Mała Matydzia (Felv+) odeszła za tęczowy most [']

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 27, 2019 14:27 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

Norweska Leśna Panga :mrgreen:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Śro lut 27, 2019 14:28 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

Rybcia zjadła już przy Pani posiłek :ok: , dzisiaj zmiana pokojów i kuwet, żeby poznały swoje zapachy.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro lut 27, 2019 14:28 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

Koki-99 pisze:Norweska Leśna Panga :mrgreen:

:lol:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Śro lut 27, 2019 14:30 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

Panga... też fajnie :ok: a rozpierdziel zrobi na pewno :ryk:
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Śro lut 27, 2019 14:31 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

ametyst55 pisze:Rybcia zjadła już przy Pani posiłek :ok: , dzisiaj zmiana pokojów i kuwet, żeby poznały swoje zapachy.

Szybko :ok:

Koki-99

Post » Śro lut 27, 2019 14:33 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

Ametyst, pokaż foty z nowego domku :)
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Śro lut 27, 2019 15:00 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

kwiryna pisze:Ametyst, pokaż foty z nowego domku :)

Musiałabym je zgrać z telefonu ale najpierw muszę znaleźć kabelek do tego :oops:
Obrazek

ametyst55

Post » Śro lut 27, 2019 15:04 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

Rety... Panga.. :strach: Ludzie to jednak mają talent do wybierania beznadziejnych imion...
Oczywiście - oby była zdrowa i szczęśliwa.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Śro lut 27, 2019 15:32 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

Bastet pisze:Rety... Panga.. :strach: Ludzie to jednak mają talent do wybierania beznadziejnych imion...
Oczywiście - oby była zdrowa i szczęśliwa.

Dlaczego od razu beznadziejnych , imię jest nietypowe :ok: a to, że nie wszystkim się podoba no cóż ...
Rybcia górą :lol:
Obrazek

ametyst55

Post » Śro lut 27, 2019 16:22 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

Ano nie wiem.. Matylda jest wyjątkowa z tą swoją urodą. Zawsze się nią zachwycam, jak widzę. A tu taka rybka.. ;) Nie w moim guście zupełnie..
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Śro lut 27, 2019 16:58 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

ametyst55 pisze:Państwo zmienili imię - poprzedni kotek , który odszedł był Mintaj więc Matyldzia dostała imię Panga :lol:

:20145 fajne. Choć ona raczej jakiego leśnego stwora przypomina. Ale co komu pasuje :mrgreen:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Śro lut 27, 2019 17:03 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

Bastet pisze:Ano nie wiem.. Matylda jest wyjątkowa z tą swoją urodą. Zawsze się nią zachwycam, jak widzę. A tu taka rybka.. ;) Nie w moim guście zupełnie..

Bo wiesz, to oni teraz będą ją wołać codziennie i to im musi sie imię dobrze kojarzyć :) Nasza miała na imię Kropka, ale mnie zafascynował jej nosek pokryty "brudną" plamką sierści, więc zanim do nas przybyła miała już imię Kreska :P A że "w trakcie użytkowania" wyszła z niej diablica, no to teraz świetnie reaguje również na imię Demolka :ryk:

Atta

Post » Śro lut 27, 2019 17:17 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

Z "rybnych" imion bardziej mi się podoba Tilapia :wink: I można skrócić na Tili, a koty ponoć bardziej reagują na dwusylabowe imiona zakończone na "i".

Koki-99

Post » Śro lut 27, 2019 17:42 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

Koki-99 pisze:Z "rybnych" imion bardziej mi się podoba Tilapia :wink: I można skrócić na Tili, a koty ponoć bardziej reagują na dwusylabowe imiona zakończone na "i".

Tak? Trudno mi to stwierdzić, bo żaden kot nie miał u nas takiego imienia, żeby kończyło się na "i". Wcześniej adoptując Tessę, nie zamierzaliśmy jej zmieniać imienia - chociaż uważam, że gdy człowiek nadaje imię adopcyjnemu kotu/psu bardziej/szybciej sie z nim związuje. Tylko cóż... kota nie reagowała na swoje imię, choć była tak wołana przez jakieś 1,5 roku w schronisku. Dośc szybko się u nas zaokrągliła, a jako mała koteczka od razu było widać obfitsze boczki, więc mąż zaczął wołać na nią kluska (przy tym lubiła drobny makaronik,jak się udało to wyżerała nam z talerzy :P). I o dziwo zaczęła na to zawołanie reagować i latać za nim. Wyszło na to,że sama wybrała sobie imię i stała się Kluską :wink: Mnie odpowiada, gdy imię zwierzęcia mówi coś o nim, o jego cesze charakteru lub wyglądu. Ale Tilapia miło brzmi I np dla kota, którego znalazło się w deszczu odpowiednio by mi się kojarzyło :mrgreen:

Atta

Post » Śro lut 27, 2019 17:52 Re: Mała Matydzia (Felv+) ma już dom !

Atta pisze:Wyszło na to,że sama wybrała sobie imię i stała się Kluską :wink: Mnie odpowiada, gdy imię zwierzęcia mówi coś o nim, o jego cesze charakteru lub wyglądu.

też mam Kluskę - z tego samego powodu. I mam podobny tryb nadawania imion- jest Dymek, bo dymna sierść ma, Szarek- bo tygrysek i najbardziej szarą sierść z całego miotu, a Kluska miała być Złotko, bo ma śliczny zlotawy kolor sierści, ale dość szybko się okazało, że Kluska dużo bardziej do niej pasuje :) I Kuki ( psica ), bo biszkoptowa. Inna rzecz, ze wszystkie miały trafić na chwilę, a imiona były tymczasowe. I tak, jak tymczaski stały sie domownikami, tak imiona zostały na stałe.
A Panga.. ? chyba nie podoba mi się bardziej niż Matylda, ale to przecież jej domkowi musi się podobać :)
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

[poprzednia][następna]