod uwagę, że małe starsze zaczynają jeść same, to jeszcze kilka dni i będzie je można zabrać, wtedy odciążymy matkę. Kotka jest niesamowicie dzielna. Wczoraj wyszła z klatki i zrobiła kupę pod łóżkiem.
Dzisiaj mama zrobiła kupę centralnie na całą trójkę. Bo kuweta to ulubione miejsce wszystkich kotów i nie miała biedna gdzie się załatwić. Po wielkim sprzątaniu i myciu (wacikiem i ciepłą wodą, a potem matka od razu je wylizała) wstawiłam im dodatkowo pokrywkę od pudełka po butach ze żwirkiem, może przeniosą się do tego.
Dodam, że kotka wyszła dziś z klatki, zwiedziła kuchnię, zdziwiła się, że w poziomie tak mało miejsca, więc wskoczyła na blat, a na koniec zjadła pół talerza pasztecików i tuńczyka, które leżały na talerzyku, na podłodze tuż obok mnie.
PS Wstawiłabym zdjęcia, ale nie wiem jak, poproszę Chłopaka wieczorem, to może to zrobi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: ewar i 29 gości