MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 10, 2012 7:20 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Podnoszę wątek, prosimy o pomoc.

Ulka18

Od: Wto cze 14, 2005 20:33

Post » Wto lip 10, 2012 14:24 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

i ja podnoszę.

Biedna kicia
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Wto lip 10, 2012 21:38 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

widziałam wpis na FB, tak mi przykro :cry:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw lip 19, 2012 11:57 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

[*] :cry: Biedna kicia, ale sie wycierpiała
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Sob lip 21, 2012 14:06 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Mamy dwie śliczne pingwinkowo umaszczone podrostki. Koteczki ok 4 miesięczne, szczuplutkie i delikatne. Są przesłodkie, bardzo pro ludzkie i skore do zabawy. Nie dałam dziś rady zrobić zdjęcia, bo ogarniałam kociarnię a kicie są takimi przylepkami, że od razu się łasza i chcą miziać po buzi. Może jutro się uda to wkleję. Dziś miałam za mało czasu na "czatowanie " na właściwy moment ;)
Aga_

Post » Pon lip 30, 2012 12:50 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Dziewczyny mieleckie sa prawie codziennie w schronisku. Dzieki temu odkryly kilka ciezarnych kotek, podobno 'zaplatal' sie do glownej kociarni niekastrowany kocur. Wczesniej bylo jak bylo, ale takie przypadki nie zdarzaly sie. Wszystkie kocury byly z automatu kastrowane, podrostki izolowane i kastrowane w odpowiednim czasie. Te zaciazone koteczki juz sa po sterylkach, na szczescie udalo sie.

A tak jedza koty karme IAMS, ktora podarowal sklep zoologiczny. Czegos takiego tez nie widzialam :-(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ulka18

Od: Wto cze 14, 2005 20:33

Post » Wto lip 31, 2012 3:01 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Niekastrowany kot w schronisku latał samopas 8O ?

melancholia4

Od: Wto mar 15, 2011 21:06

Post » Wto lip 31, 2012 7:30 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

melancholia4 pisze:Niekastrowany kot w schronisku latał samopas 8O ?

:(

Cudne koty, zasługują na lepszy los, biedactwa :(

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro sie 01, 2012 18:55 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Serdecznie dziękujemy dogomaniaczce Sabince02 za ogromny wór suchej karmy - 15 kg puriny :)
Obrazek

Dodatkowo wpłynęło :
14 zł za bazarek czerwcowy
45,50 zł za bazarek lipcowy

Za co również jesteśmy wdzięczne, każdy grosz jest ważny.

Kotki nasze w mgnieniu oka pochłaniają wszystko co inne od schroniskowego "menu" (a to często, pomimo naszych protestów na bazie kaszy :( ). Puszki, serduszka i serki to wciąż towar deficytowy, który szybko znika z półki.

Ostatnio, na szczęscie ruszyły kocie adopcje, co bardzo cieszy. Domki znalazły m.in siostrzyczki, których zdjęć nie zdążyłam wkleić :)
Aga_

Post » Sob sie 18, 2012 21:40 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Przeczytałam na dogomanii co słychać w Mielcu :
http://www.dogomania.pl/forum/threads/6 ... cu/page436

Jeden wielki koszmar, zwierzęta głodne 8O !!! Brud, smród i ubóstwo.
Koty rzucają się na jedzenie, z tego co zrozumiałam to w wolne dni nie karmią...
Może ktoś ma jakieś kontakty z TV, bo inaczej tego sie nie ruszy.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Sob sie 18, 2012 21:54 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Tak jest jak piszesz. W niedziele psy maja głodówkę. Koty tak czy siak staramy sie karmić nawet na tygodniu, bo to co dostają...Puszki i twarogi kupujemy najczęściej z własnych funduszy. Psy sa dokarmiane z darów, bo w niedziele nie wolno ruszyć schroniskowej :(
Dziś kociaki dostały, oprócz puszek makaronik z gotowana rybą. Bardzo Chętnie tez zjadaja Purinę od dogomaniaczki ( co nas bardzo cieszy) i Iamsa od Ulki18. Zapasów właściwie nie mamy, a to uspokoiłoby to nas.
Ze o sprzątaniu , wymianie posłań już nawet nie chce mi się pisać. Tyle tylko, ze cieszy oko, jak koty zasiadaja na czystym i zaczynaja rytuał mycia futerka, ugniatają z lubością, albo nurkują w fałdach ...

Ostatnio znajomi znaleźli w lesie dwie bure koteczki, nie sa kociarzami, maja psa, ale zabrali. Pies w domu szalał, musieli go eksmitować do mamy. zawieźli kociaki do schronu, gdzie odprawiono ich z kwitkiem...
Kocie czekają na tymczasie na dom. Były wygłodzone, zmarznięte i przerażone...dziś, po tygodniu sajuz w dużo lepszej formie. szukamy dla nich domków.
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob sie 18, 2012 22:14 przez Aga_, łącznie edytowano 1 raz
Aga_

Post » Sob sie 18, 2012 22:02 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Aga, a co na to inspekcja wet. ?? Przecież są jakieś przepisy, podstawowa rzecz to karmienie...
JAK MOŻNA NIE KARMIĆ W NIEDZIELE ???
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Post » Sob sie 18, 2012 22:09 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

GuniaP pisze:Aga, a co na to inspekcja wet. ?? Przecież są jakieś przepisy, podstawowa rzecz to karmienie...
JAK MOŻNA NIE KARMIĆ W NIEDZIELE ???

Nooo w niedziele psy mają "zdrowotną" głodówkę...przecież na tygodniu sa karmione tak świetnie, że teraz śmialo większości można żebra wymacać.
Mało tego , ze w niedziele..w środę też nie były...
W niedziele wolontariusze ( czyt frajerzy) wykarmią...a nawet ktoś wysprząta boksy..ba, nawet w pojedynkę posprząta...w 4 godziny...a pracownik kase weźmie.....
jednak miarka sie przebiera, cierpliwość się kończy

ps
A taki piękny program opieki ma nasze miasto http://www.prawomiejscowe.pl/institutio ... 9815/18586
Piekna bajka na dobranoc

Obrazek
Aga_

Post » Sob sie 18, 2012 22:33 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Podnoszę.. Wyć się chce :evil: :evil:
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie sie 19, 2012 9:16 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Aga, tak nie może być, szukajcie kontaktów do Uwagi, Interwencji czy nawet Faktu.
Jak się tym nie zainteresują ogólnopolskie media to sie nic nie zmieni. Powtarzam to z uporem maniaka, nic tak nie wpływa na wydajność pracy urzędnika jak zainteresowanie dziennikarzy.

Napiszcie do Woj. i Gł. Insp. Weterynarii, zwierzęta nie mogą głodować!
Na zdjęciach widać że koty są chude :cry:
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

[poprzednia][następna]