Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
JaEwka pisze:Gdyby to nie było tak szybko to bym poszła ale niestety i czwartek i piątek od rana do późnego wieczora mam już obstawione.
golla pisze:Naprawdę się cieszę, że aż dwa koty znalazły dom i to nie byle jaki, bo dobry dom. Od razu można wyczuć intencje nowej właścicielki kotów.
Muszę przyznać, że bardzo często wśród wyadoptowujących koty jest właśnie Kinia z Darłowa. Ja mam wielki szacunek do takich właśnie bardzo dobrze działających osób, które starają się wyadoptować jak największą ilość podopiecznych, żeby móc pomagać następnym. Nie chcę nikomu tutaj słodzić, ale super prosperujesz Kinga.
turkawka pisze:golla pisze:Fundacje mają prawo do 1% i z tego mogą sobie sfinansować szczepienia. (...)
Pogarsza albo nie pogarsza. Z 1% dostaje się różne kwoty. Nie zawsze są one w wysokości 50000 zł. Czasami zwrot z 1% to 2000zł. Przy dużej ilości kotów, do tego kotów chorych, to jest kropla w morzu.
sisay pisze:turkawka pisze:golla pisze:Fundacje mają prawo do 1% i z tego mogą sobie sfinansować szczepienia. (...)
Pogarsza albo nie pogarsza. Z 1% dostaje się różne kwoty. Nie zawsze są one w wysokości 50000 zł. Czasami zwrot z 1% to 2000zł. Przy dużej ilości kotów, do tego kotów chorych, to jest kropla w morzu.
Nie wszystkie. Od kilku lat przepisy są już inne i możliwość przyjmowania 1 % nie jest jednoznaczna z istnieniem fundacji. Trzeba się o to starać osobno, składać tony dokumentów, wykazać się "pożytkiem publicznym"... wyspowiadać się z całego roku działalności, a za złożenie wniosku wybulić kilka stówek. My już staramy sie trzeci rok.
I rzeczywiście jest to kropla w morzu. Koszty ratowania tych zwierzaków są kolosalne, a każdy chciałby kotka zdrowego, domowego i najchętniej jeszcze z wyprawką i żeby przez długi czas nie trzeba było nic do niego dokładać
Aga.k pisze:Już jestem po wstępnych zakupach dla kotków.
Kupiłam kuwete zamkniętą, przekonał mnie brak rozsypanego żwirku i atmosfera prywatności dla kotka. Jak nie będzie im się podobać to zdejmiemy góre i zobaczymy jak będzie z otwartą ^^.
Kupiłam też 3 miseczki - 2 mniejsze na jedzenie (dla każdego po jednej), 1 nieco większą i głębszą na wodę, oraz jedzenie Royal Canin dla kociąt do 12 miesiąca życia, dobry wybór?
Chciałam kupić jakąś zabawke, ale w zoologicznym nie mieli nic sensownego dla kotów :<.
Czekamy koteczki
Gibutkowa pisze:Jedzenie mokre zooplus.pl
Jedzenie suche krakvet.pl
tam też można znaleźć witaminy i zabawki. Żwirek najlepszy drewniany (kociaki lubią zjadać żwirek a drewniany jest najbezpieczniejszy) ja kupuję taki http://allegro.pl/cat-s-cats-best-eko-e ... 53120.html
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości