25 'PERSÓW, BARDZO WAŻNE - do DT i DS - str. 55.. zajrzyjcie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 03, 2008 19:34

potwierdzam dt dla kota. Obojętna płeć i kolor. Choć wolała bym młodszego, może łatwiej znależć dom stały? A nie mogę sobie pozwolić na zbyt długie "tymczasowanie".
A czy niektóre koty mają juz badanie krwi?

malagos

Od: Pon wrz 05, 2005 20:54

Post » Śro wrz 03, 2008 19:59

Wieści od 4 futerek, które pojechały do Chrzanowa, zamieściłam w wątku Edziny: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=80448
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

mamucik1

Od: Czw lip 24, 2008 9:33

Post » Śro wrz 03, 2008 20:01

Po omówieniu problemu z wydrą odpowiadam w jej imieniu..

Neigh pisze:
1.Jeśli chodzi o domy stałe, sprawa jest jakby jasna - ds się zgłasza, jest sprawdzany ( lub rekomendowany ), podpisuje umowę. Jak rozumiem zwraca za sterylizację, tak? Czy ponosi jeszcze jakieś koszty???

Zwrot za sterylizację umożliwi pomoc następnym persiastym z ratowanej trzydziestki..
A każda dodatkowa wpłata, w dowolnej wysokości byłaby mile widziana..

Neigh pisze:2. Jak wygląda sprwa domów tymczasowych? Czy mają one również podpisywać jakąś umowę, bo tak zrozumiałam. Na czym ma ta umowa polegać - tym samym jakie są obowiązki i prawa domu tymczasowego?

I jak ma się to do ew. oddawania kotów domom stałym? Pytam - ponieważ kot, który ma do mnie przyjechać ( dt ) ma widoki na dom stały. Osobą, która wstępnie deklaruje chęć adopcji kota jest moja bliska znajoma. Czy wystarczy, że ja rekomenduję osobę, czy też musi być ona poddana dodatkowej weryfikacji??
Mogę z nią podpisać umowę, czy też musimy się go kogoś konkretnie jeszcze udać?
Ja nie mieszkam w Warszawie, drugi potencjalny dt Malagos jeszcze dalej:-) Sprawa czystej logistyki.......to wszystko jest ważne. I warto wyjaśnić zanim pojawią się niedomówienia czy niejasności.

Tym samym - czy ja jako dom tymczasowy decyduję o wyborze kotu domu stałego, czy też podpisując umowę zrzekam się do tego prawa?

domy tymczasowe przekazują mi swoje dane adresowe z informacją o ilości kotów, które biorą, w celach wyłącznie informacyjnych, żeby było wiadomo u kogo czeka kot na dom stały..
Jeśli znajdzie się dobry, sprawdzony dom stały, to obowiązuje punkt pierwszy..
Domy tymczasowe decydują o wyborze domków stałych..
I umowy podpisane z domami stałymi trafiają do archiwum fundacji..

neris, możesz wiząć kota dla malagos, podając po prostu jej dane osobowe..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro wrz 03, 2008 20:05

malagos pisze:potwierdzam dt dla kota. Obojętna płeć i kolor. Choć wolała bym młodszego, może łatwiej znależć dom stały? A nie mogę sobie pozwolić na zbyt długie "tymczasowanie".
A czy niektóre koty mają juz badanie krwi?

To który ma do Ciebie przyjechać?
Prosze, podaj nr, to dopiszę do pierwszego postu..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro wrz 03, 2008 20:10

Myślę, że oczywiste jest to, ze kociaki idące na DS MAJĄ PIERWSZEŃSTWO :wink:

4 najmarniej wyglądające koty miały badania krwi- morfologia, mocznik, kreatyninaa - bardzo dobre wyniki.
Dwa koty miały zrobione testy na FeLV i FIV - negatywne.
Koty mają świerzbowca usznego (do leczenia!) , kamień nazębny (konieczna wizyta u stomatologa)i marną szatę pełną dredów (do strzyżenia i czesania).

Kotki dostawały Proverę (antykoncepcja w tabletkach) - jak skutecznie - widać było po ciążach w czasie zabiegu.... pilnie trzeba sterylizować (ryzyko ropomacicza).
Ostatnio edytowano Śro wrz 03, 2008 21:49 przez demi, łącznie edytowano 1 raz
"Na świecie jest takie miejsce , które Cię potrzebuje i takie , w którym Ty potrzebujesz być. Zobacz jak się spotykają" Hilda Charlton

demi

Od: Pt lip 27, 2007 21:17

Post » Śro wrz 03, 2008 20:12

No właśnie maxiking tak mi wyszło z czytania i wiadomości od demi , że jeżeli chodzi o sterylki i wyniki to ty będziesz wiedziała. :D

Rozmawiałam przed chwilą z aamms i ma wpisać, że ja biorę nr 3 czyli tą najstaszą kicie na DT (tak na razie coby mój TŻ się z nią zapoznał i nie ukrywam, że mam nadzieję, że zmieni się z czasem na DS :D ).

Akurat jutro mój TŻ będzie w Oławie, więc w drodze powrotnej po południu byśmy ją odebrali. Tylko jak i gdzie?

I najważniejsze czy jak miała sterylkę to od razu były robione jakieś wyniki? Bo wstępnie umówiłam się z marcjannakape, że jeżeli nie to po drodze wstąpimy po nią i do jej wetki zajedziemy na wyniki, testy i usg.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro wrz 03, 2008 20:13

Proszę poczekajcie chciałabym wyjasnić sprawę z Neris. Od poczatku deklarowałam domek na stałe, chciałam młodego kociaka. Tymczasem wszystkie młody koty jadą do Warszawy do dt! Czemu nie wzięto mnie pod uwagę gdy pojawiły się koty na stronie. Kilka razy dziennie wchodziłam na forum, byłam zaangażowana osobiście. Dlaczego pierszeństwo ma osoba, która najpierw proponuje dt a potem szuka ds? Proszę zrozumcie moją sytuację, mimo tego, że po raz pierwszy pojawiłam się na tym forum, nikt mnie nie zna więc też moje zdanie będzie mniej brane pod uwagę.
Ostatnio edytowano Śro wrz 03, 2008 20:18 przez sous_sol, łącznie edytowano 1 raz

sous_sol

Od: Pon wrz 01, 2008 20:09

Post » Śro wrz 03, 2008 20:13

demi pisze:
Były faszerowane prowerą ... Wiec to co mają w brzusiach to się w głowie nie mieści!

Nieśmiało zapytam: co to prowera ?

mamucik1

Post » Śro wrz 03, 2008 20:15

co do badań i całej historii leczenia to wydra bedzie mieć już u siebie w łapkach :wink:
"Na świecie jest takie miejsce , które Cię potrzebuje i takie , w którym Ty potrzebujesz być. Zobacz jak się spotykają" Hilda Charlton

demi

Post » Śro wrz 03, 2008 20:17

mamucik1 pisze:
demi pisze:
Były faszerowane prowerą ... Wiec to co mają w brzusiach to się w głowie nie mieści!

środek antykoncepcyjny :wink:

demi

Post » Śro wrz 03, 2008 20:21

Zanim ja swój post skończyłam na mojej walniętej klawiaturze to wyście zdążyły 3 nowe wiadomości napisac :evil:

Dajcie znać co moja "staruszeczka" miała robione i czy ona tylko wygląda na taką smutną na zdjęciu czy taka jest faktycznie 8O .
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro wrz 03, 2008 20:22

sous_sol pisze:Proszę poczekajcie chciałabym wyjasnić sprawę z Neris. Od poczatku deklarowałam domek na stałe, chciałam młodego kociaka. Tymczasem wszystkie młody koty jadą do Warszawy do dt! Czemu nie wzięto mnie pod uwagę gdy pojawiły się koty na stronie. Kilka razy dziennie wchodziłam na forum, byłam zaangażowana osobiście. Dlaczego pierszeństwo ma osoba, która najpierw proponuje dt a potem szuka ds? Proszę zrozumcie moją sytuację, mimo tego, że po raz pierwszy pojawiłam się na tym forum, nikt mnie nie zna więc też moje zdanie będzie mniej brane pod uwagę.

Popieram skargę - sous-sol bardzo wcześnie zarezerwowała "2" ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro wrz 03, 2008 20:30

wlasnie... :roll:

Alispo

Od: Czw cze 17, 2004 23:14

Post » Śro wrz 03, 2008 20:32

demi pisze:
mamucik1 pisze:
demi pisze:

środek antykoncepcyjny :wink:

8O To już nic nie rozumiem
Jeżeli to była "hodowla", to po co środek antykoncepcyjny?! I skąd wiadomo o prowerze? Czy wszystkie kotki ją dostawały?

mamucik1

Post » Śro wrz 03, 2008 20:35

sous_sol i neris, jeszcze "9" i "10" są młode, i jak czytam- wolne :)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

[poprzednia][następna]