Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
anula790820 pisze:Kciukasy sie przydadza! Maly ma spory apetyt, rzuca sie resztkami sil na RC Recoveryale niestety ma tez spora biegunke
Zaraz pojdzie kroplowa, a po poludniu wizyta u weta. Zapytam o te witaminy.
Draugia pisze:Bieguna to na pewno od oleju, więc tym się nie należy przejmować aż tak, byle już nie podawać więcej, bo będzie miał maluszek biegunkę cały czas...
Co do witamin, to jeśli kroplówa jest przezroczysta, to znaczy że bez witamin... jak żółta- znaczy że są witaminki
Jeśli kociaczek je za mało, możnaby mu podać do kroplówy Duphalyte - to taki żółty środek odżywczy...
To że je mało, to nie problem... takie małe kocię to może z łyżeczkę Recovery je na 1 karmienie normalnie, więc też z umiarem go karmlepiej mało, a często...
Podzielam zdanie dziewczyn, raczej maluszek nie ma tych 8 tygodni... ja bym mu była skłonna dać 5-6... a takie maluszki to w większości śpią, szczególnie jak jest chory to norma...
To, że robali nie ma w kupie, to niestety nie jest jeszcze powód do radości... ale dobrze, że zrobił kupala i się nie zatkał glistami![]()
I nie bój się, skoro kociaczek jest pod nadzorem weta, to nie masz co się przejmować, że mu zaszkodzisz... robisz co w Twojej mocy i to najważniejsze![]()
Będzie dobrze!
andua pisze:Mleko nie jest dodawane do karmy, ale jest podawane osobno jako niezależny posiłek. Dziś była jedna kupeczka stała, ładna, ale więcej nie było - nie wiem, ile powinno kupkać takie maleństwo.
Ma coś z tylną nóżką, niestety. Boli go, nie staje na nią, ale wet nie znalazł przyczyny i podał przeciwbólowy, dalej - obserwacja. Je z apetytem, ale nie daje rady poruszać się.
biamila pisze:Słuchaj to z nóżką to może być od robaków porażenie nerwów! lub od kk kaliciwiroza, bo tak też się objawia. Uwaga na podawanie tolfininy, bo mojego Ciastka o mały włos nie zabiła! a czy mały dostaje coś oprócz przeciwzapalnego?
biamila pisze:Słuchaj to z nóżką to może być od robaków porażenie nerwów! lub od kk kaliciwiroza, bo tak też się objawia. Uwaga na podawanie tolfininy, bo mojego Ciastka o mały włos nie zabiła! a czy mały dostaje coś oprócz przeciwzapalnego?
andua pisze:biamila pisze:Słuchaj to z nóżką to może być od robaków porażenie nerwów! lub od kk kaliciwiroza, bo tak też się objawia. Uwaga na podawanie tolfininy, bo mojego Ciastka o mały włos nie zabiła! a czy mały dostaje coś oprócz przeciwzapalnego?
Ok. soboty dostał 2-tygodniowy Convenie w zastrzyku. Dostaje kropelki Gentymacyna do oczu.
Nie wiem, co z tą Tolfininą:/ co robić, help!
I czy te objawy z osłabieniem nóżek są odwracalne?
biamila pisze:Mój dostawał kroplówki, po prostu płukaliśmy go z tych toksyn. Tam były też witaminy, oprócz tego dostawał jakieś zastrzyki ale jakie to nie wiem bo nie mam jego historii choroby przy sobie. Pędź do weta!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 319 gości