!!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKociaka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 14, 2013 15:26 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

ja sie również nie wycofuję ze wsparcia finansowego...

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Sob wrz 14, 2013 15:43 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Ok tylko ja też jestem zależna od kogoś. Ja nie znam kompletnie kotów więc złapanie dzikuska dla mnie jest awykonalne. Napisałam do Jokot, Koterii i póki co tylko Koteria coś odpisała. Skoro ktoś jeździ na tej trasie no to ok. Napiszę w takim razie z prośbą o pomoc w złapaniu jak najszybciej. Jak coś odpiszą dam znać

EwaRe

Od: Pt lip 12, 2013 16:06

Post » Sob wrz 14, 2013 17:01 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

EwaRe pisze: Napisałam do Jokot, Koterii i póki co tylko Koteria coś odpisała. Skoro ktoś jeździ na tej trasie no to ok. Napiszę w takim razie z prośbą o pomoc w złapaniu jak najszybciej. Jak coś odpiszą dam znać

A może prościej i - dużo szybciej - będzie się dogadać w sprawie wypożyczenia sprzętu - tzn. klatki łapki (i ewentualnie uzyskania pomocy 'łapacza') przez telefon? Na stronie Koterii są telefony.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Sob wrz 14, 2013 17:23 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Zmień tytuł na prośbę o pomoc w łapaniu.

Inaczej nigdy nic się nie złapie. Dużo osób jest w Warszawie. By cosik się zmieściło skróć Warszawę.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob wrz 14, 2013 19:53 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Ok, uzyskałam odpowiedź od Jokot i już napiszę do Osób zarządzających może da radę dogadać coś szybko. Kotek teraz właśnie je :)

EwaRe

Post » Nie wrz 15, 2013 16:13 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

EwaRe pisze:Ok, uzyskałam odpowiedź od Jokot i już napiszę do Osób zarządzających może da radę dogadać coś szybko. Kotek teraz właśnie je :)

wiadomo coś?
Też napisałam prośbę do Jokota o pomoc. Oni zawaleni robotą ale może się uda.
martwię się. To malec .
Obrazek

ASK@

Post » Nie wrz 15, 2013 17:07 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

No dobra ;)

Co mogę:
- przetrzymać u siebie kocię do czasu transportu do Łodzi, o ile nie będzie to trwało dłużej niż załóżmy 10 dni (tylko muszę mieć na niego jakąś klatkę - luzem nie puszczę, nie będę narażać moich kotów, mam nadzieję że klatkę z Jokota pożyczę)
- pomóc w złapaniu kociaka, jeśli nikt inny tego nie może zrobić (skąd klatka-łapka? jeśli będzie jakaś wolna w Jokocie, to pożyczę, ale nie wiem czy będzie wolna)

Adres? Gdzie dokładnie jest kociak?
Są tam jeszcze jakieś koty do łapania np. na kastrację? - jeśli tak, to lepiej żeby ktoś z samochodem się dołączył. EwaRe, masz możliwość? Ja dźwigać powyżej 3 kg nie powinnam... Malucha dam radę, ale nic więcej.
Kto funduje kastracje dorosły kotów, jeśli by się złapały? Jest ustalone? Koteria przyjmie? Jokot (ja nic nie wiem)?

Poproszę nr tel. do osoby, która może wskazać dokładne miejsce przebywania kociaka (EwaRe? ktoś jeszcze?)

Jakby co, chyba mogę jeszcze dziś podjechać (tylko klatkę-łapkę muszę załatwić).

EwaRe, podaj nr tel. do siebie!
Muszę wiedzieć czy mam w ogóle klatkę-łapkę załatwiać, nie mam jej w domu.
Ewentualnie od razu zadzwoń do mnie: 519 689 130.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie wrz 15, 2013 18:17 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Ja napisałam tu na forum do Osoby zarządzającej w Jokot, ale nie znam się dobrze na tym forum więc dla bezpieczeństwa wysłałam też na maila, ale narazie cisza (też nie mam o to pretensji bo nikt nie może sobie pozwolić na całodzienne siedzenie przed komputerem).
Kotek ostatnio zmienił pory swojej kolacji i przychodzi między 20 - 21 dlatego ja jemu jedzenie już wystawiam o 20, ale to niestety godzina gdzie dużo osób wychodzi do kosza, z psami więc kociak szybko ucieka niestety i jeżeli później wraca to musi w nocy bo ja chodzę spać koło 24-1 i co jakiś czas wyglądam przez okno, ale go nie widzę, dlatego dzisiaj może być już za późno :/
Ja niestety nie mam nawet żadnego kontenera, a o klatce - łapce to już nie ma mowy :/ jedynie mam szelki i smycz, ale będzie za duża dla niego bo to na psa :/
Co do innych kotów to czasami się jakiś pojawi, ale to prawdopodobnie są koty z domków jednorodzinnych, które są po drugiej stronie ulicy, a zobaczyły, że zostawiam jedzenie i chyba tylko się częstują :)
Dokładny adres: Warszawa, ul. Spacerowa 18, jest blok i trzeba wejść za blok na coś a'la podwórko i tam na pierwszym elemencie płotu do ambasady jest małą biała podstawka z wodą i tam też zostawiam jedzenie (niestety jak zostawiam dalej to kociak tego nie zauważył kiedyś).
Mój numer 698 - 457 -250. Ja do różnych Fundacji napisałam na początku września do części nawet kilka razy i niestety w większości przypadków bez odpowiedzi nawet w stylu "przykro nie możemy pomóc" :/ Ja w tym tygodniu jestem jeszcze w stanie jakoś pomóc w łapaniu, w następnym tygodniu i aż do 8.10 niestety nie dam rady bo za egzaminy zapłaciłam 2 tys i niestety nawet godzina to dużo (ostatnio do weta z moim psem moi rodzice musieli pojechać :/)

EwaRe

Post » Nie wrz 15, 2013 18:22 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Zadzwoń do mnie (podałam nr w poście wyżej). Dzwoniłam przed chwilą, ale nie odebrałaś.

Jakby co: właśnie odpowiadam z Fundacji Jokot, więc nie mów, że nikt nie odpowiada ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie wrz 15, 2013 18:29 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Buuu byłam w kuchni, a mam wyłączony głos i próbowałąm zadzwonić, ale komunikat usłyszałam, że już mnie na to nie stać (tel. na kartę :/) :(
Aaaa to przepraszam, ale odezwałam się do "jopop" :)

EwaRe

Post » Nie wrz 15, 2013 18:32 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

jopop baaaardzo zalatana jest, nie dziwne że nie odpisała, mi też nie odpisuje często :lol:

W każdym razie: już trafiłaś (ja ;) ) na osobę z Jokota, o sprawę ew. kastracji mamy tego kociaka albo innych dzikich dopytam. Chyba że Koteria mówiła, że przyjmie? Przyjmie?
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie wrz 15, 2013 18:43 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Już ustalone - od jutra próbujemy łapać.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie wrz 15, 2013 18:44 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

*anika* pisze:Już ustalone - od jutra próbujemy łapać.

kciuki :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Nie wrz 15, 2013 19:20 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

też trzymam kciuki

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Pon wrz 16, 2013 9:09 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

*anika* pisze:Już ustalone - od jutra próbujemy łapać.

wreszcie jakieś konkrety,
powodzenia :ok: choć w strugach deszczu ciężko będzie

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

[poprzednia][następna]