Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 10, 2009 14:15 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Całe szczęście, że kotka już bezpieczna... A to, że nowi właściciele ani cię nie powiadomili, ani jej nie szukali jest po prostu zdumiewające 8O

chatul pisze:Teraz to już się tak boję, że mam paraliż decyzyjny. To że jest piękna, paradoksalnie działa na jej niekorzyść, bo może być za łatwo chciana i wzięta przez ludzi nieodpowiedzialnych...

Tak, to prawda... Ale myślę, że jeśli kotka ma dom tymczasowy, jeśli nie trzeba się bardzo spieszyć to dobry, sprawdzony domek się znajdzie :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw gru 10, 2009 14:31 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Dobrze, że wysterylizowana, przynajmniej odpadnie problem chętnych do rozmnażania 8)

Jeśli jest trochę czasu, jestem pewna, ze dobry, sprawdzony domek się znajdzie :ok:
Teraz trzeba jednak uważać na szukających ładnych kotów na prezent gwiazdkowy :?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw gru 10, 2009 15:06 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

bardzo się cieszę, ze odebrałeś kotkę :D

Jak dobrze, ze trafiłeś na forum, że dziewczyny przeglądają kwarantannę. Szczęście w nieszczęściu.
Wrzuć może ogłoszenie o kotce na forum hodowców, może jakiś miłośnik color pointów się w niej zakocha.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Czw gru 10, 2009 17:18 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Kotka jest śliczna! Cieszę się więc w sumie, że uciekła. Świadczy to o totalnej nieodpowiedzialności ludzi, którzy ją wzięli. Ale dzięki temu znajdzie nowy na 100% lepszy dom czego jej z całego serca życzę!

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw gru 10, 2009 19:04 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Asia_Siunia pisze:Kotka jest śliczna! Cieszę się więc w sumie, że uciekła. Świadczy to o totalnej nieodpowiedzialności ludzi, którzy ją wzięli.

Trudno się nie zgodzić. Mi też nie raz uciekała na klatkę schodową i wystarczyło pójść za nią i ją wziąć. Tamci ludzie nie zadali sobie nawet tego trudu. Tłumaczą się pokrętnie, że nie było ich wtedy w domu, tylko ich mama, starsza osoba, która się kota panicznie bała, bo na nią syczał. Cała ta ich opowieść średnio się kupy trzyma. Więc albo kot uciekł, a ta pani się ucieszyła, że tak się stało, albo sami wystawili go za drzwi. Cóż, mogło być gorzej.

W tej chwili kot jest bezpieczny i nie ma pośpiechu.

Tomek

chatul

Od: Sob lis 28, 2009 12:23

Post » Nie gru 13, 2009 1:13 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Melduję, że Kotka dużo je i bardzo, bardzo dużo śpi. Właściwie nie robi nic innego poza jedzeniem i spaniem. Chyba odreagowuje...

chatul

Post » Nie gru 13, 2009 1:46 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Oj, pewnie tak...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Nie gru 13, 2009 2:29 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

raczej na pewno :( Obserwuj ją uważnie czy aby jakiegoś świństwa nie złapała ze schronu, czy nie ma gorączki, biegunki, nie kuleje. Czy była szczepiona przed schroniskiem? tamtejsza kwarantanna jest...szkoda gadać :?
Obrazek

15pietro

Post » Nie gru 13, 2009 9:11 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Jest absolutnie cudna. chatul, podpisuj z nowym domem umowę adopcyjną koniecznie. Z takim kotem łatwo o beznadziejny dom.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Nie gru 13, 2009 9:30 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

gosiar pisze:Jest absolutnie cudna. chatul, podpisuj z nowym domem umowę adopcyjną koniecznie. Z takim kotem łatwo o beznadziejny dom.

Czy można gdzieś dostać jakiś sensowny wzór takiej umowy?

Dzięki.

chatul

Post » Nie gru 13, 2009 12:29 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

podesłałam Ci na mail, trzeba tylko zmodyfikować "rasę" kota ;)
Obrazek

15pietro

Post » Nie gru 13, 2009 13:41 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

15pietro pisze:podesłałam Ci na mail, trzeba tylko zmodyfikować "rasę" kota ;)

Dzięki za wzór umowy. Jest wypasiony :-)

A kotka znów jest teraz u mnie w domu. Mogłem ją wziąć do domu bo żona z dziećmi na szczęście już wyjechała na długi świąteczny urlop. Więc u mnie kotka może przebywać spokojnie do końca 1. tygodnia stycznia.

Obserwuję kotkę bacznie, bo jednak nie wróciła jeszcze w pełni do siebie. Niby nic jej nie jest konkretnego (co potwierdził weterynarz). W schronisku miała ropiejące oczko, ale to jest już wyleczone w 100% antybiotykiem.

Kotka bardzo dużo śpi i jest jakby lekko osowiała. Całą noc śpi przytulona do mnie i mruczy - to jest nowość, bo wcześniej kotka spała ze mną najwyżej pół godziny wieczorem, a potem wędrowała na swoje legowisko. Teraz jest inaczej. Strasznie się "przylepia" do mnie.

Ale w sprawie szukania domu docelowego nic się jakby obecnie nie dzieje.

Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołej Chanuki :)

Chatul (חתול)

chatul

Post » Pon gru 14, 2009 11:57 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Super, że udało Ci się uratować kicię :) Oby teraz zgłosił się po nią ktoś odpowiedzialny.

Afryka

Od: Nie kwi 12, 2009 16:16

Post » Śro gru 16, 2009 22:03 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Chatul,
rozumiem, ze kicia jest teraz w Warszawie? Czy moglibysmy ja zobaczyc?

Szukamy kotki do mieszkania, niewychodzacej, ale bedzie z nami czesto wyjezdzala (zauwazylam, ze twoja jest przyzwyczajona).

Pozdrawiam,

kasia i nathan

katewawa

Od: Śro gru 16, 2009 21:46

Post » Sob gru 19, 2009 13:24 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

co u koteczki?
Obrazek

15pietro

[poprzednia][następna]