Jest boska, kochana, łagodna, miziasta, grzeczna, same superlatywy można o niej pisać a to i tak mało...dobrze dogaduje się z inna koteczką, z którą dzieli łazienkę... Nadałam jej imię Lilka

Uploaded with ImageShack.us
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
sabina skaza pisze:PAMIĘTACIE APEL DO BIURA PKDT? PISAŁA KOBIETA Z ZAGRANICY, PANI B., KTÓRA PRZECZYTAŁA WATEK NA FACEBOOKU:
"Tak jest napisane na Facebooku, nie wiem czy to daje informacje gdzie one są:
"W Gdańsku na PG, między wydziałami eti i oceanografii, przy śmietnikach mieszkają 3 młode kociaki (max. 6 mies.). Wszystkie od jednej mamy, ale każdy inny. Dwa srebrno - białe, w tym jeden z wyjątkowo długą sierścią, a jeden rudy. Są trochę dzikie i płci nie znamy. Ich mama podobno znów jest w ciąży .. Niedaleko koło baru mieszka grupa wysterylizowanych, dorosłych kotów. W tamtym roku było ich kilkanaście, teraz zaledwie kilka. Zimą strasznie chorują, albo giną pod kołami. Wiem, że musiałby się zdarzyć cud, aby ktoś mógł uratować i te maluchy, ale jak tak dziś na nie zmarźnięte patrzyłam, to serce mi pękało .. Zaraz zima, trzeba złapać ich mamę i wysterylizować. Może u kogoś z Was znalazłoby się dla tych maluchów miejsce .. ? Kociaki urodziły się na wolności, więc oczywiście idealny byłby dla nich dom z ogródkiem.
Zdjęcia robione były przez kraty, bo są z nich dzikuski. Są prześliczne, jak wszystkie koty, ale te wyglądają naprawdę wyjątkowo. Dokarmia je pani, która stróżuje na PG, ale nie może też być u nich codziennie. Dziś były strasznie głodne. Dziwi mnie tylko obojętność studentów, których tam tłumy, a nie widać, aby ktoś jeszcze kotki dokarmiał. A kot sam sobie nie poradzi, tym bardziej zimą, gdzie ciężko znaleźć ciepłe i suche schronienie."
A TO RIPOSTA:
"Witam,
Bardzo ładne domki zrobiliście, ale nie skończyliście. Trzeba w środku wyścielić słomą (słomę można kupić w sklepie zoologicznym) i przybić lub przykleić klapki na wejściach żeby ciepło nie uchodziło i żeby do środka nie padało. Można po prostu przykleić kawałek folii i przeciąć po środku. Dobrze by też było postawić domki wejściami na przeciw siebie i położyć deskę na nich. Wtedy wejścia by były dodatkowo ochronione przed opadami i wiatrem, a także by było gdzie położyć miski z jedzeniem i wodą żeby na nie padało.
Pozdrawiam
B"
NIE WIEM CO MAM ODPISAĆ, NIE MAM POJECIA KTO TE BUDKI TAM USTAWIŁ. CZY KOMUS COS NA TEN TEMAT WIADOMO?
Asia K pisze:Sisi faktycznie przepiękna!LILKA cudo-a ja uwielbiam czarne koty (od dawna marzę o takim). Pogadam z Michałem, czy na 100% weźmie Franka na dt (wszystko za tym przemawia) i jeśli tak, to w piątek/sobotę mogę ją brać, tylko proszę o pomoc w dowozie do Rumii. Dobrze, że kotka jest towarzyska, bo w razie mojego wyjazdu na dłużej niż dwa dni pewnie siedziała by z Frankiem. Co ze sterylizacją?
Marea pisze:Dziewczyny forum kocie, ale tym psiakom też potrzebna pomoc, można by wrzucić je na facebooka?
Pierwsze ogłoszenie od Marii, nie wiem czy wspominała Wam, 8 psiaków, urodziło się w zakładzie pracy
http://trojmiasto.gumtree.pl/c-ViewAd?A ... =244316388
maria_kania pisze:NAJGORSZE JEST ŻE BYŁ JEDEN TYLKO TELEFON O PIESKI I TO JESZCZE CHCIELI PSINKE W PIATEK WIECZOREM NA ZARAZ A PAWEŁ MÓGŁ PODWIESC DO PRUSZCZA GDASKIEGO NA za dwie godziny WIEC SIE ODMYŚLILI... PORAŻKA
Zima idzie pieski rosną, rozdaje ogloszenia gdzie sie da..
kumpela jezdzi pociagiem co dzień do i z Tczewa i juz nawet rozklada w pociagu.... cisza cisza....
co robić dalej? martwie sie...
help...
Betbet pisze:Postaram się zrobić tym psiakom też dogomanię. Tamtym chyba pomogło, tlyko jutro, bo dzisiaj... walczę o Kamila... dziewczyny, jeśli któraś z Was ma Facebooka i może chociaż "polubić"...
O złotówkę nie proszę, wiem ile robicie dla kotów... ale... to chłopiec ze szkoły mojego brata...tzn...już do niej nie chodzi:(
Szczegóły w moim podpisie...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Sillka i 14 gości