potwierdzam dt dla kota. Obojętna płeć i kolor. Choć wolała bym młodszego, może łatwiej znależć dom stały? A nie mogę sobie pozwolić na zbyt długie "tymczasowanie".
A czy niektóre koty mają juz badanie krwi?
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Neigh pisze:
1.Jeśli chodzi o domy stałe, sprawa jest jakby jasna - ds się zgłasza, jest sprawdzany ( lub rekomendowany ), podpisuje umowę. Jak rozumiem zwraca za sterylizację, tak? Czy ponosi jeszcze jakieś koszty???
Neigh pisze:2. Jak wygląda sprwa domów tymczasowych? Czy mają one również podpisywać jakąś umowę, bo tak zrozumiałam. Na czym ma ta umowa polegać - tym samym jakie są obowiązki i prawa domu tymczasowego?
I jak ma się to do ew. oddawania kotów domom stałym? Pytam - ponieważ kot, który ma do mnie przyjechać ( dt ) ma widoki na dom stały. Osobą, która wstępnie deklaruje chęć adopcji kota jest moja bliska znajoma. Czy wystarczy, że ja rekomenduję osobę, czy też musi być ona poddana dodatkowej weryfikacji??
Mogę z nią podpisać umowę, czy też musimy się go kogoś konkretnie jeszcze udać?
Ja nie mieszkam w Warszawie, drugi potencjalny dt Malagos jeszcze dalej:-) Sprawa czystej logistyki.......to wszystko jest ważne. I warto wyjaśnić zanim pojawią się niedomówienia czy niejasności.
Tym samym - czy ja jako dom tymczasowy decyduję o wyborze kotu domu stałego, czy też podpisując umowę zrzekam się do tego prawa?
malagos pisze:potwierdzam dt dla kota. Obojętna płeć i kolor. Choć wolała bym młodszego, może łatwiej znależć dom stały? A nie mogę sobie pozwolić na zbyt długie "tymczasowanie".
A czy niektóre koty mają juz badanie krwi?
demi pisze:
Były faszerowane prowerą ... Wiec to co mają w brzusiach to się w głowie nie mieści!
mamucik1 pisze:demi pisze:
Były faszerowane prowerą ... Wiec to co mają w brzusiach to się w głowie nie mieści!
Nieśmiało zapytam: co to prowera ?
sous_sol pisze:Proszę poczekajcie chciałabym wyjasnić sprawę z Neris. Od poczatku deklarowałam domek na stałe, chciałam młodego kociaka. Tymczasem wszystkie młody koty jadą do Warszawy do dt! Czemu nie wzięto mnie pod uwagę gdy pojawiły się koty na stronie. Kilka razy dziennie wchodziłam na forum, byłam zaangażowana osobiście. Dlaczego pierszeństwo ma osoba, która najpierw proponuje dt a potem szuka ds? Proszę zrozumcie moją sytuację, mimo tego, że po raz pierwszy pojawiłam się na tym forum, nikt mnie nie zna więc też moje zdanie będzie mniej brane pod uwagę.
demi pisze:mamucik1 pisze:demi pisze:
Nieśmiało zapytam: co to prowera ?
środek antykoncepcyjny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości