OTW8-Żuk[*]...Dzień jak co dzień...f.92!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 01, 2013 6:31 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Wciąż często się zdarza - niestety - że zostaje odprysk. Odprysku nie da się znaleźć usg, kotce zostaje ruja na zawsze, choć w ciążę nie zajdzie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lut 01, 2013 7:55 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

meg11 pisze:To była sterylizacja. To nie jest taka pełna rujka, nie rzuca kuprem. Po proverze śię trochę uspokoiła Asiu może mieć coś na kszałt rujki bo ma jeszcze hormony w sobie. Dwóch wetów ją oglądało.

Kastracja to jest wycięcie wszystkiego.Sterylka to z reguły podwiązanie tylko jajników.Tylko tak się nam przyjęło mówić o kotce. Małgosia ma rację,że odprysku nie zauważą weci. Nawet USG nie pomoże.Oby to były tylko hormony i tego się trzymajmy :ok:

Ranek obudził mnie waleniem w szyby deszczem.Misio już na mnie siedział jak mój czarny wyrzut sumienia, bo późnawa godzina była. Późnawa przeciągnęła się w jeszcze późniejszą bo z paniką w oczach i drążycymi łapkami szykowałam żarcie małemu. Gerberek-nie! Mleczko-łomatko co ty mi podałaś! Gumrecik-chyba ciebie pogieło! Galaretka z kociej puszki-jak dolejesz ciepłej wody to może zjem! Felix z saszetki- chyba się obraże i nic nie zjem! Po czym czarne goowno oddaliło się powłócząc chudymi nożynami. Reszta stada z obrazą patrzyła na mnie bo jeszcze im nerek nie zapodałam spażonych.

Pogalopowałam do dzikunków. Także obrażonych.Deszcz pada, futerka moczy, łpacie zamarzają a ja z godzinnym prawie opóźnieniem się stawiłam. Ale przebłagałam je dużymi porcjami ,które wychłeptywały zadowolone. Dodałam im puszki i o dziwo smakowało. Ale nereczki były dopiero co kupione. Znaczy się wczorajszego dnia.
Po powrocie szybki prysznic, odzianko się i malowanie oczków błęitnych rozpoczęłam. I słyszę jojczenie .Ledwo, ledwo słyszalne. Czarne goowno zwlekło się z kaloryfera i znów o swym głodzie przypominało. Postanowiłam udac, że nie słysze. A niech nie je. Niech boki zapadną się więcej a oczy na wierzch wyjdą. Nie dam. Niech zgłodnieje. Jojczenie zbliżyło się do łazienki a pysiek pokazał w drzwiach. Twardo skończyłam upiększanie się. Potem polazłam, zagotowałam wody, zrobiłam sobie kawki, wyjmłam nowe opakowanie gerberka.Zrobiłam Misiowi jeść, zapodałam . Usiadłam obok na podłodze zabawiajac go rozmową ,z kawką w ręku i...Misio zjadł. Trzeba mieć silną rękę do kotów!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lut 01, 2013 8:17 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pt lut 01, 2013 8:54 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: tia

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt lut 01, 2013 8:56 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

:ryk: :ryk: :ryk: tia, taka dla niego jesteś twarda jak ja dla Księżnej.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lut 01, 2013 9:26 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Alienor pisze::ryk: :ryk: :ryk: tia, taka dla niego jesteś twarda jak ja dla Księżnej.

Proszę mi tu się nie ryć i tarzać ze śmiechu :twisted:
Ubabracie sobie wdzianka.
Wszyscy wiedzą kto u nas rządzi :twisted:

Dzięki cioci Iwonie66 za reklamówki dla Misia :1luvu: i Agnesce za reniferowanie :1luvu:

W jednej z nich był laserek. Już Iwonie pisałam jak się ścieszył z niego...TŻ.Wiadowo, laserki dla TZ-tów się produkuje. Jak już poświecił sobie i nam po oczach, popstrykał do woli, to raczył kotom zademonstrować swojom nowom zabawkem. Powiem wam,że lekko jak horror to wyglądało. Nawet nie letko tylko mocno.
Dobrze,że po drinku byłam.Jakoś mi lżej było znieść kłębiacy się tłum kotów co z głodem w oczach wpatrywał się w jeden punkt.Albo sunący z nosem przy ziemi sznurek futer. Albo głowy chodzące zgodnie w jednym kierunku. Skoki przez siebie, syczenie, pacanie łapami,zbiorowe przebieżki...
Żwir i Marysia przodowali tworząc opcje "dla mnie TYLKO to jest".Część gapiła się we wspomnienie punktu co już znikł.Czekały na cudowne pojawienie się. To była partia głupieloków.

Co by nie było to strasznie dużo ich się w jednym miejscu pojawiło.Strasznie :mrgreen:

Dopiszę jeszcze słówko o Marysi.Robi się z niej przytulaśny kot. I wesoły i otwarty i mruczący i lodówkę wielbiący i gaduła... Na prawdę Marysia z upływem czasu zaczyna ideał kota przypominać. Tylko nikt o nią nie pyta.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 01, 2013 10:20 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Nikt o nią nie pyta, bo głupie ludzie som.
Ja bym tam zapytała! Tyle, że też głuptok ze mnie...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt lut 01, 2013 10:23 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Hanelko, pytaj, co Ci szkodzi. :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lut 01, 2013 16:43 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

ASK@ pisze:Gerberek-nie! Mleczko-łomatko co ty mi podałaś! Gumrecik-chyba ciebie pogieło! Galaretka z kociej puszki-jak dolejesz ciepłej wody to może zjem! Felix z saszetki- chyba się obraże i nic nie zjem!
Zrobiłam Misiowi jeść, zapodałam . Usiadłam obok na podłodze zabawiajac go rozmową ,z kawką w ręku i...Misio zjadł.

Trzeba mieć silną rękę do kotów!
No :smiech3:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pt lut 01, 2013 21:00 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

MalgWroclaw pisze:Wciąż często się zdarza - niestety - że zostaje odprysk. Odprysku nie da się znaleźć usg, kotce zostaje ruja na zawsze, choć w ciążę nie zajdzie.

Nie strasz :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob lut 02, 2013 9:42 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Się nasprzątałam. Jak pokutnica weekendowa ,przeczołgałam siebie i ścierę po chacie.Ściery żal :? Koty mocno zajęte i mocno pomagające umilały mi czas.Pralka chodzi.Ja sunę na kolankach, Tz pogalopował do pracy...Sobota!

Misio znów pokazał na co go stać. Wczoraj podjęłam próby zakupu gerberka kurakowego coby mu odmienić jadłospis. Całą sztukę...jedną kupiłam. Zjadł go wczoraj w nocy.A dziś była jazda "twardej ręki". Indyk, saszetka, gumrecik, drink koci, mleko ... ŁoMatko łapka mi odpadła od mieszania i mycia. Gdyby kotu można było zostawić jedzenie i podszedł by sobie w dowolnej chwili .Gdyby!

Znaczy sie można, to tak jakby zmywarkę podłączyć.Zostanie wylizane wszystko co do Misia należy.

Pani pytająca o Żwirka pyta mnie czy fundacja (?) pokryje koszty kastracji oraz szczepień białaczki i FIP.Poprosiłam o wskazanie fundacji szastającej takimi szczepieniami.Chętnie skorzystam. Poza tym poprosiłam o skany takich szczepień u ich kota.Ech, życie jest dziwne.

Idę do podusi głowę przyłożyć.

Aaaa, wczoraj ciocia Chatte nawiedziła nas zostawiając karmę suchą i bozitę. Koty miały wczoraj kolację mokrą. Nie wierząc w nasze dobre serce z dużą dozą ostrożności podeszły do mich.
Serdecznie dziękujemy :1luvu: .Suche prawie wyszło :roll: i magazyn pustkami świecił.
A najważniejsze,że wizyta była przemiła. Nie ma to jak rozmowa o kotach z kociarą.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lut 02, 2013 9:58 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Asiu, dopytaj u tejze pani o szczepienie przeciwko FIP. Bo moze ona cos wie o postepie medycyny weterynaryjnej a my zyjemy w nieswiadomosci. ;)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lut 02, 2013 10:02 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Agneska, nie kuś pani, bo zażąda szczepienia na FIP, które w Europie jest zakazane, bo po pierwsze nie zabezpieczało przed chorobą, a po drugie czasem wywoływało chorobę u zaczepionego kota. W Polsce niestety nie jest zakazana, więc niektórzy się na nią nabierają.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lut 02, 2013 10:12 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Pozdrawiamy i chcę dodać, że prawie na bieżąco podczytujemy. Ale tutaj można się wiele nauczyć. :lol:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob lut 02, 2013 15:34 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Agneska pisze:Asiu, dopytaj u tejze pani o szczepienie przeciwko FIP. Bo moze ona cos wie o postepie medycyny weterynaryjnej a my zyjemy w nieswiadomosci. ;)

Właśnie poprosiłam o to gdzie i ile było. Czytałam o tym szczepieniu mam złe zdanie o nim.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]