A można poprosić o kilka fotek z tymi wspaniałymi metamorfozami

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Jaś&Małgosia pisze:Wiem, że ona uważała, że pomidor i rzodkiewka do marzenie kota (czasem dostawali puszki supermarketowe, po których mieli biegunki) - ale koty rzucały się na normalne jedzenie.
Jaś&Małgosia pisze:A tu fragment z ustawy o ochronie zwierzaków w świetle którego większość forumowiczów to "przestępcy", bo naprawdę nie słyszałam, żeby ktoś np. ratując spod kół jakiegoś kociaka - najpierw go zostawił na jezdni, napisał pisemko do gminy i po uzyskaniu zgody - poszedł szukać kotka...:
"Wyłapywanie bezdomnych zwierząt oraz rozstrzyganie o dalszym postępowaniu z nimi może odbywać się wyłącznie na mocy uchwały właściwej rady gminy, podjętej po uzgodnieniu z państwowym lekarzem weterynarii działającym na podstawie odrębnych przepisów oraz po zasięgnięciu opinii upoważnionego przedstawiciela Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce lub innej organizacji społecznej o podobnym statutowym celu działania."
piotr568 pisze:Jaś&Małgosia pisze:A tu fragment z ustawy o ochronie zwierzaków w świetle którego większość forumowiczów to "przestępcy", bo naprawdę nie słyszałam, żeby ktoś np. ratując spod kół jakiegoś kociaka - najpierw go zostawił na jezdni, napisał pisemko do gminy i po uzyskaniu zgody - poszedł szukać kotka...:
"Wyłapywanie bezdomnych zwierząt oraz rozstrzyganie o dalszym postępowaniu z nimi może odbywać się wyłącznie na mocy uchwały właściwej rady gminy, podjętej po uzgodnieniu z państwowym lekarzem weterynarii działającym na podstawie odrębnych przepisów oraz po zasięgnięciu opinii upoważnionego przedstawiciela Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce lub innej organizacji społecznej o podobnym statutowym celu działania."
Dlatego warto zapisać się np. do TOZ (składka miesięczna raptem 5 zł) żeby w razie czego zamachać legitymacją. Czasem zdarza się że ludzie wzywają policję bo "jacyś sataniści łapią koty, na pewno na skórki", wtedy taki papierek zapewnia wręcz pomoc służb porządkowych przed oszołomami. Inna też jest rozmowa, gdy potrzebujesz pomocy przy interwencji i zgłaszasz się do służb jako osoba prywatna a inna gdy jako przedstawiciel TOZ (coś o tym wiem
)
piotr568 pisze:Dlatego warto zapisać się np. do TOZ (składka miesięczna raptem 5 zł) żeby w razie czego zamachać legitymacją. Czasem zdarza się że ludzie wzywają policję bo "jacyś sataniści łapią koty, na pewno na skórki", wtedy taki papierek zapewnia wręcz pomoc służb porządkowych przed oszołomami. Inna też jest rozmowa, gdy potrzebujesz pomocy przy interwencji i zgłaszasz się do służb jako osoba prywatna a inna gdy jako przedstawiciel TOZ (coś o tym wiem
)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości