------------------------------
Dopiszę moją Sambusię.
Kicia jest z Łomianek, z działek, gdzie kotom nie grozi nic poza chorobami, głodem i zamarznięciem zimą. Sambuka jest z rejonu, gdzie był jakiś karmiciel - nie jest dzika, ale nie jest też w pełni oswojona i być może do końca życia będzie się trochę dziczyć. Nie jest typem do wypuszczenia - jest bardzo spokojna, u mnie w domu najchętniej siedzi na poduszce w kącie wersalki. To, co na zewnątrz, nie interesuje jej - ani razu nie widziałam, żeby wyglądała przez okna czy drzwi balkonowe. Sambuka szuka domu, który da jej czas i nie będzie wymagał, żeby była nachalnym pieszczochem.

Sambuka wróciła już z jednej adopcji.
Niestety na wstępie dobrze sie sprzedała - gdy przyszedł niedoszły właściciel sama podeszła i zaczęła się ocierać. Ale w nowym domu zamieszkała pod szafką w kuchni i wychodziła tylko na karmienie. A pan chciał kota, którego nie będzie trzeba specjalnie zapraszać na głaskanie...

Tekst w ogłoszeniach:
Sambuka to delikatna kotka-trikolorka.
Jest przepiękna: biało-rudo-szara.
Bardzo spokojna, grzeczna, dogaduje się z innymi kotami.
W stosunku do ludzi nieśmiała, potrzebuje kilku dni, żeby przekonać się do nieznanej osoby. Po tym czasie zaczyna sama podchodzić, ocierać się o nogi. Lubi głaskanie, a szczególnie drapanie po grzbiecie, nad ogonem. Nie jest jednak typem nachalnego pieszczocha, nie będzie biegać za człowiekiem i dopominać się o głaskanie. Najchętniej siedzi w wybranym przez siebie kąciku.
Sambuka jest zaszczepiona i wysterylizowana.
Koteczka przebywa w domu tymczasowym na warszawskim Ursynowie.
tel: 608-088-298
j.zylkowska@poczta.onet.pl