4 małe kotki szukają domu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 31, 2011 17:39 Re: 4 małe kotki szukają domu.

Tych przeciwwskazań nie widzieli na podstawie wyników badań :?:
Jakie badania kotka miała robione :?:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Wto maja 31, 2011 23:54 Re: 4 małe kotki szukają domu.

RosePrincess pisze:Chyba ktoś tu nie zrozumiał co pisałam wczesniej. Nie napisałam, że u mnie w miasteczku nie ma weterynarza tylko, że zaden nie chce wysterylizowac, a to różnica. Wiec jak to napisałaś "gdy złamie noge" to jest weterynarz w moim mieście i tam pojde.

Jeżeli nie chce wykonać tak prostego zabiegu jakim jest sterylizacja to co dopiero operacja ortopedyczna jaką jest składanie nogi.

RosePrincess pisze:A ja słyszałam OD WETERYNARZY i nie tylko od nich, że dobrze gdy kotka przynajmniej raz urodzi zanim skaże ją się na bezpłodność.

RosePrincess pisze:WETERYNARZ ZEZWOLIŁ NA TO BO TWIERDZI, ŻE JUŻ PO 8 DNIACH OD PORODU KOTKA MOZE JE BRAĆ.

RosePrincess pisze:Weterynarz a właściwie oboje weterynarzy (bo konsultowałam się z dwoma by mieć pewność, że inny weterynarz uważa tak samo jak ten pierwszy) stwierdzili, że kotka może je śmiało brac. Nie widzą przeciwskazań.

Czy mogłabym prosić dane tych weterynarzy. Chciałabym zgłosić skargę na nich do Krajowej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej oraz zawnioskować o odebranie praw wykonywania zawodu. To szczyt by tacy ludzie mieli do tego prawo.

RosePrincess pisze:Z tego co przeczytałam NA KILKU STRONACH/FORUM (gdyż wole się upewnić, że gdzie indziej tez tak jest napisane) KAŻDE surowe mięso jest szkodliwe dla kota i wywołuje wyżej wymienione rzeczy, jedynym wyjątkiem jest podawanie mięsa które było zamrozone wczesniej bo mrożenie "zabija" wszelkie bakterie.

Nawet długotrwałe mrożenie nigdy NIE ZABIJA BAKTERII, pasożyty owszem.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro cze 01, 2011 6:55 Re: 4 małe kotki szukają domu.

itaka pisze:Czy mogłabym prosić dane tych weterynarzy. Chciałabym zgłosić skargę na nich do Krajowej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej oraz zawnioskować o odebranie praw wykonywania zawodu. To szczyt by tacy ludzie mieli do tego prawo.

Zeby zglosic skarge oraz zawnioskowac j.w. musialabys Ty sama uslyszec to wszystko od weterynarzy, nie mozesz opierac sie na tym, co pisze anonimowa dla wielu z nas osoba na forum.
Mam 3 koty, psa i chomika. I mi ciagle malo.

maggis1980

Od: Pon kwi 19, 2010 9:06

Post » Śro cze 01, 2011 7:39 Re: 4 małe kotki szukają domu.

Co nie zmienia faktu, że sprawą należy się zainteresować. A kto powiedział, że nie można zrobić prowokacji.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro cze 01, 2011 9:52 Re: 4 małe kotki szukają domu.

itaka, gorzej, jak Tobie ci weci beda mogli i chcieli wykastrowac kotki, a karmiacej zabronia dawanie hormonow....
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Śro cze 01, 2011 10:05 Re: 4 małe kotki szukają domu.

wistra pisze:itaka, gorzej, jak Tobie ci weci beda mogli i chcieli wykastrowac kotki, a karmiacej zabronia dawanie hormonow....

dlaczego gorzej? Jak dla mnie dobrze, bo dobrze dla kotów. To by znaczyło- li i jedynie- że autorka wątku szuka dziwnych wymówek na usprawiedliwienie swojego błędu.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro cze 01, 2011 10:35 Re: 4 małe kotki szukają domu.

dla autorku watku :wink:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Śro cze 01, 2011 17:10 Re: 4 małe kotki szukają domu.

XAgaX pisze:dlaczego gorzej? Jak dla mnie dobrze, bo dobrze dla kotów. To by znaczyło- li i jedynie- że autorka wątku szuka dziwnych wymówek na usprawiedliwienie swojego błędu.

Ja żadnych błedów nie popełniłam. Jak mamy się sprzeczac co albo raczej kto tu jest błedem to prosze bardzo.

PROSZE ADMINÓW/MODERATORÓW O ZAMKNIĘCIE TEMATU!
Jak widac niektórzy robią tu spory offtop i zaśmiecają temat!

RosePrincess

Od: Czw maja 26, 2011 15:04

Post » Śro cze 01, 2011 18:20 Re: 4 małe kotki szukają domu.

XAgaX pisze:
RosePrincess pisze:Masz prawko, masz auto to mozesz. Ja nie mam ani jednego ani drugiego.

ja tak samo. Mieszkam w Warszawie, TŻ w aglomeracji śląskiej (i też nie ma auta). Jakoś dajemy sobie radę.

NIE ŻYCZE sobie mowienia mi ze nie chce mi sie jechac z kotką do wiekszego miasta. Bo to, nie że mi sie nie chce.

jest wątek transportowy, może ktoś Was zawiezie albo samą kotkę i potem przywiezie? Próbować w każdym razie warto :)
Sorry, XAgaX, ja czegoś nie rozumiem. Kiedy miałam kota i psa (po 1 egzemplarzu), wszędzie z nimi jeździłam, zarówno autobusami, jak i pociągami. Owszem, posiadam prawo jazdy, ale nie miałam wtedy samochodu. Pół godziny jazdy to tak daleko? Do autobusu nie wpuszczą z kotem? Co za bzdury!!!

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro cze 01, 2011 18:29 Re: 4 małe kotki szukają domu.

AnielkaG pisze:
Jestem z dobrej, zamożnej rodziny i jeśli ktoś kiedykolwiek będzie potrzebował pomocy społecznej to raczej ty, bo na pewno nie ja.

a ja jestem z biednej i niedobrej rodziny i wszystkie kotki mam wysterylizowane, bo umarłabym ze wstydu gdyby u mnie w domu przyszły na świat kociaki

ale widać- pieniądze nie idą w parze z rozumem i ogładą

Anielko, zgadzam się z Tobą w 100%. :piwa:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro cze 01, 2011 18:48 Re: 4 małe kotki szukają domu.

Zamykam na prośbę autorki wątku.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

[poprzednia]