Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 01, 2014 12:44 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt sie 01, 2014 13:06 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

No to do poniedziałku mamy remonciarzy z głowy.Umówiłam się z nimi, że zrobią mi tzw,duży pokój, tam przeniosę koty, a oni wtedy będą działać w pozostałej części mieszkania.Koty są naprawdę bardzo grzeczne, ale mi ich szkoda.A kiedy ja to wszystko posprzątam? W taki upał żyć się nie chce, a co dopiero pracować?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sie 01, 2014 13:21 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Yoanne pisze:
Salem 11 pisze:A czego się spodziewacie po "zwykłych zjadaczach chleba". Wczoraj oglądałam film "Psy rasowe- cała prawda"To co tam zobaczyłam, a chodziło o hodowlę psów z rodowodami, przeraziło mnie.Do czego jest zdolny człowiek aby "uszlachatnić" rasę. Przypuszczam, że z kotami jest podobnie.Jak ktoś chce to w niedzielę o 18.30 jest powtórka na tv Fokus.

Salem, też jestem hodowcą... Zapewniam Cię, że to środowisko też dzieli się na hodowców i "hodowców". Ci drudzy są nastawieni na maksymalny zysk, zwierzęta są dla nich źródłem dochodu, niezależnie czy to koty, psy, czy świnki morskie.
Moje zwierzaki nie są traktowane jako maszynki do pieniędzy i nigdy nie będą. Za innych ręczyć nie mogę...

Doskonale wiem o tym. A w filmie nie chodziło o "robienie" pieniędzy na hodowli i to jest dla mnie najgorsze. Ci ludzie doprowadzali psy do kalectwa i ciężkich chorób genetycznych w imię uszlachetniania i doskonalenia rasy.Polecam obejrzenie.
Ostatnio edytowano Pt sie 01, 2014 15:05 przez Salem 11, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Pt sie 01, 2014 15:02 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Salem, mam taki zamiar, żeby wiedzieć o czym mówisz, w niedzielę jest powtórka ,już sobie ustawiłam nagrywanie.

Yoanne

Od: Wto paź 29, 2013 19:58

Post » Pt sie 01, 2014 17:25 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Mam moskitierę :dance: :dance2: :dance: Ale ulga!
Byłam dzisiaj pod oknem p.Izy, ale niedługo, bo tam krzaki i komary strasznie tną :evil: Otóż, Kubuś siedział na parapecie i mi się przyglądał.Już tak nie panikuje.On kocha p.Izę.Wczoraj siedziała przy stole, a Kubuś przyszedł i położył główkę na jej stopach.Czyż nie jest to urocze? Wyłazi mu brązowawe futerko i porasta piękną, lśniącą czernią.To typowy pingwinek o wielkich oczach.Naprawdę ładny.
Wciąż tylko rozmawiamy z p.Izą o kupkach :oops: To ważne, prawda? Tusia już lepiej, kupiłam jej jogurt, ostatnio bardzo jej smakował.Myślę, że potrzebuje odbudowania flory bakteryjnej.Mięsko też jej zaniosłam, Kubusiowi również, one bardzo lubią wołowinę i indyka.Tino nie, ale za to je nerki :wink:

ewar

Post » Pt sie 01, 2014 18:31 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Niby mała rzecz, a jak cieszy :lol: .

Yoanne

Post » Sob sie 02, 2014 5:49 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Mała, ale jak potrzebna.Spałam jak młody bóg,nareszcie i koty miały świeże powietrze.

ewar

Post » Nie sie 03, 2014 6:57 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Maniuś na wybiegu, jak zwykle rano, bawi się , bo w kuchni ma jednak mniej miejsca.Bardzo chętnie biegałby po całym mieszkaniu, ale on chyba tylko Tolusia lubi, pozostałe koty atakuje, a na to nie chcę pozwolić.Wczoraj Maniusia wyczesałam, nie leni się bardzo, ma piękną sierść.To piękny kot, nie jest otyły, ale taki w sam raz, wyjątkowo zgrabny.Niestety, nie lubi być na rękach, naprawdę tęsknię za dawnym Maniusiem, który się do mnie przytulał i mruczał, lizał mnie po twarzy.Cóż, nie powie mi o co mu chodzi, co jest nie tak.
Maniuś w torbie na zakupy :D
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie sie 03, 2014 13:53 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Piękny Maniuś <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie sie 03, 2014 14:43 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

On jest naprawdę piękny, o wiele ładniejszy niż na zdjęciach.Gotowałam obiad, zrobiło się w kuchni tak gorąco, że nie miałam sumienia trzymać tam Maniusia.Wzięłam go na kolana, usiadłam na kanapie i było fajnie.Maniuś był spokojny, ale on nie wytrzymuje długiego bezruchu, tak jak Toluś.Temu kotu potrzeba przestrzeni, wolności.

ewar

Post » Wto sie 05, 2014 16:12 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Salem 11 pisze:
Yoanne pisze:
Salem 11 pisze:A czego się spodziewacie po "zwykłych zjadaczach chleba". Wczoraj oglądałam film "Psy rasowe- cała prawda"To co tam zobaczyłam, a chodziło o hodowlę psów z rodowodami, przeraziło mnie.Do czego jest zdolny człowiek aby "uszlachatnić" rasę. Przypuszczam, że z kotami jest podobnie.Jak ktoś chce to w niedzielę o 18.30 jest powtórka na tv Fokus.

Salem, też jestem hodowcą... Zapewniam Cię, że to środowisko też dzieli się na hodowców i "hodowców". Ci drudzy są nastawieni na maksymalny zysk, zwierzęta są dla nich źródłem dochodu, niezależnie czy to koty, psy, czy świnki morskie.
Moje zwierzaki nie są traktowane jako maszynki do pieniędzy i nigdy nie będą. Za innych ręczyć nie mogę...

Doskonale wiem o tym. A w filmie nie chodziło o "robienie" pieniędzy na hodowli i to jest dla mnie najgorsze. Ci ludzie doprowadzali psy do kalectwa i ciężkich chorób genetycznych w imię uszlachetniania i doskonalenia rasy.Polecam obejrzenie.

Salem obejrzałam i zdania nie zmieniam... Większość ludzi pokazanych w tym filmie to chciwe bestie, dopuszczające do rozmnażania psów z wadami genetycznymi... Kasa, kasa :evil:
Film ma tragiczną wymowę,niestety, to , co w nim pokazano nie jest nawet przerysowane, to szczera prawda. :evil:

Yoanne

Post » Wto sie 05, 2014 16:30 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Bardzo nie lubię pisać o ty, że kotu coś dolega, że muszę do weta..itd , ale jednak muszę zatargać Tusię do lecznicy.Kupki lepsze, ale nie idealne i kotka saneczkuje po dywanie :( Tak być nie może.Moim nic nie dolega, odpukać!!!

ewar

Post » Wto sie 05, 2014 16:34 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

ewar, Felcia jest po pierwszej wizycie u weta, zaszczepiona, była grzeczna jak aniołek :)

Yoanne

Post » Wto sie 05, 2014 17:49 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Ona wygląda na grzeczną.A nie zalecił wet najpierw porządnego odrobaczenia?

ewar

Post » Wto sie 05, 2014 19:13 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

ewar, odrobaczyłam ją zaraz , jak tylko ją znalazłam.. To będzie jakieś 2 tyg.
Wet od razu pytał, czy odrobaczona, zważył, zmierzył temperaturę, do uszu zajrzał, do pyszczka, zrobił przegląd futerka... No po prostu ideał.. Następne odrobaczenie za jakiś tydzień :)

Yoanne

[poprzednia][następna]