Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt maja 01, 2015 7:26 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

dziękuję Duszku za odpowiedź, niestety nie ogarnęłam tego forum na tyle, żeby napisać Ci prywatną odpowiedź, więc piszę nieprywatną. wielka szkoda, że się nikomu nie przydam dziś, ale przyjadę pewnie we czwartek na dyżur Borówki - już tak długo nie byłam w kociarni, że się stęskniłam.
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Pt maja 01, 2015 9:14 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Wczoraj w kociarni spedziłam 5 godzin. Koty oporządzone, wybawione, wyczesane. Podłogi pomyte. Trzeba dzis zwrócić uwuwage, czy mały dzikusek zjadł kulkę mięsną z antybiotykiem. Dzieki Ania, że bylaś ze mną:)

Borówka

Od: Czw kwi 09, 2015 10:57

Post » Pt maja 01, 2015 9:16 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Poproszę czwartek 7.05

Borówka

Od: Czw kwi 09, 2015 10:57

Post » Pt maja 01, 2015 10:52 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dyżury:

piatek (01.05.) - Duszek 686
sobota (02.05) - JoannElle
niedziela (03.05) - Paula P.
poniedziałek (04.05) - Georg-inia
wtorek (05.05) - Pietraszka
środa (06.05) -
czwartek (07.05) - Borówka
piątek (08.05) - pyma
sobota (09.05) - Sprzątanie
niedziela (10.05) -
poniedziałek (11.05) -
wtorek (12.05) -
środa (13.05) -
czwartek (14.05) - Borówka

Przypominam o myciu jednej najbrudniejszej kuwecie na dyżurze. W środę wszystkie były bardzo brudne, obsikane itp. Mam wrażenie że się o tym zapomina albo te nasze koty takie brudaski 8)
Proszę również o niedokładanie posłanek i poduch, tego jest za dużo a właśnie w nich zbiera się kurz i wszelka zaraza.

Paula mam prośbę, żebyś w niedzielę u seniorów zabrała im suche, bo Marlenka pojedzie w poniedziałek na badanie krwi.
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pt maja 01, 2015 10:55 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dopiero się obudziłam po nocy z nowym "dzieckiem" Luna to diabeł wcielony... niby taka strachliwa a mojego kocura chce podporządkować. jak próbuje do niej podejść to od razu na niego prycha. prawie w nocy nie spałam, bo albo mój kot miałczał bo się bał diabełka albo diabełek miałczał jak ją zostawiłam samą w kuchni. jak w końcu usnęłam to budziłam się co chwilę bo Luna nie pozwalała mojemu kocurowi do mnie podejść i ciągle na niego prychała, a mój kot się na nią wtedy patrzył jak na wariatkę :D obudziłam się z Luną pod kołdrą. czuję się jakbym miała dziecko a nie kota :D mam nadzieję, że dzisiaj się chociaż trochę dogadają.
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Pt maja 01, 2015 11:04 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Borówka pisze:Wczoraj w kociarni spedziłam 5 godzin. Koty oporządzone, wybawione, wyczesane. Podłogi pomyte. Trzeba dzis zwrócić uwuwage, czy mały dzikusek zjadł kulkę mięsną z antybiotykiem. Dzieki Ania, że bylaś ze mną:)

Nie ma sprawy :)
"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

anima_a

Od: Wto gru 09, 2014 20:11

Post » Pt maja 01, 2015 13:35 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

kociarkowaaaa pisze:Dopiero się obudziłam po nocy z nowym "dzieckiem" Luna to diabeł wcielony... niby taka strachliwa a mojego kocura chce podporządkować. jak próbuje do niej podejść to od razu na niego prycha. prawie w nocy nie spałam, bo albo mój kot miałczał bo się bał diabełka albo diabełek miałczał jak ją zostawiłam samą w kuchni. jak w końcu usnęłam to budziłam się co chwilę bo Luna nie pozwalała mojemu kocurowi do mnie podejść i ciągle na niego prychała, a mój kot się na nią wtedy patrzył jak na wariatkę :D obudziłam się z Luną pod kołdrą. czuję się jakbym miała dziecko a nie kota :D mam nadzieję, że dzisiaj się chociaż trochę dogadają.

Trzymam kciuki za postępy :1luvu:

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pt maja 01, 2015 16:05 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

ok, zabiorę im suche gdy będę wychodzić.

Paula P.

Od: Nie lis 09, 2014 10:22

Post » Pt maja 01, 2015 21:02 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dzisiaj było o wiele lepiej :) wczoraj moje koteczki pierwszy raz wyszły razem na balkon i dzisiaj chcą non stop wychodzić :D
mają nawet dwie zasady: na balonie nie są wrogami oraz jak jedzą obok siebie to jest miło :)
nawet jak ktoś do mnie przyszedł to schowały się oba i siedzi obok siebie stykając się pupami, czyli nie jest źle bo nie uciekają od siebie :)
męczą mnie teraz po nocy bo chcą na balkon ale jest tak zimno, że zaczynam się trząść po minucie i nie chcę żeby się przeziębiły...
ale mój kocur siedzi właśnie pod balkonem i miałczy żeby mu otworzyć... jak otwieram balkon to oboje biegną :D
mam nadzieję, że dzisiejszą noc prześpie :D
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Pt maja 01, 2015 21:07 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

kociarkowaaaa pisze:Dzisiaj było o wiele lepiej :) wczoraj moje koteczki pierwszy raz wyszły razem na balkon i dzisiaj chcą non stop wychodzić :D
mają nawet dwie zasady: na balonie nie są wrogami oraz jak jedzą obok siebie to jest miło :)
nawet jak ktoś do mnie przyszedł to schowały się oba i siedzi obok siebie stykając się pupami, czyli nie jest źle bo nie uciekają od siebie :)
męczą mnie teraz po nocy bo chcą na balkon ale jest tak zimno, że zaczynam się trząść po minucie i nie chcę żeby się przeziębiły...
ale mój kocur siedzi właśnie pod balkonem i miałczy żeby mu otworzyć... jak otwieram balkon to oboje biegną :D
mam nadzieję, że dzisiejszą noc prześpie :D

:) dobrej nocy

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pt maja 01, 2015 21:11 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Pietraszka pisze::) dobrej nocy

wypuściłam go na balkon... niech sobie posiedzi kilka minut aż mu się znudzi bo darł się niemiłosiernie. koty mną rządzą :D
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Pt maja 01, 2015 22:31 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

kociarkowaaaa pisze:... koty mną rządzą :D

Chyba nie sądziłaś, że będzie odwrotnie :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Pt maja 01, 2015 22:48 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Poproszę dyżur we wtorek 12-go. W przyszłym tygodniu niestety mnie nie ma w Łodzi
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Sob maja 02, 2015 13:47 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dyżur wykonany, koty nakarmione, wybawione. Obcięliśmy pazury Szakirze i Marlence, bo strasznie kłuły przy mizianiu :) Wszyscy ładnie jedli, Funia też. Ona ma boskie wibrysy, przy mizianiu kłębią się przed pyszczkiem :) W ogóle przefajna kicia z niej!
Strasznie mi żal Dakoty, siedzi sama w tej klatce, przeraźliwie smutna. Jak przyszłam, jej jedzenie wyglądało na nieruszone, więc wywaliłam tamto i dałam jej applawsa z tuńczykiem, który na szczęście wzbudził zainteresowanie - wylizała miseczkę do czysta :) Była też strasznie spragniona miziania, miętosiłam ją chyba ze 20 minut, po czym rzuciła się z kolei na suche. Kupy też OK, więc wygląda na to, że - odpukać - poza stresem nic jej nie jest...
Bardzo dziękuję za pomoc Krystianowi!
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Sob maja 02, 2015 14:08 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Nie ma sprawy, polecam się na przyszłość :wink:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
[poprzednia][następna]