Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 01, 2011 17:39 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

Byle tak dalej.
:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto lut 01, 2011 22:03 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

Wierzę, że będzie dobrze i już wkrótce panny się otworzą na oścież :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Śro lut 02, 2011 7:52 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

jest dobrze, bo u Grażyny na początku to nie chciały jeść i zwiedzać też nie, a tutaj od razu :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro lut 02, 2011 20:21 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

:ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pon lut 07, 2011 12:33 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

wieści z piątku:

Dzień dobry.
Wczoraj nastąpił przełom w naszych kocich kontaktach.
Nie wiem,jaka jest przyczyna, lecz grubsza kotka przestała patrzeć na nas z nienawiścią.
Dziś sama przyszła do mnie i zmusiła mnie do miziania (łącznie z brzucholkiem). Bardzo się cieszę, bo do tej pory na nasz widok
uciekała do budki z kuwety (postawiliśmy ją poza kuwetą na kocu, bo kot całymi dniami siedział w kocim wuceciku :( i baliśmy się o nią)
Szczuplejsza (roboczo zwana NEGRITĄ) właśnie przyszła na górę I myszkuje po meblach.
Myślę, że z nią będzie trudniej,ale damy radę. Do 10 lat będzie spać u mnie na kolanach:).
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon lut 07, 2011 12:37 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

Brzmi chyba dobrze :) Brawo Izaura! Teraz przekonaj jeszcze siostrę, że Ci ludzie nie są tacy straszni :ok:
Ważne, że zdają sobie sprawę z sytuacji i charakteru kotek:)

Oby i ekhm Negrita (te to mają imiona, Pixie i Dixie, Esme i Izaura, Negrita i... ? :P) się do nich przekonała :)
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pon lut 07, 2011 13:09 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

caldien pisze:Brzmi chyba dobrze :) Brawo Izaura! Teraz przekonaj jeszcze siostrę, że Ci ludzie nie są tacy straszni :ok:
Ważne, że zdają sobie sprawę z sytuacji i charakteru kotek:)

Oby i ekhm Negrita (te to mają imiona, Pixie i Dixie, Esme i Izaura, Negrita i... ? :P) się do nich przekonała :)

Nie śmiać się z imion! :ryk:

Jest dobrze, nawet Izaura szybko się przekonała - przecież minął dopiero tydzień!
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto lut 08, 2011 20:38 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

Rzeczywiście szybko postępy są. To chyba znak, że to naprawdę właściwy dom dla nich. :ok:

kaja555 pisze:Nie śmiać się z imion! :ryk:

To raczej trudne, bo jesteś mistrzynią w nadawaniu oryginalnych imion. :mrgreen:

Betaka

Post » Śro lut 09, 2011 7:16 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

Betaka pisze:Rzeczywiście szybko postępy są. To chyba znak, że to naprawdę właściwy dom dla nich. :ok:

To raczej trudne, bo jesteś mistrzynią w nadawaniu oryginalnych imion. :mrgreen:

to tylko dla tego, że nie mam w tym kierunku talentu i głowy 8O

myślę, że siostrzyczki bardzo dobrze trafiły :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro lut 09, 2011 8:52 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

kaja555 pisze:
Betaka pisze:Rzeczywiście szybko postępy są. To chyba znak, że to naprawdę właściwy dom dla nich. :ok:

to tylko dla tego, że nie mam w tym kierunku talentu i głowy 8O

myślę, że siostrzyczki bardzo dobrze trafiły :ok:

Myślę, że to właśnie oznaka nie braku a nadmiaru talentu :mrgreen:

to czekamy na nowe wieści z domku kotek :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Śro lut 09, 2011 9:11 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

caldien pisze:
to czekamy na nowe wieści z domku kotek :ok:

Tak, tak czekamy. :lol: :lol:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt lut 11, 2011 7:55 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

Dalsze wieści :):

Witam,
kotki psocą i brykają.

Grubszą ochrzciliśmy Basia,a drobniejsza to Brodzia.
Dzisiaj podczas jedzenia udało mi się Brodzie 2x pogłaskać.
Była bardzo zaskoczona i trochę nie wiedziała, co ma o tym myśleć,
więc dałam jej spokój na dziś.
Basia ma dzisiaj gorszy dzień i trochę ucieka ode mnie.
Boją się jeszcze Krzyśka, ale to dopiero 2 tygodnie.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro lut 16, 2011 8:36 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

i nowe wieści :)

Witam,
mam nadzieję, że akcja adopcyjna się udała i mnóstwo zwierzaków ma nowy dom.
Wierzę, że wszystkie będą kochane i szczęśliwe, i żadne nie wróci już do schroniska.

Basia i Brodzia czują się dobrze.
Rano czekają na nas pod sypialnią i biegają za mną jak 2 pieski.
Zaglądają mi przez ramię i wszędzie próbują się wcisnąć.
(Teraz grzeją łapki na kaloryferze z brzuchami do góry.)
Brodzia chodzi cicho jak kot, zaś Basia oddzielnie stawia każdy pazurek.
Idąc razem, zaplatają swoje ogonki w serduszko.
Objadły mi liście z kwiatka(nie mam trujących kwiatów w domu), z bujnej rośliny zostały 3 gałązki.
Chcę im kupić "kocią trawę", bo w takim tempie jutro nie będą miały co jeść.
Myślę, że za miesiąc będą "nasze".
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro lut 16, 2011 11:49 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

Baardzo dobre wieści! Dzielne panny - oby tak dalej :ok:

Betaka

Post » Śro lut 16, 2011 12:07 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

Cudne wieści. One już są „nasze”! :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

[poprzednia][następna]