POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 04, 2009 20:44

yammayca pisze:Monika, na wszelki wypadek może zadzwoń do naszego weta na komórkę. Na pewno Ci coś poradzi... Albo do jakiejkolwiek lecznicy. Abyś spała spokojnie.

zaczekam do jutra chyba, w końcu jedna kupa od sterylki była i coś tam je malutko ale nie żeby nic. Zobaczę jak jutro będzie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie sty 04, 2009 21:35

Zrobiłam Duszkowi allegro:
http://www.allegro.pl/item522410896_wyj ... _domu.html
Maja możesz w wolnej chwili wstawić go na pkdt, zdjęcia opis i kontakt weź z allegro.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie sty 04, 2009 21:40

Już wstawiam :)

Chciałam tylko dodać, że nasza strona odnotowała dzisiaj 466 wizyt :) Najczęściej jest odwiedzana podstrona "ludzie", więc zachęcam wszystkich, którzy jeszcze tego nie zrobili do przesłania do mnie swojej fotki wraz z opisem :) Niech nas zobaczą :D

Dodam jeszcze, że ludzie trafiali do nas wpisująć w wyszukiwarkę:
www.pkdt.pl, pomorski koci dom tymczasowy, pkdt, ciapkowo miau, pomorski dom tymczasowy, znaleziono kota sopot listopad, alexis1-75, kocięta w gdyni, znaleziono kotkę bez oka gdańsk, kocięta do adopcji, szukam persa, pkdt.pl, pimpulek, agencja reklamowa grrow, gdańsk kot szuka domu, grzybica dloni, koci katar, pomorski tymczasowy dom kot,
kociaki do adopcji, www pkdt pl, koty persy ze schronisk w leborku, dom tymczasowy dla kotów, mieszaniec persa, tarnow pl azyl, gdy kot kicha,
koci dom tymczasowy, kocieta do adopcji gdansk gdynia, o fundacja miau, sen + kocięta + znaczenie, pomorskiego kociego domu tymczasowego, adopcja kotow trojmiasto, pkdt miejsce, kotki w pomorskim, pkdt gdynia ulica.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Nie sty 04, 2009 22:12

yammayca pisze:....grzybica dloni, koci katar, sen + kocięta + znaczenie, pkdt gdynia ulica.....

:lol: :lol: powody są różne jak widać ale dobrze że ludzie do nas trafiają :lol: :lol:
ale sen+kocięta+znaczenie :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie sty 04, 2009 22:15

mpacz78, szczegolnie podoba mi sie ten dodatek do ogloszenia o duszku

,,Jeżeli szukasz innego kotka/kotki zajrzyj na stronkę www.pkdt.pl
Jeżeli nie możesz adoptować kota poczytaj informacje na naszej stronie na pewno możesz pomóc kotom i ludziom którzy im pomagają w inny sposób.,,

strasznie ladny ten duszek....monia okropnie ci wspolczuje, ty bedziesz musiala sie rozstac i z nim i z pufcia......ja juz po nocach spac nie moge, ciesze sie ze kontaktujesz sie z tymi ludxmi z ujesciaska, bedzie mi latwiej ja oddac widzac ze idzie do wspanialych dwunoznych :)
monia nie panikuj z pufcia, ona ma dola, teskni za podworkiem i wolnoscia, ale koty szybo zapominaja, w warunkach- gdy polepsza sie im zycie :) jest gruba, wiec jak troche schudnie, to nic jej nie bedzie....ale nie wiem co ci poradzic z tymi robalami :roll:

czyj jest ten kicio nowy na naszej str www.pkdt.pl ? fajna kicia :lol: moze podpisujmy w ogloszeniach, np. kot w domu tymczasowym u mai, u agnieszki, u moniki itp. bo jak wroce w srode i rozdzwoni mi sie tel informacjny to nie bede kumala, czyj kot jest czyj- jak beda tylko podpiane telefonami.
no i widzialam ladnego kotka w rubryce filmy, czarna kocinka :lol: ale nie wiem tez czyja jest :?:

maja nie wiem co robic.................moglam cie jednak poprosic o opieke nad rumkiem w czasie naszego wyjazdu, czyli o podjechanie chociaz co 3 dni na obluze. rodzice sa zalamani ADHDOWCEM. codziennie do nich dzwonie, oni sa wkurzeni i wykonczeni :cry: nie wiem czy jak mu po kastracji nie przejdzie, to czy go nie wyadoptuje do kogos do ogrodu :?: moja rodzina nie chce miec z nim nic wspolnego, a my ciagle wyjezdzamy, a w wakacje to nie ma nas czasem i 4 tyg....... wiec kto sie nim bedzie zajmowal w czasie naszej nieobecnoesci :?: z mycha nie ma problemu, ona spi , je, nie rozrabia, wiec mama i tata nia sie zawsze chetnie zajma, ale z nim znalazlam sie w powaznym kanale.........strasznie go kocham i nie wiem co robic, mial to byc kot miziak, a wyrosl bandit :evil: ................serducho mi krwawi, bo jakbym mu znalazla dobry dom z ogrodem w ktorym moglby sie wybiegac- mialabym miejsce dla tajry....a tajre w sobote z monia wiexc bedziemy najprawdopodobniej do adopcji na ujescisko.... ojejjjjjjjjjjjj chcialabym juz byc na miejscu i jechac do tajry, zabrac rumka od mamy, meczy mnie juz ten urlop, brakuje mi kotow. zrobilam sie okropna domatorka na starosc :wink: rumeczkowi chcemy dac jeszcze jedna szanse, ma 5 mies- czy to nie za wczesnie na odjajczenie :?: moze sa jakies srodki na przytemperowanie charakteru? bo jezeli on sie nie zechce zmienic, to i ja i rysiek i nasza stara myszka i rodzice strzelimy se w lepatyne chyba :roll:
mpacz78, nie wiesz jak sie czuje tajra? masz wiesci od ewy? jutro do niej wieczorem bede dzwonic z polski. strasznie sie o nia denerwuje :cry:
agnieszko marczak, wiem co znaczy rozstanie z tymczasem, ja kazdego z moich maluszkow chcialam zostawic sobie na zawsze :o ojjjjjjjjjjjjjjjjj mialabym juz pelne zakocenie :(

seja- mussisz pisac ludziom prawde odnosnie charakteru maciejki. nie mozemy ukrywac faktow, zeby potem nie bylo zwrotow. mozesz im powiedziec ze jest nadzieja, ze po sterylce bedzie spokojniejsza.

pozdrawiam was wszystkie :!: :!: :!: :1luvu:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie sty 04, 2009 22:26

sabina skaza pisze:czyj jest ten kicio nowy na naszej str www.pkdt.pl ?

Atkaaaa z forum.miau poprosiła o pomoc w ogłoszeniu kotka.

sabina skaza pisze:nie wiem czy jak mu po kastracji nie przejdzie, to czy go nie wyadoptuje do kogos do ogrodu

Widziałam Rumka w akcji kilka razy, raz był u mnie w domu (i w ciągu godziny pobytu rozszarpał myszkę, rozerwał sznurki, zrzucił coś do zlewu) i potwierdzam, że ten kot ma ADHD jak nic ;) On musi mieć ogromną przestrzeń, bo jak się rozpędzi, to nic go nie zatrzyma, nawet zamknięte drzwi :wink:

yammayca

Post » Nie sty 04, 2009 22:49

Z Ewą nie rozmawiałam dziś po południu próbowałam ale "abonent niedostępny", ale jak odebrałam obie kotki ze sterylki to Tajra była już dosyć na chodzie, a Pufcia mniej, dlatego że Tajra była leciutka i mało narkozy dostala a Pufcia grubasek wiecej i chyba dlatego gorzej to zniosła.
Ale na pewno z Tajrą wszystko w porządku w końcu u Ewy jest pod najlepszą opieką.

No właśnie Pufcia chyba tęskni za swoim dotychczasowym życiem, bo przecież innego nie zna, ale bardzo dobrze reaguje na kontakt z człowiekiem, bardzo ja odpreża i odstresowuje jak sie ja pogłaszcze, pomizia, no nic zobaczymy na razie i tak jest mróz a ona na rekonwalescencji wiec musi być u mnie, zobaczymy jak będą wyniki tych badań na toxo, na siłe nie będę jej domu szukać jak się ociepli trochę a ona wydobrzeje i nie byłoby gdzie jej oddac to wróci na swoje podwórko w końcu nie ma tam źle skoro jest w tak dobrej formie ogólnie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie sty 04, 2009 23:27

Sabina, jakie środki na przytemperowanie charakteru, masz po prostu zdrowego kotka pełnego wigoru.
Ja mam trzy takie i nie zamieniłbym ich na żadne inne.

Choć może czasami przychodzą do głowy zbrodnicze myśli...
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Nie sty 04, 2009 23:44

sabina skaza pisze:mpacz78, szczegolnie podoba mi sie ten dodatek do ogloszenia o duszku

,,Jeżeli szukasz innego kotka/kotki zajrzyj na stronkę www.pkdt.pl
Jeżeli nie możesz adoptować kota poczytaj informacje na naszej stronie na pewno możesz pomóc kotom i ludziom którzy im pomagają w inny sposób.,,

ja nawet sprzedając płaszcz nie omieszkałam :lol: :lol: :
http://www.allegro.pl/item519788907_tif ... l_bcm.html
:lol: :lol:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon sty 05, 2009 0:14

Owszem , napisałam Panu prawdę :) I Pan się od 2 dni nie odzywa
Także czekam na nowych chętnych na Maciejkę, tylko coś mi się zdaje , że ja beznadziejna jestem w wyadoptowywaniu, nie umiem zareklamować kota, a jak mam pisać prawdę...to piszę prawdę. Mój Paweł po przeczytaniu maila stwierdził , że Pana zastraszyłam...

Chyba będę zmuszona prosić o pomoc w jej wyadoptowaniu, bo jak tak dalej pójdzie to Maciejka z nami zostanie...

Sabina
-na kiedy mam Ci dostarczyć 2 kociaki od starszych Pań?

...bo mój Paweł powiedział , że 4 koty w domu to "masa krytczna" i długo tak nie wytrzyma...także na 2 dni przed odbiorem je złapię i zawlokę do weta na przegląd.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon sty 05, 2009 10:04

rozumiem jak taki kotek z ADHD potrafi latać pod sufitem i przechodzić przez zamknięte drzwi, w nocy na przykład.....Chrumek też tak szalał, po kastracji sie uspokoił, więcej się przytula-cały czas, biega też i szaleje , ale mniej.....jeżeli sie nie uda to poszukamy domku z większą przestrzenią....ogródkiem bezpiecznym moze.
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pon sty 05, 2009 10:29

W sobotę jest Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy i chciałabym przekazać coś do licytacji - czy macie jakieś pomysły?
Jakiś piękny rysunek kota, rzeźbę kota, coś super fajnego? Mój TŻ będzie w środę w UM i spotka się z panią z biura promocji, która zbiera rzeczy na licytację.

Macie jakieś pomysły?

yammayca

Post » Pon sty 05, 2009 13:10

biamila pisze:Słuchajcie wpadł mi pomysł do głowy.... mogę dać mój kubek pkdt dla pani Marty, musiałby tylko ktoś do mnie wpaść po odbiór i wysłać go pani Marcie, może to mały gest ale zawsze coś. Co o tym myślicie?

Umówiłam się z Panią Martą na odbiór osobisty kubka :D Ponieważ będzie w Gdańsku pod koniec stycznia/początek lutego, zaprosiłam ją na kawkę z PKDT :)

yammayca

Post » Pon sty 05, 2009 14:55

Pozdrowienia od Króla Maciusia I, który był w DT u seji.
Niestety ledwo wyszedł z kociego kataru a ma...grzybicę:( Jego nowa Pani jest tym zmartwiona, ale dzielnie wykupiła leki i oczywiście zadba o kociaka. Mały waży już 2 kg i przestaje być mały:)
Seja poznajesz kochanego malucha?
Jest przemiły do obcych - i to mnie cieszy.

Poniżej link do zdjęcia, boję się umieszczać całe, bo wciąż nie pamiętam jakie rozmiary tu dozwolone:

http://img132.imageshack.us/img132/1887/maciulekjc5.jpg
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Pon sty 05, 2009 16:33

hej dziewczyny, dawno mnie nie było z powodu choroby :( chora nadal jestem ale już na chodzie. dziś pierwszy raz od dawna byłam nakarmić moje buraski podwóraski, jest kotka w ciąży, nie wiem co robić normalnie się popłakałam potrzebuje pomocy chociaż sama nie wiem jeszcze jakiej, nie mam jak jej złapać ani co z nią zrobić. Dobre strony mojej choroby sa takie, że przez ostatnie dni to mój mąż karmił podwóraski, chociaż zarzekał się, że nigdy tego robił nie będzie.
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

[poprzednia][następna]