Delikatna Trisia szuka DS! Lalunia i Chmurka już na swoim!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 06, 2010 23:29 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

ja się cały czas biję z myślami.
tzn Chmurka jest słodka i kochana i już przywykłam do myśli że jest moja i trochę nie wyobrażam sobie jej odejścia.Myślę tylko czy u mnie będzie wystarczająco szczęśliwa(choć na nieszczęśliwą to ona nie wygląda :) )
Moja wet znając moje warunki mówi że ona u mnie w ogrodzie będzie miała lepiej niż w niejednym domu a skoro była na cmentarzu to powinna żyć na dworze bo w domu będzie jej za ciepło i będzie się przeziębiać.
mówi mi że teraz będzie wystarczająco ciepło i jest jeszcze na tyle daleko do zimy że Chmurka spokojnie zaaklimatyzuje się w ogrodzie.
Drugie wyjście jest takie aby przemieszkała do wiosny w niewykończonej części domu a wiosną poszła do ogrodu.

Pomyślałam więc że gdyby znalazła lepszy dom niż mój to mogłabym ją oddać.ale tylko w takim wypadku.
i dlatego może na wszelki wypadek zacząć szukać jej takiego super domku przy założeniu że jeśli się znajdzie to oddamy chmurkę ,jeśli nie to zostanie u mnie.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto wrz 07, 2010 9:06 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Też bym byłą tego zdania. Jeśli więc możesz to przechowaj koteczkę w tym niewyremontowanym domku. Bo w końcu po to ją wyciągałyśmy z cmentarza aby ją zgarnąc do domu a nie żeby znów musiała być na dworku. Ona jest młoda i mimo że była cały czas na dworzu to zimy raczej jeszcze tam nie przeżyła i raczej by jej nie przetrwała na dworku.
Kocia zasługuje na dobry i ciepły domek. Sądzę, że ona spokojnie da się ułożyć na koteczkę niewychodzącą zupełnie. Ona uwielbia człowieka, a każdy kot to piecuch i ciepło jeśli się już do niego przyzwyczai, na pewno jej nie zaszkodzi :)
magdajedral

Post » Wto wrz 07, 2010 10:37 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

no ale właśnie o to chodzi że skoro kicia miałaby być koteczką niewychodzącą zupełnie to ja jej zatrzymać na zawsze nie będę mogła ,bo widzę co się dzieje przez samo to że moi rozbójnicy czują ją przez drzwi...
jakiś czas temu zdecydowałam że żadnego kota domowego na stałe już nie wezmę bo po ostatnich rok borykałam się ze szczaluchostwem wszędzie-np.codziennie rano ze dwie kałuże na blacie kuchennym,zaszczany czajnik,wszystko cokolwiek zostawię na noc,a jak nic nie zostawiłam to i sam blat fajnie się obszczywało.
nie pomagały żadne nawet najwymyślniejsze sposoby,pryskania,obstawiania-cuda- ktoś mi poradził abym skonstruowała metalowy podest podłączony do baterii-że jak kicio siknie to go lekki prąd kopnie.
do tego sie nie posunęłam i nigdy nie posune ale to chyba jedyna metoda której nie wypróbowałam.
w końcu jakoś w lutym się uspokoiło i nie mogę sobie pozwolić aby się powtórzyło bo to nowy dom-kupę kasy włożone w niego nie po to aby śmierdział szczyną.
Druga sprawa jest taka że wróciło mi potworne uczulenie które mam już długie lata.
po wielu odczulaniach udało mi się podlaczyć na wiosnę i był względny spokój
teraz znowu nie mogę oddychać w dzień ani w nocy(w dzień ledwo chodzę bo mi mało powietrza a i całe noce kaszlę-mój się wkurza bo spać nie może i ma zresztą rację..),a co gorsza ani proszki ani wziewy nie bardzo pomagają. to zapewne nowe alergeny które mam w domu-nie wiem którego kicia-pewnie wszystkich.

czyli reasumując jedyne co ja mogę to mogę z Chmurki zrobić kicie ogródkową z tym sobie dam radę i wtedy przyjmujemy założenie że zostaje na zawsze.

jeśli nie zacznę jej hartować i zostawię na zimę w tej niewykończonej części to przecież zawsze mieszkać tam nie może bo co to za życie dla niej w dużym pokoju ale jednak w niewoli-będzie bezpieczna i najedzona ale czy szczęśliwa?bo ja nawet miziania jej zaoferować nie mogę-oczywiście będę ją miziała,potem zdychała-przeklinała że miziałam i tak w kółko a nie o to przecież chodzi czyli-prędzej czy póżniej (najpóżniej wiosną) wracamy do wariantu poprzedniego-zostanie kotka ogródkową.

myślę że dla jej dobra-jeśli ma mieć przytulankowy dom to powinnysmy jej go znależć i zacząć szukać już i to intensywnie :!: :!: :!:

jeśli ja ją przeniosę na górę do tego niewykończonego pokoju to ma to sens jesli znajdzie się ten niewychodzący dom.

ale jeśli nie ma się znależć... to po cą ją więzić przez pół roku-
lepiej niech wraca na powietrze i nabiera futerka zimowego.
dokarmiałam w poprzednim domu kilka koteczek (mamusia w jej wieku+2 córunie-czyli Lafirynda + Pinki i Twinki-wszystkie wysterylizowałam po kryjomu przed sąsiadami :!: ) Kicie miał miały dom u sąsiadów bo były ich a wolały mieszkać u mnie na dachu w budkach styropianowych,nawet w największe śnieżyce i mrozy!Oczywiście u mnie miały michę nie do przejedzenia.
Moja mama chodziła na bieżąco do tych sąsiadów i one miały u nich też zawsze pełne michy i sąsiedzi się nawet dziwili gdzie one łażą że tylko przychodzą do nich coś zjeść a nie wiadomo gdzie mieszkają- :kotek: :ryk: :kotek:
tak że w tej kwestii mam dośw. i tego bym się w ogóle nie obawiała ale musiałabym zacząć już ją hartować-jak tylko będą te cieplejsze dni które teraz zapowiadają.
Wynika z moich dośw i słów mojej wet że jeśli kot jest ZDROWY i NAJEDZONY po paszki to każdą zimę przetrzyma swobodnie bo kot jest przystosowany do życia na powietrzu.
No i jest wtedy wolny-ma inne koty wokół siebie-u mnie jest 100% bezpieczna okolica,a i dla mnie mizianie na powietrzu to całkiem inna bajka..
Pytam Cię o to wszystko bo Chmurkę mam od Ciebie i nie powinna to być tylko moja decyzja a nasza wspólna odpowiedzialna decyzja.
Wierz mi że chcę ją podjąć taką aby była jak najlepsza dla Chmurki bo pokochaliśmy ją bardzo bardzo-biorąc pod uwagę jej szczęście i bezpieczeństwo.
Tylko muszę też pamiętać o szczęściu i z trudem wypracowanej równowadze wśród mojej szóstki no i trochę o swoim zdrowiu.
Pomóż kobieto :) pliz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto wrz 07, 2010 11:12 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Iwonko - jakby nie patrzył Ty kicię znasz lepiej. Jeśli uważasz, że da radę na dworzu to ok, zgadzam się na wszystko. Ale nie ukrywam, że wolałabym aby na noc, w szczególności w zimę i deszcze, koteczka była jednak zamykana. Może i jestem przewrażliwiona bo nawet swojego malamuta zamykam na noc do garażu, ale tak mam i już. Decyzję pozostawiam Tobie - wierzę, że wybierzesz dla koteczki najlepsze rozwiązanie. Jeśli zdecydujesz się ją zatrzymać jako wychodzącą kotkę to przecież w międzyczasie możemy zacząć szukać jej domku..... może coś akurat się znajdzie i wszyscy będą zadowoleni.
I wymiziaj ją ode mnie.
Dobrze Ciebie rozumiem w kwestii nowowyremontowanego domu i stada kotów w nim. Na szczęscie moje nie mają tendencji do poszczywania gdzie popadnie, ale z tegoż powodu TŻ nie zgadza się na przyniesienie Soń do domu. I muszą być bidusie oddzielnie. Bo nasze ściany przy dwóch futrach i dwa lata po remoncie mają już śliczne wzorki kocich łapek wszędzie :) Że nie wspomnę o wyglądzie foteli.
magdajedral

Post » Wto wrz 07, 2010 11:23 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Cieszę się że mnie rozumiesz-ja naprawdę chcę jak najlepiej jak mogę dla Chmurki.

Zróbmy więc tak-Chmurka zostaje u mnie-na jakiej zasadzie to jeszcze,póki są deszcze to mamy czas zdecydować,
a niezależnie zacznijmy jej szukać spokojnego domku.
Jesli się trafi coś ekstra u jakichś miłych spokojnych i rozsądnych ludzi to ją oddam-jesli nie to zostanie u mnie na zawsze :)

smarti

Post » Wto wrz 07, 2010 11:24 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

smarti pisze:a niezależnie zacznijmy jej szukać spokojnego domku.
Jesli się trafi coś ekstra u jakichś miłych spokojnych i rozsądnych ludzi to ją oddam-jesli nie to zostanie u mnie na zawsze :)

no to może prześlesz mi jej zdjęcia na email, co? :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto wrz 07, 2010 11:31 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Ja to bym poprosiła o zdjęcia na forum także :) Bo te co ja miałam to już umieściłam i raczej marne są....
magdajedral

Post » Wto wrz 07, 2010 11:34 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

noooo,chyba walnę mojego TZ-ta bo zdjęcia dawno są ale on "nie ma chwili czasu" :twisted:
a ja nie umiem :oops: :oops:

smarti

Post » Wto wrz 07, 2010 11:35 Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DT, szuka DS!!

No i chyba trzeba zmienić temat wątku - Kotka z cmentarza - po sterylce i w DT szuka DS!!! Może być?
Ostatnio edytowano Wto wrz 07, 2010 12:45 przez magdajedral, łącznie edytowano 1 raz
magdajedral

Post » Wto wrz 07, 2010 11:58 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

tak,będzie dobrze.

smarti

Post » Śro wrz 08, 2010 9:24 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DT, SZUKAMY DS!!!

Tu jest poszukiwana miziasta koteczka dorosła, po sterylce
viewtopic.php?f=13&t=116868

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob wrz 11, 2010 11:56 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DT, SZUKAMY DS!!!

Cudowna Chmureczka szuka domku!!!!
magdajedral

Post » Pon wrz 13, 2010 21:41 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DT, SZUKAMY DS!!!

Podniosę koteńkę!!!
Delikatna panienka szuka dobrego domku.

W czwartek porobię ogłoszeń.
magdajedral

Post » Wto wrz 14, 2010 0:26 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DT, SZUKAMY DS!!!

madzia,podaj mi proszę maila na PW-.
mam piękne zdjęcia Chmurki do wysłania dla Ciebie z prośbą abyś wstawiła na wątek(bo ja wciąz nie umiem).
buziaki

smarti

Post » Wto wrz 14, 2010 12:04 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DT, SZUKAMY DS!!!

wysłałam na PW
magdajedral

[poprzednia][następna]