Trójmiejskie maluchy w domach ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 14, 2009 11:44 Re: TRÓJMIEJSKIE pomponiki-od 2 tyg zycia bez matki..MAJĄ DOMY!!

15. FIP - ZAKAŹNE ZAPALENIE OTRZEWNEJ
a. FIP
b. Co wiem o FIPie
c. Jak rozpoznać FIP

Maciuś jeszcze nie ma badań ,to tylko domysły i oby mylne :cry:
poczytaj co ci podesłałam ,czekam z niecierpliwością na syna i lecę na pobranie krwi ,wieczorem druga wetka zbada mu oczy ..teraz jeszcze dostanie leki ,nie je.
Jest smutny ,apatyczny ,serce mi pęka i wyrzekłam się tymczasowania :cry:
z własnego doświadczenia wiem ,że bywa że w miocie jest chory jeden kot ,dwa ..reszta zdrowe i bywa że FIP zbiera obfite żniwo.
w zeszłym roku ,lub dwa lata temu wyłapywałam kociaki które poszły na tymczas do znajomej ,5 dorodnych maluchów,Ewa wychowała je na wielkie tłusciochy (jak to moja Ewa)...największa i najlepiej jedząca była przecudnej urody szylka ,po oddaniu ją do ds zaczęła chorowac ,trwało to bardzo krótko ,odeszła ,po niej odszedł braciszek który był adoptowany razem z nią.
po paru miesiącach odeszła reszta kociąt.
z miotu Keetee (tak tej Keetee) odeszła na FIP Fryga ,odeszła w trakcie wymiany ostatnich ząbków ,reszta maluszków ,tz już dorosłych kotów super ,jeden jest na forum Cypisek .
Nie ma na to reguły ,na razie nie mamy żadnego potwierdzenia
tylko.
wysoka gorączka
brak apetytu
większy brzuszek
przymrużone dziwnie oczka
apatia ,osowiałość
zażółcone powieki w oczkach i uszka.... :cry:

bardzo często te k... podobno uaktywnia się w stresie ,chorobie ,osłabieniu ....
wczoraj wypił dużo conva ,ale strzykawką.
sam już wcale nie je .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon gru 14, 2009 15:41 Re: TRÓJMIEJSKIE pomponiki-od 2 tyg zycia bez matki..MAJĄ DOMY!!

matko....nie wiem co ze soba począć :cry:
kociaku kochany trzymaj sie maleńki :cry:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Keetee

Od: Czw maja 21, 2009 9:31

Post » Pon gru 14, 2009 18:44 Re: TRÓJMIEJSKIE pomponiki-od 2 tyg zycia bez matki..MAJĄ DOMY!!

ogromne :ok: :ok: :ok: za zdrówko maluszka. cały czas mam nadzieję, że to jednak nie będzie nic tak poważnego
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon gru 14, 2009 21:33 Re: TRÓJMIEJSKIE pomponiki-od 2 tyg zycia bez matki..MAJĄ DOMY!!

Keetee pisze:matko....nie wiem co ze soba począć :cry:
kociaku kochany trzymaj sie maleńki :cry:

Ja to samo;(
W pracy wciaz i wciaz myslalam o nim i sila rzeczy o moich skarbach ;(
jak u weta, cos nowego wiadomo??

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pon gru 14, 2009 22:08 Re: TRÓJMIEJSKIE pomponiki-od 2 tyg zycia bez matki..MAJĄ DOMY!!

No i juz sie zamartwiam co moze byc powodem tego, ze dorcia nie weszla jeszcze na forum :cry:

Angel_

Post » Pon gru 14, 2009 23:30 Re: 3miasto,maluchy znalazly domy!! Maciek chory;( FIP?! POMOCY!

Dorcia wraca pózno z pracy..
ale mimo to nie mam wiesci.....zadnych
boje sie ,oby tylko nie były gorsze :cry:

Keetee

Post » Pon gru 14, 2009 23:41 Re: 3miasto,maluchy znalazly domy!! Maciek chory;( FIP?! POMOCY!

Potrzymam za to, żeby brak wiadomości oznaczał dobre wiadomości :ok:
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Pon gru 14, 2009 23:47 Re: 3miasto,maluchy znalazly domy!! Maciek chory;( FIP?! POMOCY!

Przezywam katusze wrecz... :cry:
Nie dosc , ze tak mi okropnie ciezko ze wzgledu na stan zdrowia Macienka, to jeszcze mysl iz moje kocieta moga tez byc chore mnie zabija :crying:
Maciusiu ciagle mysle o Tobie, byles od poczatku naszym ulubiencem, najsilniejszym i najwiekszym NIE DAJ SIE!! :cry:

Angel_

Post » Wto gru 15, 2009 9:10 Re: 3miasto,maluchy znalazly domy!! Maciek chory;( FIP?! POMOCY!

przepraszam ,ale ja wieczorami pracuje .
u weta spędziłam ponad 2 godziny .
Dostał kroplówkę ,ma pobrana krew ,miał tez nakłuwany brzuszek żeby ew. dać płyn do badania .
Płynu nie ma .
wetka powiedziała że na razie nie ma podstaw do diagnozy że to FiP...czekamy na wyniki ,leczymy małego objawowo ,czyli ornipural ,antybiotyk ,catosal,no spa i coś jeszcze ale nie pamiętam :oops:
spał ze mną ,troszkę mruczał ,rano liznął suchego ,teraz liznął Animondy...zaraz podkarmię convem.
Ornipural dostaje codziennie ,interwencyjnie ,przez 5 dni codziennie a potem co 2-3 dzień .mam na 6dni....potrzeba jeszcze troszkę.
więc gdybyście miały możliwości to bardzo proszę.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto gru 15, 2009 10:06 Re: 3miasto,maluchy znalazly domy!! Maciek chory;( FIP?! POMOCY!

dorcia44 pisze:przepraszam ,ale ja wieczorami pracuje .
u weta spędziłam ponad 2 godziny .
Dostał kroplówkę ,ma pobrana krew ,miał tez nakłuwany brzuszek żeby ew. dać płyn do badania .
Płynu nie ma .
wetka powiedziała że na razie nie ma podstaw do diagnozy że to FiP...czekamy na wyniki ,leczymy małego objawowo ,czyli ornipural ,antybiotyk ,catosal,no spa i coś jeszcze ale nie pamiętam :oops:
spał ze mną ,troszkę mruczał ,rano liznął suchego ,teraz liznął Animondy...zaraz podkarmię convem.
Ornipural dostaje codziennie ,interwencyjnie ,przez 5 dni codziennie a potem co 2-3 dzień .mam na 6dni....potrzeba jeszcze troszkę.
więc gdybyście miały możliwości to bardzo proszę.

:ok:
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Wto gru 15, 2009 11:51 Re: 3miasto,maluchy znalazly domy!! Maciek chory;( FIP?! POMOCY!

jest taki smutny ,zwinięty na króliczka
boli go?
zrobię wszystko ,tylko nie wiem co jeszcze mogę ,żeby mu pomóc...
jeżeli z krwi niewiele wyjdzie zrobimy RTG
może coś połknął..ale kupy robi normalne ,może jasne ,ale normalne...
najchętniej przy piecu ,bo tam najcieplej ,ustawiłam mu tam pufkę ,opatuliłam....czekam do 15.30 i startuje do wetki .
Ornipural następny podany ,ale mi się widzi uszka bardziej żółte....dlaczego ????? :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto gru 15, 2009 14:28 Re: 3miasto,maluchy znalazly domy!! Maciek chory;( FIP?! POMOCY!

bałam sie wiesci...
kurcze co to moze byc....
mam nadzieje ze to nie ten fip straszliwy :cry:
Maciuniu kochany trzymaj sie słoneczko :ok:

Keetee

Post » Wto gru 15, 2009 14:50 Re: 3miasto,maluchy znalazly domy!! Maciek chory;( FIP?! POMOCY!

Tytek go wylizuje ,cały pynio ,grzbiecik ,a ten się nadstawia :cry:
sam też się myje ,chyba aż za często ,to jedyny zdrowy objaw u niego .
niedługo do weta.
boje się.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto gru 15, 2009 16:18 Re: 3miasto,maluchy znalazly domy!! Maciek chory;( FIP?! POMOCY!

ja tu wysyłam najlepsze fluidy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
wszystko co najlepsze dla Maciunia :1luvu:
kochane maleństwo trzymaj sie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
i poszło wszelkie zło od malucha i to juz :twisted:

Keetee

Post » Wto gru 15, 2009 16:44 Re: 3miasto,maluchy znalazly domy!! Maciek chory;( FIP?! POMOCY!

nie mam dobrych wiadomości ,wyniki krwi bardzo złe,wszystko wskazuje na to że to jednak bezwysiekowy FiP..
100% pewności nie ma, tyle co zdążyłam zapisac to ALT 188
AST36,30
Kreatynina 2,30
mocznik 218,80
potas 20,20
sód324,50
globulina 28,2
albuminy24,80
bilirubina3,80

wetka mówi żebym nie ryczala ,że może to tylko zap. wątroby... :cry: :cry: :cry: :cry:

tem.36,7 :cry:
kitka w górze i mruczy
dostał kroplówkę zagrzaną ,leki itp
mam go dogrzewać,wychodzę do pracy ,zamknę go w transporterku na termoforze.

myślałam że jak szczepiony to nic nie bedzie , jak że się myliłam..
póki on walczy ja też będę.
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]