+++Kotki Dorotki+++

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 22, 2010 13:09 Re: +++Kotki Dorotki+++ Alf wrócił na :o(( (DT)

Ala wszystkim w szkole na informatyce pokazywała nasze koty i Alfik najbardziej się spodobał pani, która myśli o kotku... Więc wielkie :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 22, 2010 14:09 Re: +++Kotki Dorotki+++ Alf wrócił na :o(( (DT)

Alienor pisze:Ala wszystkim w szkole na informatyce pokazywała nasze koty i Alfik najbardziej się spodobał pani, która myśli o kotku... Więc wielkie :ok:

Oj to kciuki wielkie trzymamy :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto cze 22, 2010 16:44 Re: +++Kotki Dorotki+++ Alf wrócił na :o(( (DT)

terenia1 pisze:
Alienor pisze:Ala wszystkim w szkole na informatyce pokazywała nasze koty i Alfik najbardziej się spodobał pani, która myśli o kotku... Więc wielkie :ok:

Oj to kciuki wielkie trzymamy :ok:

To ja też trzymam mocno kciuki :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro cze 23, 2010 8:56 Re: +++Kotki Dorotki+++ Alf wrócił na :o(( (DT)

No no to wielkie :ok:
Alfik to taka dupka ciapowata i bardzop zasłużył na kochający domek.
jest łagodny, wogóle nie złości sie, nie używa pazórków i ząbków w stosunku do Dużego.
Sprawdził się też w swojej łagodności w domku z małym niepełnosprawnym dzieckiem.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro cze 23, 2010 12:28 Re: +++Kotki Dorotki+++ Alf wrócił na :o(( (DT)

Proszę o pomoc w podjęciu decyzji co do dzikiej dziczy - czyli Sheby.
Od jakiegoś czasu obserwuję u Sheby nadmiernie nasunięta trzecią powiekę

Obrazek

Obrazek

Ponieważ robi rzadką qupę to od tego zaczełam badanie (no i qupę da się bezstresowo pozyskać).
Qupa okazała się być w porządku. Ogólnie kicia je, sikuli i qupuli regularnie i oprócz tych oczysk i tego że troche oststnio wysmuklała to nic nie wskazuje na jakieś choróbsko.

To że dziewczyna zeszczuplała brałam na karb wielkiego wielkiego zakochania.
Najpierw w Ramzesie a teraz w Alfim.

Obrazek
Miłośc jest ogromna, Sheba grucholi, turla się przed Alfikiem i wg mnie ciągle chodzi podniecona, przy wspólnym wylizywaniu az jej się tyłeczek trzęsie.
Alfik a i owszem mimo że wykastrowany i ten tego by chcial ale wtedy Sheba z krzykiem ucieka.

Obrazek
A czasami sama go podgryza i prowokuje. \

Ale te powieczki są mocno nasunięte.
Obrazek

Pokazałam ostatnio zdjęcie pani doktor i potwierdziła że może to być jakiś zajawka jakiś problemów zdrowotnych i kazała złapać i przynieść Shebę na jakąś podstawową diagnozę (badanie krwi, usg...) :(
Ja nie wyobrażam sobie łapania i to jaki to będzie dla niej stres, nie wspominając o tym żeby jej pobrać krew to trza ją będzie trochę przyspać.
Czy ktoś ma doświadczenie w długoterminowym zakochaniu i jego objawach.
Co myślicie - pomóżcie i doradźcie.
Czy narażać już teraz Shebę na taki stres czy jeszcze poczekać.
Ostatnio edytowano Śro cze 23, 2010 12:50 przez Dorota Wojciechowska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro cze 23, 2010 12:49 Re: +++Kotki Dorotki+++ Problemy z Shebą - czy zdrowotne ?

Dla porównania zdjęcie Sheby z końca marca (notabene tam tez widać tą 3 powiekę ale mniej nasuniętą
Obrazek

A tu z teraz czyli koniec czerwca
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro cze 23, 2010 19:18 Re: +++Kotki Dorotki+++ Problemy z Shebą - czy zdrowotne ?

Kurcze Dorotka sama nie wiem :oops: no faktycznie wyprawa z kicią do weta to może być problem , coś pomyślimy w sobotę pewnei w tej sprawie :)

terenia1

Post » Śro cze 23, 2010 22:44 Re: +++Kotki Dorotki+++ Problemy z Shebą - czy zdrowotne ?

Dorotko w razie czego mogę złapać Shebę. Mam nadzieję że nie obrazi się na mnie dożywotnio.
W domu też mam półdzikiego kota, którego mam zaszczyt zawsze łapać jeśli trzeb aiść się szczepić czy tak jak ostatnio miał problemy z dziąsłami .
Mam nadzieję że i z Shebą bym się dogadała :wink:
Myślę że badanie krwi naprawd by jej nie zaszkodziło i wierzę że wcale nie trzeba by jej ogłupiać. :ok: Jakby co to musimy się zgadać i pomogę :lol:
MIKUŚ

Post » Czw cze 24, 2010 9:04 Re: +++Kotki Dorotki+++ Problemy z Shebą - czy zdrowotne ?

Skaczemy na pierwszą.

Kotki Dorotki i sama Dorotka, czyli ja ma mega problem.
Dzwoniła rodzinka RAMZESA- naszego czarnego księcia i chce go oddać.
R A T U N K U - potrzebny pilnie dom wychodzący lub DT dla Ramzesa :cry: Obrazek

Albo jest jeszcze jeden sposób - może ktoś chce mi kupić dom z ogródkiem wtedy będzie miejsce dla Ramzesa i dla Sheby i dla.................... wielu innych kotów 8O
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw cze 24, 2010 10:22 Re: +++Kotki Dorotki+++ Problemy z Shebą - czy zdrowotne ?

Boże Rami znowu traci dom :(
MIKUŚ

Post » Czw cze 24, 2010 13:35 Re: +++Kotki Dorotki+++ Problemy z Shebą - czy zdrowotne ?

Hopiemy, po domki.
Alfik szuka domku Obrazek

P I L N E
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt cze 25, 2010 7:58 Re: +++Kotki Dorotki+++ RATUNKU chyba wróci Ramzes a nie ma miej

Dorotka spokojnie jakoś się to poukłada, musimy przetrwać to cholerne lato :(

terenia1

Post » Pt cze 25, 2010 14:39 Re: +++Kotki Dorotki+++ RATUNKU chyba wróci Ramzes a nie ma miej

Fotorelacja z DT :D

Jaśniepaństwo w pościeli
Obrazek

Hrabia potrzebuje czasem duuuużo miejsca :ryk:
Obrazek

Hrabina natomiast zawsze subtelnie jak na hrabinę przystało :ryk:
Obrazek

A to zdjęcie nazwałam "SEN BEZPIECZNY" :1luvu: :kotek: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt cze 25, 2010 16:49 Re: +++Kotki Dorotki+++ RATUNKU chyba wróci Ramzes a nie ma miej

No i potwierdzone :( RAMZES wraca w niedzielę rano
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt cze 25, 2010 18:30 Re: +++Kotki Dorotki+++ RATUNKU chyba wróci Ramzes a nie ma miej

Dorota Wojciechowska pisze:No i potwierdzone :( RAMZES wraca w niedzielę rano

Szlag by to trafił :evil: a tymczasów nie ma :evil:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]