DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2009 16:05 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

:D :D :D

A moze Twojej kotce potrzebne towarzystwo na stałe , będzie miala z kim się bawić :wink:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt paź 16, 2009 11:45 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

Marea, wazne! Jak chcą grzecznego i spokojnego to się dopytaj "a co jeśli będzie się nudził i narozrabia" zeby się potem nie okazało że będziesz za miesiąc szukać kociaka na ulicy albo w schronisku. Ludzie mają różne wyobrażenia i "metody"...

Wytłumacz ze małe koty MUSZĄ się wybiegać i polować na istniejące albo nie istniejące muchy, bo tak się uczą żyć po kociemu. Jeden będzie bardziej inny mniej ale żeby mieli świadomość. Jeśli się okaże że kot ma cały dzien leżec na kanapie to przetłumacz ze wtedy starszy kiciuś (są tak samo słodkie jak maluchy, a mają juz swój określony charakter).
Cudów nie ma, żaden młody zdrowy kociak nie będzie udawał figurki do ozdoby dłużej niż śpi....

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt paź 16, 2009 11:49 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

świete słowa :ok:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt paź 16, 2009 12:17 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

No wiem wiem, puki co i tak sie nie odezwali, Krysia dzieki za smska :) Twoje maluchy z czasem pewnie nabiora zaufania, dopiero kilka dni minelo, moj maluch tez czasem pod wanne wlazi i sie kitra chociaz w kuchni jest pierwszy :) zje swoje i jeszcze idzie do miski mojej kotki a ona taka dupa wolowa ze bronic swojego nie potrafi :) moze schudnie troche :D kociak nazwany Mojo (czyt. Mołdżo) brzuszek ma jak pileczka i juz robi ladnie do kuwetki, kuwety stoja 2 :) w roznych czesciach domu, ale do sypialni w nocy nie przychodzi do nas, zrsezta nasza kotka tez sie wyprowadzila z lozka, woli z nim przebywac, a on za nia krok w krok :) nakrecilam filmik jak ona go myje(badz co badz przestal wkoncu smierdziec) normalnie boki mozna zrywac, jak jeszcze przytrzymuje go lapa coby nie zwial gdzies :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob paź 17, 2009 0:53 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

podrzucam!
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Pon paź 19, 2009 13:11 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

ONa już w Gdańsku, nie było innej opcji, więc chłopaki wzięli i mam tylko nadzieję że poradzą sobie z podawaniem tabletek i pozostałą obsługą zdrowiejącej kici....
Dostała na imię Biedronka: oto dlaczego
Obrazek

Poker71

Post » Pon paź 19, 2009 13:18 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

Ślicznotka! :-D
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Sob paź 24, 2009 17:53 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

Bardzo się cieszę, że kotek trafił w tak dobre ręce. Wygląda już lepiej i jeat strasznie uroczy na tych zdjęciach. Bardzo Ci dziękuję Marea! I dziękuję Twojemu TZ za... cierpliwość :)

TrisK

Od: Pon paź 12, 2009 9:30

Post » Nie paź 25, 2009 19:45 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

TrisK pisze:Bardzo się cieszę, że kotek trafił w tak dobre ręce. Wygląda już lepiej i jeat strasznie uroczy na tych zdjęciach. Bardzo Ci dziękuję Marea! I dziękuję Twojemu TZ za... cierpliwość :)

Nie ma sprawy, rosnie bardzo szybko i jest wiecznie glodny, tak ze prawie ciagnie brzuch po ziemii :D juz nauczyl sie czystosci i jest generalnie nieklopotliwy, nie niszczy w domu korzysta z drapaka, tyle ze tak jak w pierwszych dniach spal w nas wtulony, strzelal baranki i chcial sie miziac tak po kilku zastrzykach jak doszedl do siebie i zaczal zdrowiec to straszny dzikus sie z niego zrobil, zwiewa ciagle nie daje sie za bardzo glaskac, ulubione miejsce ma pod wanna :) jak ktos nowy przyjdzie to leci na gore i sie chowa, straszny strachajlo z niego....czasem obetrze sieo nogi ale to sporadycznie...ale z moja kotka zakumplowali sie i wariuja pol nocy :) biegaja gora dol, gora dol :) takze jeszcze caly czas sie zastanawiam czy go zostawic czy oddac do jakiegos dobrego domku, bo u nas czesto ktos bywa i nie chce malucha stresowac
Obrazek

Marea

Post » Śro lis 18, 2009 15:50 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

Mołdżo vel. Gnidek :D jest u mnie, hmmm ponad miesiac grubo :) puki co na tymczasie ale moze moze zostanie z nami na stale :) oswaja sie, jest juz bardziej ufny, broi za 2ch, przyprawiajac o siwe wlosy kotke rezydentke :) zaden ogon sie przed nim nie uchowa :) bidulka musi w dzien odsypiac hehe bo spac jej nie daje w nocy, podgryza, obryza, ale ma za swoje - sama go tego nauczyla, tyle ze jej sie teraz odwidzilo, znudzilo?:) jak kotka na kolankach - Gnidek jest w 5 sec, zazdrosnik i na odwrot :) rosnie jak na drozdzach
Nie potrafi jeszcze otwierac sobie drzwi przymknietych noskiem ale rano moja kotka je otwiera siada w kacie a on dawaj na lozko i skakanki harce i swawole i pobudka gotowa :)
Kilka nowych fotek

Pozdrawiam

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/348 ... 9076b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/887 ... 6c7dc.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f3c ... 6cc33.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e83 ... 0fc45.html
Obrazek

Marea

Post » Śro lis 18, 2009 16:05 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

Rany czym go karmisz? :) ależ się konkretny przystojniak zrobił! i jak mu do twarzy w tej obróżce, nic tylko się zakochać!

Poker71

Post » Śro lis 18, 2009 16:18 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

On wszytsko zje, nawet pistacje słona:) poprostu odkurzacz, ale nie jest gruby, ma futerko geste :) no dobra troche pase oba kitki :) nie mam serca im odmawiac hihi
A w obrozce cudnie prawda? bylam w szoku ze odrazu zaakceptowal i nie walczyl z nia nic a nic, moją kotę kilka tyg. przyzwyczajalam i walczyła oj walczyla :) a teraz Gnidus ma niebieska a czarnulka czerwona :) choc idealnie byloby gdyby on mial czarna a on w panterke :ryk:
Obrazek

Marea

Post » Śro lis 18, 2009 16:23 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

Alibaba viewtopic.php?f=13&t=103434 ostatnio wcinała ziemniaki z wody. Aż jej się uszy trzęsły :)

Ale żeby kota pistacjami po 40zet za kilo karmić... no nie ;P

W kwestii obróżek to jakąś własną linię modową chyba musisz zaprojektować :D

Poker71

Post » Śro lis 18, 2009 16:37 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

Oj tak tak :) moja czarnula wIrlandi z 5 zgubila a miala takie piekne te obrozki ehhhh szlajala sie i z kotami ganiała :) a u nas w Polsce zadnych nadzwyczajnych nie widze

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e0 ... 2c7ae.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d32 ... 1eaa1.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/703 ... 87d11.html
Obrazek

Marea

Post » Wto lis 24, 2009 12:39 Re: DT?-bezdomne koty, kocięta oswojone-Gdańsk proszę o pomoc!!!

http://www.youtube.com/watch?v=nXKvhgOZ3pk

Filmik z poczatkow znajomosci, na chwile obecna prym wiedzie maluch, nie daje spokoju czarnej kitce, energia go rozpiera a ona ma go juz po dziurki w nosie:), jak kitka do nas do lozka przyjdzie a wlasnie jej sie ostatnio przypomnialo ze u ludziow fajnie w lozku to on za nia i skacze jej po glowie :) podgryza, zapasy i ona sie ewakuuje a on przejmuje lozko :) pieszczoch sie z niego robi :) i zazdrosnik
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]