Koty i psy - znalezione, podrzucone, bezdomne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2011 7:06 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Piękne 3 maluszki :) To te dla których ściągałam surowicę?

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Czw paź 13, 2011 9:10 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Ale pozują slicznoty :1luvu: :mrgreen:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pt paź 14, 2011 7:40 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Czyli jednak chorowała:(:(:( biedulka:( Przepiękna jest:*** Ale te 3 maleństwa też cudne;* Kurcze mieć możliwości i mieć je wszystkie:D:D:D :kotek: już się nie mogę doczekać, aż Lunka będzie z nami:):D pozdrawiam serdecznie:*

Fredrich

Od: Czw wrz 29, 2011 19:49

Post » Pt paź 14, 2011 11:55 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

A jest jakieś zdjęcie Luny? Czy to ta kotka z pierwszej strony która juz jakiś czas jest w schronisku czy jakaś inna?

Na szczęście (nie zapeszać) Zyta czuje się na razie dobrze, nawet dostała urlop od wizyt u weterynarza i ma aż osiem dni spokoju! Weterynarze sobie bardzo ją chwalą mówią że jest "badalna" co znacznie ułatwia zabiegi :D Miała robione rozliczne badania, jedno ważne bo prognozujące zaawansowanie i rozwój choroby wyszło bardzo dobrze! Tzn parametr jest trochę podwyższony ale jeszcze w normie, czyli jeżeli nie będzie jakiegoś przełomu to powinna sobie jeszcze trochę pożyć :D :D :D :D :D Ale trzeba o nią dbać dieta lekrastwa i obserwować zachowanie. Prawdopodobnie też będzie miała robione co jakiś czas dializy ale powinnyśmy to jakos przeżyć. :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Co do tych dziwny paskudztw który zwymiotowała, lekarka stwierdziła że to pewnie jakieś pasożyty, ale nie powiedziała jakie w każdym razie Zyta dostała tabletki na odrobaczenie. Trzymajcie kciuki :ok: :ok: :ok:

Pozdrawiamy Ania, Zyta i Zuzia

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pt paź 14, 2011 15:19 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Luna to ta przepiękna Kiciunia koło doniczki:D:D:D Ta szaro-rudo- biała pręgowana:):):) Życzę dużo zdrówka dla Kotka:) pozdrawiam.

Fredrich

Post » Pt paź 14, 2011 15:24 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Fredrich pisze:Luna to ta przepiękna Kiciunia koło doniczki:D:D:D Ta szaro-rudo- biała pręgowana:):):) Życzę dużo zdrówka dla Kotka:) pozdrawiam.

na 29 stronie jest Luna:) jeszcze raz pozdrawiam:)

Fredrich

Post » Pt paź 14, 2011 15:25 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Acha teraz już wiem! A jaka jest jej historia skąd sie wzięła u pani Ewy?

Zyta dziękuje za pamięć :kotek: Własnie dawałam jej zastrzyk i jest na mnie skrajie obrażona i wystraszona :evil: tak mi przykro, ale muszę żeby była zdrowa :?

Zyta Felicjańska

Post » Pt paź 14, 2011 15:39 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Kurcze chyba nawet nie pytałam, skąd Kicia u Pani Ewy...:( W każdym razie jest przecudna i w przyszłą niedzielę będzie już miała swój stały domek:) Dziś przeczytałam, że przeszła panleukopenię- dobrze, że udało jej się przeżyć- widać jest silna:) Pozdrawiam serdecznie:)

Fredrich

Post » Sob paź 15, 2011 20:45 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Luna została zabrana z jednej z lecznic, gdzie została przez kogoś przyniesiona, prawdopodobnie z działek, w dosyć złym stanie.
Całe szczęście w nieszczęściu, że akurat w tym czasie w tej lecznicy była Pani Tatiana, która bardzo kotom pomaga. Zaopatrzyła kotkę w leki i dowiozła do schroniska, a ze schroniska kicia trafiła do mnie.
Ewa 507 953 900 e-mail korespondentka2@wp.pl
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
JAMNIKI DO ADPCJI : http://jamniki.eadopcje.org/
www.poomoc.pl

Korespondentka

Od: Wto lis 09, 2010 22:42

Post » Sob paź 15, 2011 20:50 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Gosia B pisze:Piękne 3 maluszki :) To te dla których ściągałam surowicę?

Tak, to te glutki :-), jeszcze raz bardzo dziękuję. :wink:
Jednego mam na kolanach, drugi siedzi na szyi, a trzeci gania z jamnikiem.
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
www.poomoc.pl

Korespondentka

Post » Pon paź 17, 2011 7:04 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Korespondentka pisze:

CUDOWNIE !!! Widzisz, czasem trzeba zaryzykować :) I tu się udało :)

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Pon paź 17, 2011 21:35 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Gosia B pisze:
Korespondentka pisze:

CUDOWNIE !!! Widzisz, czasem trzeba zaryzykować :) I tu się udało :)

:ok: :1luvu:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Wto paź 18, 2011 12:32 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Korespondentko tyle w tym roku miałaś tych małych kotków że juz się pogubiłam, który jest który, pamietam tylko Jeżyka, chyba była ich setka albo coś koło tego :D :D :D

Jestem dzisiaj bardzo szczęśliwa ponieważ Zyta ma dużo lepsze wyniki! Wszystko miała mniej więcej w porządku ale niepokojacy był wzrost fosforu i także nieznaczny wzrost kreatyniny mimo już miesięcznego leczenia, a tutaj w niedzielę spadek fosforu z 7 na 5 (górna norma chyba około cztery) i spadek kreatyniny z 3,1 na 2,3 (górna norma 1,8). z tym fosforem to miałam nadzieje że spadnie poniewaz dostawała powszechnie chwalony lek na obniżenie fosforu ALUSAL, ale kreatyniny tak łatwo obniżyć się nie da, a tutaj taka niespodzianka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zyta Felicjańska

Post » Wto paź 18, 2011 20:05 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Dobrze, że z Zytą już lepiej:) Trzymam kciuki za wszystkie Kiciusie:) no i teraz byle do niedzieli:):):) :kotek: :mrgreen: :catmilk: :cat3: :kitty:

Fredrich

Post » Wto paź 18, 2011 20:58 Re: Koty ze schroniska: duże i małe szukają domów :-)

Zyta Felicjańska pisze:Korespondentko tyle w tym roku miałaś tych małych kotków że juz się pogubiłam, który jest który, pamietam tylko Jeżyka, chyba była ich setka albo coś koło tego :D :D :D

Ja też się już pogubiłam :mrgreen: :ryk: i od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie myśl, żeby tak stworzyć osobny wątek moim tymczasom, żeby wszystkie były w jednym miejscu "ku pamięci" zdjęcia, imiona, jaki czas były u mnie, zdjęcia z nowych domów, jak dorośleją :-) i tak dalej. Tylko zatrudnię kogoś do poprowadzenia tego wątku, :lol: bo u mnie z czasem bywa różnie, jak mam czas, to znaczy, że dzieci zostały zaniedbane.
Największym problemem są jednak zdjęcia z nowych domów - pomimo tego, że zawsze mam to obiecane, to zdjęć i informacji brak, a szkoda.
Niestety, ja nie jestem w stanie prowadzić z każdym adoptującym z osobna korespondencji mailowej, oczywiście z powodu braku czasu, bo oprócz kotów, nad którymi opieka zajmuje mi z 26 godzin na dobę :roll: , mam rodzinę i pracę. I naprawdę nie da się opisać ile czasu zajmują małe koty, czasem mam ich w domu 3, czasem 5, a było i tak, że było (na szczęście krótko) 8 kociaków w różnym wieku. I to nie tylko o karmienie chodzi, ale dochodzi sprzątanie, wymiana termoforów, sprzątanie kuwety, a każdy załatwia się w innym czasie, często sprzątanie poza kuwetą :twisted: , wizyty u weta, zabawa, jak są większe to i gotowanie mięsa.

Jak już będzie wątek tymczasików to może i jakiś bazarek uda mi się wystawić z przeznaczeniem na mleczko, puszeczki, witaminki, podkłady do transporterka, bo kilka razy złapałam się już na tym, że jak mam sobie coś kupić, albo dzieciom, to przeliczam ile puszek mleka w proszku by za te pieniądze było.
I tak np. buty dla mnie to 3 puszki mleka dla kotów :wink: , mleko wygrywa, stare buty nie są jeszcze w najgorszym stanie. Przy miocie 5 kociaków 4-ro tygodniowych 1 puszka mleka przygotowywana zgodnie z zaleceniem producenta starcza na 3-4 dni, a dobre puszeczki, czy kocie paszteciki też kosztują majątek, więc na zmianę z puszeczkami gotuję piersi z kurczaka.

Teraz lata mi tych kociaków 5 ( + 1 prywatny, ale on głównie śpi) - no właśnie 5, do wczoraj było ich 4, ale do schroniska trafiła mała ok. 4 tygodniowa kicia, miałam ją zostawić ? w sumie u mnie w domu jest takie samo ryzyko jak w schronie, a ona wymaga jeszcze całodobowego karmienia. Nie potrafi sama jeść, ale do kuwetki załatwia się idealnie. Zdjęcia małej wstawię jutro, bo aparat został u moich rodziców i jutro mi go dostarczą.

Tak naprawdę to jestem chora, boli mnie każdy kawałek ciała, łącznie z włosami i ten post jest pisany od jakichś 3 godzin chyba.

Obrazek
www.poomoc.pl

Korespondentka

[poprzednia][następna]