Taka zwykła Burania... Wróciła, szukamy DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 27, 2011 11:38 Re: Taka zwykła, nieśmiała Burania... ma DS!!! :D Dziękuję :D

Szalony Kot pisze:Ooo, to kicia poszła do Tili? :mrgreen:

Kocie, nie szalej, bede miala Koko za sasiadke :wink: :wink:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw paź 27, 2011 12:35 Re: Taka zwykła, nieśmiała Burania... ma DS!!! :D Dziękuję :D

Fantastyczna wiadomość! Wszystkiego najlepszego dla Kici i jej Pańci na wspólnej drodze życia! :ok:

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Czw paź 27, 2011 13:30 Re: Taka zwykła, nieśmiała Burania... ma DS!!! :D Dziękuję :D

Cudna kicia :kotek: podobna do mojej Glusinii :ok:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Pt paź 28, 2011 9:29 Re: Taka zwykła, nieśmiała Burania... ma DS!!! :D Dziękuję :D

Dzięki za kciuki i proszę o więcej. Teraz są bardzo potrzebne jej Dużym :ok: :ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt paź 28, 2011 9:31 Re: Taka zwykła, nieśmiała Burania... ma DS!!! :D Dziękuję :D

No to lecim :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon sty 30, 2012 13:56 Re: Taka zwykła, nieśmiała Burania... Wraca :( DT potrzebne!!!

Niestety odświeżam wątek :(

Niestety, przyszedł ten dzień i muszę napisać wiadomość

W początku listopada wzięliśmy od Ciebie szarą kotę (Kotulę). Niestety - nie dajemy z nią rady. Kotka brudzi na terenie całego mieszkania (mimo dostępnej czystej kuwety). Załatwia się również na pozostawione na pralce ubrania. Nie dogaduje się też z kotem, którego już wcześniej mieliśmy - wyjątkiem jest karmienie, kiedy zgodnie oba jedzą, ale poza tym często zdarzają się walki. Do człowieka jest agresywna - ponowna nauka kuwetkowania zawiodła, bo po prostu nie daje się złapać i włożyć do kuwety (na dobrą sprawę, nie można się do niej zbliżyć bez jedzenia w ręku na odległość mniejszą niż pół metra).
Nie udało mi się jej oswoić, mimo tego, że praktycznie cały czas jestem w domu i z nią przebywam. Próby brania na ręce, głaskania - kończą się fiaskiem.
Jest mi cholernie głupio i przykro, ale muszę ją oddać, bo nie możemy dać rady - wynajmujemy mieszkanie i odpowiadamy za jego stan nie tylko przed sobą.
[...]

Na rady i dyskusje już za późno, próbowałam :(

Wstępnie jestem umówiona na środę. Niestety mogę dać tej kotce tylko miejsce na postawienie klatki w nieużywanym pokoju-graciarni. Nawet do łazienki nie mogę jej wpuścić :(
A to jest domowa kotka, powinna mieć DT, które poobserwuje i sprawdzi, o co chodzi z tym załatwianiem się i agresją. W klatce zbyt wiele się nie wyjaśni, czasu też nie będę jej mogła dużo poświęcić :(

OKI

Post » Pon sty 30, 2012 14:01 Re: Taka zwykła, nieśmiała Burania... Wraca :( DT potrzebne!!!

o cholerka :roll: . Weszłam na pierwszą i myślałam,ze to stary wpis :cry: A to aktualne.
Biedna kocia.Musiało coś sie stać.Nie dogadali się.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sty 30, 2012 14:04 Re: Taka zwykła, nieśmiała Burania... Wraca :( DT potrzebne!!!

Jedyne, o co mogę mieć żal, to że nie dali znać od razu - byłby czas na rady, zastanawianie się nad przyczynami itd.
Próbowali sobie radzić sami do czasu, aż im się cierpliwość skończyła.

Wsadzę ją na razie do klatki, ale co dalej???

OKI

Post » Pon sty 30, 2012 14:27 Re: Taka zwykła, nieśmiała Burania... Wraca :( DT potrzebne!!!

Nie masz wyboru.
Jesli kota tak sie zachowuje to chyba nie do końca w tym domu jest dobrze.Niepokoi mnie to "przyuczanie do kuwety". :cry: Wyobraźnia podpowiada co nie co. A jak jeszcze kotka broni sie zaciekle przed tą nauką...Jest wycofana, agresywna(wg domu) to chyba lepiej jak zniknie z domu.Dla jej dobra.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 30, 2012 14:28 Re: Taka zwykła, nieśmiała Burania... Wraca :( DT potrzebne!!!

To jest już postanowione, że wraca.
To "przyuczanie" to z niewiedzy, nie z braku chęci, ale pewnie zrobiło więcej złego niż dobrego :(

OKI

Post » Pon sty 30, 2012 14:31 Re: Taka zwykła, nieśmiała Burania... Wraca :( DT potrzebne!!!

OKI pisze:To jest już postanowione, że wraca.
To "przyuczanie" to z niewiedzy, nie z braku chęci, ale pewnie zrobiło więcej złego niż dobrego :(

Ale ja wiem,że tak może być.Dlatego szlag mnie trafia ,że nie dzwonią i nie pytają, nie sygnalizują problemu.A tak sie prosi, uczula, ciągle pyta...
Tylko (nie daj Boże :cry: by tak robili, co jest nagminne ) wyciepać w odchodach i wrzucić do kuwety.Może ona chora jest, może zastraszona, za mało zainteresowania nią...Musisz poobserować.
W sumie kot traci na tym.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 30, 2012 14:33 Re: Taka zwykła, nieśmiała Burania... Wraca :( DT potrzebne!!!

Powtarzam po x razy, żeby dzwonić, jak tylko się zaczną problemy; żeby izolować na początku; żeby postawić drugą kuwetę w razie czego i dzwonić; dzwonić; dzwonić :(

OKI

Post » Pon sty 30, 2012 14:36 Re: Taka zwykła, nieśmiała Burania... Wraca :( DT potrzebne!!!

Szalony Kot pisze:http://www.facebook.com/events/335265456505468/

Dzięki Szalony, ale możesz zmienić tytuł, że szuka pilnie DT?
Szukanie jej w tym momencie DS to raczej przegrana sprawa :( Zresztą bałabym się, że znowu wróci

OKI

[poprzednia][następna]